keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kehonhuoltoa

Tiistai oli koiran kehonhuoltopäivä, kun suunnattiin aamulla poikien kanssa osteopaatti Jerry Ketolan vastaanotolle Pukinmäen Murren Murkinaan. Toinen vastaanotto on Järvenpäässä, mutta sinne seuraava aika oli jo pari viikkoa sitten kesäkuussa... Ensimmäistä kertaa kokeiltiin osteopaattia. Oletin että enemmän sanottavaa löytyy Nerosta, kun se nyt vähän on tollanen.

Sora hoidettiin ensin, jotta Nerppa sai rauhoittua ja vähän katella tilannetta. En tahtonut että Sora ottaa pahoja vaikutteita Nerolta ja toisin päin ajattelin, että Nero näkisi ettei tilanteessa ole sen kummempaa. Sora suhtautui käsittelyyn kuulemma tyypillisen shelttimäisesti :D Hyvin antoi hoitaa, muttei se nyt varsinaisesti nauttinut. Sora hoidettiin pääasiassa kyljellään pöydällä.

Soralla oli tyypillinen agilitykoiran kireys rintarangassa. Selkärangassa oli 4-6 nikaman jumissa ollut kohta ja vasemman takasen polvi rahisee. Se polvihan on ihan pennusta asti naksunut, kun Sora hyppää esim sohvalle, muttei siitä mitään haittaa ole ollut. Polvet on kuitenkin tutkittu 0/0 ja lonkat on A/A. Vasen takajalka oli myös himpun verran jäykempi kuin oikea. Polvesta ei kuitenkaan ole mitään haittaa. Täytyy vaan itse muistaa, että jos joskus jotain epäpuhtauksia liikkeisiin tulee, kannattaa tsekata polvi ihan ensimmäisenä. (Vaikea ajatella että rahinat ja naksumiset olisi mitenkään vaarallisia, kun itsellä rahisee ja naksuu aikalailla jokainen nivel kropassa :D)

Nero ei oikein arvostanut hoitoa, mutta suostui kuitenkin käsiteltäväksi. Tai ei sille annettu vaihtoehtoa. Sora kävi nukkumaan heti oman vuoron lopuksi. Pieni ero kun vertaa piippaavaan Neroon joka hyvä että pystyi edes istua saati sitten maata tai nukkua.

Neron ranka oli kaikkiaan "löysempi". Elastisuus oli parempaa ja jumeja ei oikeastaan löytynyt. Oikea takajalka/lonkka oli ainoa kohta mitä piti hoitaa ja nekin aukesivat tosi hyvin. Kuulemma espanjanvesikoirat ovat muutenkin keskimääräistä paremmin kunnossa pysyviä koiria.

Sora sai kutsun uusintakäynnille 2-4 viikon sisään. Senkin jälkeen olisi kuulemma hyvä hoitaa noin 3 kuukauden välein. Nerolle taas riittää jos nyt pari kertaa vuodessa käyttää näytillä. Loppu  päivä piti ottaa rauhassa ja lenkkeillä hihnassa. Helppo juttu sano Nero joka kerta kun kävi hakemassa ulkoa lelun näytille. Keskiviikko iltaan asti olisi kiva pitää noita vähän rauhallisempana, mutta kattoo nyt mitä tapahtuu. Kaikkiaan jäi oikein hyvä kuva käynnistä. Pitää katsella muuttuivatko liikeradat johonkin kun lähdetään uudestaan liikkeelle.

On muuten omin silmin bongattu kevään ensimmäinen punkkikin. YÖK! Soran turkissa vipelsi, kun hoidettiin. Ei ollut mihinkään kiinnittynyt, joten syvästi toivon että poimittiin se mukaan Helsingin pelloilta. Täällä oli viime kesänä melko vähän punkkeja ja melkein koko kesä selvittiin ilman myrkkyjä. Nyt tekisi kuitenkin mieli Soralle laittaa jotain niskaan, sen turkista kun ei ihan heti punkkeja huomaa. Nero saa olla ilman ainakin niin pitkään kun ei mitään hyökkäystä tule.

Blogi lähestyy kovaa vauhtia sadatta postaustaan ja ajattelin tehdä kysymyspostauksen, jos jollakulla jotain kysyttävää on. Jos ei, niin siitä tulee mitä luultavimmin random fact postaus, jossa ei ole mitään tolkkua :D Nyt ollaan numerossa 96, joten on tässä on hyvin aikaa kysellä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti