perjantai 2. maaliskuuta 2012

Terveystulokset

Käytiin Neron kanssa virallisissa lonkka- ja kyynärkuvauksissa 11. helmikuuta ja tänään tuli sitten Kennelliiton tulokset. Lonkat D/D ja kyynärät 0/0, ihan niin kuin eläinlääkäri jo kuvattaessa sanoi. Eläinlääkäri totesi lonkkien olevan 'hyvät' huonot lonkat, eli eivät tule luultavasti haittaamaan koiraa sen elinaikana. Ovat siistit, eikä siellä näkynyt mitään ylimääräisiä röpelöitä, jotka voisivat aiheuttaa nivelrikkoa.

Nyt on vaan tärkeää pitää lihaksisto kunnossa ja koira normaalipainoisena. Kumpikaan ei tule varmasti olemaan ongelma, Nero on ihme rimpula ainakin vielä ja kyllä sillä on lihaksetkin kunnossa. Aina kun mahdollista niin uimaan vaan ja agilitykin on kuulemma pelkästään hyväksi. Vähän toki harmittaa, että lonkat ovat deet, mutta minkäs sille tekee. Espanjanvesikoirilla huonot lonkat ovat valitettavan yleisiä ja on Neron emälläkin D/D lonkat. Tärkeintä kuitenkin etteivät koiraa häiritse.

Ilmottauduin tänään HSKK:n agilityn alkeiskurssin pääsykokeita ajatellen Koirakoulu Välkyn viiden kerran rally-tokokurssille. Rally-toko on yhdistelmä agilitya ja tokoa, mutta painottuu pääasiassa arkitottelevaisuuteen. Toivottavasti saadaan hyviä kokemuksia ja opitaan varsinkin häiriön alaisena treenaamista. Sunnuntaina päästään jo aloittamaan, joten silloin enemmän tietoa ja mahdollisesti kuviakin. Täytyy vaan etsiä jostain se karannut naksutin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti