tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ollaan aktiivisia!

Vasemman puoleisella radalla 2 oli toiselta puolelta ja 12 kolmos putken toinen pää
Jos jokaiseen aksatreenejä käsittelevään blogipostaukseen kirjoitan, että mulla on kaksi täysin erilailla ohjattavaa koiraa, niin voisi kuvitella sen faktan uppoavan omaankin päähän. Että Sora nuolee siivekkeitä ja sen käännökset on todella nopeita ja että se lukee ohjausta aivan tajuttoman hyvin. Että Neron hypyt on paljon pidempiä ja se lukee rataa ja juoksee täysiä vaikkei se olisi aina kannattavaa.

Vasemman puoleinen rata oli ihan hauska. Pakkovalssi kakkoselle toimi molemmilla koirilla (Sora oikeasti hyppää tosi lähellä siivekkeitä.) 4 ja 5 väliin valssi ja heti perään toinen, jotta sai koiran käännettyä putkeen. Neron kanssa persjättö 10-11 väliin ja Soran kanssa valssi. Nero tulee niin paljon kovempaa putkesta (reikä päässä sanoi toinen koulutusohjaajista :D) että sille sopii jyrkemmin kääntävä ohjaus, kun taas Soralle pitää näyttää, että myös 10 täytyy hypätä, koska muuten se tulee ohi (kääntyy nopeasti.) Ihan hauska rallattelurata.

Keppiradalla Neron kanssa treenattiin kepeille vientiä. Valssi toimi ehkä parhaiten, mitä nyt pelotti että koira törmää hallin seinään, kun oli tolppa aika lähellä. Myös takaaleikkaus onnistui parin yrityksen jälkeen. Ehdottomasti treenilistalle menee persjättö kepeille! Ollaan nyt lähinnä treenattu välimatkan kasvattamista sivuttais suunnassa ja Neron kepittelyä, jos itse liikun taakse päin. Ei meinannut kestää millään puolenvaihtoa keppien päässä. Joten tätä treenataan.

Soran kanssa meillä tuli ongelma nelosella. Sora halusi kovasti, että se on takaakierto. Mulla ei käynyt mielessäkään, että koira voisi sen hakea takaa, Nero kun hyppää metrin pidemmälle kuin Sora. Sopulieläin laskeutui kolmos hypystä siivekkeen vieraan ja katsoi, että suorin linja on selkeesti tonne taakse. Joten sitä sitten hinkattiin. Muuten suju ihan nätisti.

Note to self: Koirat lukee rataa erilailla, koska ne liikkuu siellä erilailla!

Tänään käytiin Hyinkään koirakylpylässä uimassa. Nero oli niin innoissaan ja Sora oli enemmän sitä mieltä että haistakaa kaikki p****! Erittäin tehokasta liikuntaa toi uinti on ja se onkin ainoa syy miksi Sopsunkin otin mukaan. Hienosti se hyppäs aina Neron perässä altaaseen, mutta kyllä se olis tahtonut lähinnä pois allasalueelta. 20 min riittikin sheltille ja vein sen odottamaan aidan toiselle puolelle. Ja jätin Neron yksin allasalueelle kahden vieraan koiran ja ihmisen kanssa! Hienosti haki palloa eikä edes haikaillut perään kuin kerran. Mun pieni superarka koira, joka pelkäsi ihmisiä ja koiria ja kaikkea. Niin makee fiilis.

Täytyy katsoa kuinka väsyneitä noi on uimisesta, että otanko niitä mukaan hallille vai en. Toisaalta tekisi hirveästi mieli mutta liika on liikaa. Aktiviteettiä riittää! (Kolmatta harrastuskoiraa vailla??? :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti