keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kohti agilitya!

Erilaisten nettiongelmien, jaksamattomuuden sekä viitsimättömyyden takia on jäänyt päivittämättä vähään aikaan, mutta nyt korjaus asiaan.

Rally-tokon toinen kerta oli 11.3. eikä nyt mennyt ihan putkeen. Nero ei oikein jaksanut keskittyä, vaan matto haisi nenään nameja paremmalta ja koirat oli kivempia kuin minä. Saatiin tehtyä pari ihan ookoo rataakin, mutta hirmu nopeasti väsähti kokonaan. Mikä sitten toisaalta olikin ihan hyvä, koska päästettiin koirat vapaaksi leikkimään tunnin lopuksi. Nero vähän arasteli isompien koirien leikkiä, mutta pyöri kuitenkin kannoilla eikä ainakaan lähtenyt karkuun.

Viime sunnuntaina oli sitten kolmas kerta rally-tokoilemassa ja jo pihalla Nero meni tervehtimään Fionaa, johon edellisellä kerralla tykästyi kovasti. Huomasi ihan selkeästi, että oli hyötyä pitää koiria vapaana. Ryhmäämme liittyi uusi koira, Nuppu. Nuppu on jonkunlainen bulldoggi tai ainakin on sitä minun rajoittuneen rotutietämykseni mukaan. Nero ei ole nähnyt oikeastaan ollenkaan ruttukuonoisia koiria ja tyttö piti vielä sellaista ääntäkin, että toimi ainakin hyvänä häiriönä meille. Muutenkin tehtiin vähän vaikeampaa rataa, paljon käännöksiä ja koko ajan kaksi koirakkoa radalla. Meillä sujui ihan hyvin, varsinkin täysi ympyrä vasemmalle seuruussa on meidän bravuuri. Nero kävelee tasan paikallaan ja hienosti. Ainoa huono juttu oli, ettei me taidettu kertaakaan päästä maaliin asti... Nuppu nimittäin istui maalin takana ja Nero ei voinut millään mennä niin lähelle.
Lopuksi taas päästettiin koirat vapaaksi ja aluksi Nero oli tosi kivasti mukana touhuamassa, mutta yhtäkkiä se meni ihan lukkoon ja tuli istumaan minun tuolini alle. Siinä kohtaa viisas omistaja keräsi kimpsunsa ja kampsunsa, nappasi koiran mukaan ja lähti pihalle. Kierrettiin sellainen pieni lenkki, jotta sain Neron rennoksi, ettei vaan jää mitään kammoa paikkaa kohtaan. Juoksenneltiin vapaana ja käytiin laskemassa yksi mäkikin. Laskin muuten mäkeä ensimmäistä kertaa tänä talvena. Ja hauskaa oli. Kun lähdettiin kotia kohti, oli poika jo onneksi ihan iloinen ja rento.

Eilen tuli sähköpostia, että agilityn alkeiskurssin hallintatesti on ensi viikon torstaina Hyvinkään jäähallin parkkiksella. Niinpä sitten suunnattiin sinne vähän treenailemaan, jotta tulee paikka tutuksi, eikä tarvitse sitten sitä ihmetellä kaiken muun menon lisäksi. Tehtiin ihan perusjuttuja, paikallaoloa (Nero seisoo, koska maa on kylmä. Katsoo minua kuin idioottia, jos käsken maate tai istumaan.), luoksetuloa ja seuraamista. Meni oikein hyvin, varsinkin kun namit loppuivat ja siirryttiin lelupalkkaan. Ohi käveli muita koiria ja ihmisiä ja autojakin pyöri vieressä, joten saatiin häiriötreenausta samalla. Lelun kanssa ei ollut mitään ongelmia mistään, onneksi. Ajattelin vielä käydä toisen kerran treenaamassa jäähallilla, jos vaikka pääsisin valoisaan aikaan, eikä tarvitsisi huonojen valojen alla treenata. Ja sitten eikun hallintatestiin ja kurssille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti