tiistai 6. maaliskuuta 2012

Naksutin

Me tutustuttiin Neron kanssa naksutinkoulutukseen viime keväänä, kun oltiin pentukurssilla. (Joka tosin oli enemmän yksityinen naksutinkurssi, koska koirat treenasi yksitellen. Oma aika oli aina puoli tuntia ja sitten sai lähteä.) Viime kesänä naksuttelin Nerolle jonkun verran, mutta kuitenkin aivan liian vähän. Harjoiteltiin joitain temppuja, mutta lähinnä vain kontaktia eri paikoissa. Omat taidot ei ihan hirveän pitkälle riittäneet, mutta innostuin silti. Kun muutin syyskuussa, onnistuin kadottamaan naksuttimeni johonkin, enkä saanut aikaiseksi ostettua uutta. I-clicker on vaan niin paras, ettei sitä nyt millä vaan korvattu.

Sunnuntaina ostin Koirakoulu Välkystä kaksi uutta naksutinta ja heti sunnuntai-iltana naksuttelin Nerolle pitkästä aikaa (löytyi muuten vanhakin naksutin heti, kun sai uudet ostettua...) Se muisti kyllä saman tien mitä naksuttimella haetaan, joten päätin lätkäistä korin lattialle. Ja kuinka nopeasti se keksi laittaa molemmat etutassut koriin! Olin oikeasti yllättynyt, kuinka helposti Nero hokasi mitä korilla voi tehdä. Samoin se äkkäsi melkein heti, että nurinkäännetyn korin päälle voi nostaa molemmat etutassut. Ehkä mä olen aliarvioinut sitä tässä pari viimeistä kuukautta ja pitäisi vaatia enemmän. Tietysti sen jälkeen, kun on opettanut asiat.

Seuraavaksi haluan opettaa sitä laittamaan kaikki tassun sinne koriin. Ja kiertämään korin takatassuilla, kun etutassut ovat nurinkäännetyn korin päällä. Tulee olemaan haastetta mun opetustaidoille, mutta jos Nero nappaa asioita noin nopeasti, ehkä mä kehityn kanssa. Toinen haaste on tarpeeksi motivoivan palkan löytäminen, ruoka kun ei ole niin kivaa, enkä viitsisi koiraa syöttää täyteen namien väriaineita. Haastetta on muistaa myös lopettaa ajoissa, ennen kuin Nero turhautuu tekemiseen.

Sain myös vihdoin ostettua Naksutinkoulutusta koirallesi-kirjan. Nyt vain opiskelemaan teoriaa ja niitä käytännön treenejä ja sitten soveltamaan Neron kanssa. Onpahan jotain hyödyllistä tekemistä töiden välitunneilla (olen tällä hetkellä koulussa töissä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti