torstai 29. maaliskuuta 2012

Hallintatesti

Tänään oli sitten hallintatesti. Ei ehditty käydä enää uudestaan jäähallilla, mutta eipä se mitään haitannut. Nero oli älyttömän innoissaan jo, kun lähdettiin autolla Hyvinkäälle. Onneksi pysyi into päällä testin aikanakin. Paikalla oli meidän lisäksi ainakin seitsemään muuta koirakkoa (saattaa olla, että oli enemmänkin, mutta kun ei muista niin ei muista.) Päästiin aloittamaan vähän etuajassa, koska kaikki olivat ajoissa paikalla.



Hallintatestissä oli osa-alueina rivissä seisominen, luoksepäästävyys, paikallaolo, luoksetulo, leikkiminen ja häiriö. Lisäksi arvioitiin koiran innokkuutta ja yhteistyötä sekä suhtautumista muihin koiriin, lähinnä agressiivisuutta. Palkata sai koko ajan. Mulla oli palkkana mukana patukka ja pallo. Meinasin mokata koko testin sillä, että otin pallon edes esiin. Neroa ei kiinnostanut sen jälkeen mikään muu ja vaikeahan pallolla on palkata, kun koira on hihnassa. Onneksi nyt jotenkin suoriuduttiin.

Huomatkaa katsekontakti :D


Koko testin ajan oli tarkoitus seisoa rivissä odottamassa omaa vuoroaan. Me oltiin rivissä mustan lapinkoiran ja tosi söpön bordercollien välissä. Nero ei tykännyt ollenkaan siitä lappiksesta, se kun oli isompi ja karvaisempi ja mustempi kuin Nero ja sen lisäksi vielä vähän häslä. Joten Nero vähän murahti kaverille ja vielä teki sellaisen pienen "hyökkäyksen" lapinkoiraa päin. Toivottavasti ei sen takia olla ulkona alkeiskurssilta... Muuten Nero oli oikein kärsivällinen ja otti kontaktia. Varsinkin loppua kohden, kun muut koirat alkoivat väsyä seisomiseen, Nero vasta tajusi, että aijoo tässä odotetaan.



Luoksepäästävyydessä yksi arvioijista kävi kättelemässä kaikki testiin osallistuvat. Silloin katsottiin lähteekö koira karkuun/käyttäytyykö agressiivisesti. Ohjaaja sai sanoa, jos ei halunnut koiraan koskettavan ja olin jo päättänyt sanoa, että voisi jättää koskematta. Mutta Nero yllätti minut täysin ja jopa hyppäsi tervehtimään arvioijaa! Yleensä se kiertää vieraat ihmiset kaukaa, mutta nyt jee. Ehkä mun pentu alkaa kasvaa aikuiseksi.



Paikallaolo ja luoksetulo tehtiin samalla kertaa. Päästettiin koira irti, paikka, käveltiin jonkun matkan päähän ja pyydettiin luokse. Nero pysyi ihan paikallaan seisomassa ja odotti tosi hyvin 'tänne'-käskyä. Ja luoksetulo oli supervauhdikas! Leikkiminenkin sujui hyvin, niin kuin aina sujuu. Mun leikkipentu.

Luoksetulo


Häiriö tehtiin niin, että vuorotellen juostiin koiran kanssa kaikkien koirien ohi. Nero ei välittänyt muista koirista oikeastaan ollenkaan. Paitsi keskikokoisesta aprikoosin värisestä villakoirasta, johon ilmeisesti muutenkin rakastui. Mutta silloinkin otti tosi nopeasti uudestaan kontaktia. Meidän juoksu sujui älyttömän hyvin. Sanoin seuraa, lähdin juoksemaan ja Nero piti kontaktin koko ajan ja seurasi juuri oikeassa kohdassa. Ehkä parhaiten onnistunut seuraaminen pitkään aikaan.

Sisko oli kuvaamassa ja arvioimassa. Minä ja Nero oltiin kuulemma vehnäterrierin kanssa parhaat koko ryhmästä. Meidän ryhmän jälkeen oli vielä kaksi ryhmää. Toivottavasti sujui niin hyvin, että päästään alkeikurssille. Tulokset tulevat sähköpostiin, kun arvioijat saavat tehtyä päätökset. Nyt jännitetään siihen asti!

Väsynyt poika <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti