Sora

Bumtsi Bum Winning Ways "Sora"
Shetlanninlammaskoira
s. 13.3.2012
uros
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Selkä: VA0, SP0, LTV0
Silmät: Pentuna terveeksi tutkitut. Terveet 17.3.-13.
Sydän: Ei sivuääniä.
Säkä: 41cm
Paino: n. 9,5kg
Luonnetestattu pistein +97, laukausvarma
Toimintakyky -1
Terävyys +1a
Puolustushalu +3
Taisteluhalu -1
Hermorakenne +1a
Temperamentti +3
Kovuus +1
Luoksepäästävyys +2b
KoiraNet

Agility: medi1.

Sora on saatavilla jalostukseen terveystutkituille trikki- ja mvnartuille.

Kasvattaja: Anne Tuominen, Kennel Bumtsi Bum
Isä: Blenmoon Black King "Rölli"
Emä: Bumtsi Bum Quite Like Bluebell "Ilona"
Sisarukset:
Bumtsi Bum Who Wants To Win  "Wiljam"
Bumtsi Bum Worth One's Salt  "Laaban"
Bumtsi Bum Winner Takes It All "Wiivi"
Bumtsi Bum Which Witch "Moonaliisa"
Bumtsi Bum Witchcraft Spell "Tinka"


Sora tuli minulle melkein vuoden suunnittelun tuloksena. Päätin, että tahdon pienemmän koiran ja harkitsin kaikenmoisia rotuja, mutta shetlanninlammaskoira nousi ylivoimaiseksi ykköseksi. Loppukesästä 2011 otin yhteyttä Anneen ja me tulimme hyvin juttuun. Kävin katsomassa Annen laumaa silloin kesällä ja olin aivan myyty. Varsinkin Ilona ja Opri (Soran äiti ja täti) vakuuttivat. Siitä alkoikin sitten sopivan pentueen ja pennun odottelu. Tahdoin bluemerlen, ja Ilonan ihanan isoon pentueeseen syntyikin maailman suloisin merlepoika.

Sora on osoittautunut vallan hurmaavaksi pennuksi. Se on rohkea, itsevarma ja avoin. Siltä löytyy temperamenttia, varsinkin kotioloissa. Sora ottaa tyynesti vastaan kaiken mitä maailma tarjoaa. Se on myös älyttömän ahne, mikä helpottaa suunnattomasti uusien asioiden opiskelua. Tällä hetkellä se vaikuttaa oikein pätevältä harrastuskoiran alulta. Toivottavasti Sora syttyisi lelupalkkaamiseenkin, koska muuten omistaja joutuu opettelemaan uuden palkkaustyylin agia varten. Soran kanssa on tarkoituksena harrastaa ykköslajina agilitya, kunhan vain saadaan terveen koiran paperit. Näyttelyissä käymme myös. Tokoa ja ehkä rally-tokoakin olisi tarkoitus harrastaa, ainakin ihan vaan harrastuksena.

Melkein kaksi vuotias Sora on mahdottoman potentiaalinen harrastuskoira, jonka kanssa voi tehdä mitä vaan. Agilityssa alkaa löytyä potkua ja Sora on aivan tajuttoman nopea kääntymään. Se lukee todella hyvin ohjausta ja menee juuri sinne mihin ohjataan. Siivekkeet nuollaan niin tiukasti, että välillä unohtuu ohjaajakin ihailemaan. Samalla häviää ainakin vielä kovin helposti johonkin selän taakse katseen ulottumattomiin. Poika on todella rohkea, ei pelota keinut eikä mitkään muutkaan.

Arjessa Sora on ehkä maailman helpoin koira, jos ei lasketa oman äänen rakastamista. Hermot ovat kasassa, me voidaan mennä ihan mihin tahansa milloin tahansa ja voin luottaa siihen, että Sora pysyy menossa mukana. Ei pelkää ilotulitusta eikä oikeastaan mitään muutakaan. Reagoi asioihin paimenkoiramaisen herkästi, mutta reaktiot ovat sopivia. Säikähtäessään palautuu nopeasti. On melkoisen ohjaajakova ja välillä saakin korottaa ihan kunnolla ääntä ja 30 sekunnin päästä tekee jo samaa uudestaan. Vieraita ihmisiä kohtaan Sora on pidättyväinen. Koko lailla hieno sininen on valloittavan suloisesta pennusta ja hirveästä murkusta kuoriutunut!

2v3kk