lauantai 19. huhtikuuta 2014

MenTal BreakDown

Kontaktit ja kepit: kaksi asiaa, jotka aiheuttaa mulle tällä hetkellä joka toinen päivä agilityn lopettamis päätöksen ja joka toinen päivä hillittömän kisakuumeen. Mental breakdown. Se joka k esteet on keksinyt on selvästi ollut jonkun sortin sadisti :D

Soran kepit näyttää tällä hetkellä aika kivalta. Viimenen väli on vaikea, koska etupalkka alkaa vetää pikku koiraa niin paljon puoleensa. Mutta kyllä se nyt mielestäni idean tietää. Nyt vaan pitää lisätä häiriö ja kulmat ja esteet ympärille ja niin edelleen... Huikeat kaksi kertaa se on pujotellut suorat kepit palkan strategisella sijoituksella. Ja on muuten sen verran fiksu koira että jos tietää palkan olevan minulla, ei edes viitsi kepitellä eteen päin. Jep.

Kontaktit. Aloitin alusta hallikortin myötä. Vahvistettiin ihan vaan ruutua ja sinne hyppäämistä. Putken kautta juoksutin vauhtia tuloksilla Sora osui joka ikinen kerta ja Nero hyppäsi muutaman kerran yli, mutta pääasiassa osui. Siirsin boksin harjakorkeudeltaan metriin madalletulle aalle ja Nero osuu 90% ajasta. Sora tuntuu menevän tuurilla, joko osuu tai ei ja johtuu kyllä ihan siitä, kuinka paljon annan sen ottaa vauhtia.
Tuosta vähän korotettu aa ja Sora osuu paremmin, mutta prosentit jää edelleen mielestäni alle 80. Nero osuu edelleen yli 90% ajasta ja sen tahti näyttää tosi hyvältä: osuu hyviin kohtiin, tulee alastulon kahdella laukalla.

Nopeasti oppiva koira on hankala, kun itse on vielä aloittelija. Tein virheen ja annoin Soran hypätä aalta ehkä viisi kertaa joskus aikaisemmin, ennen säädettävää aata. Se keksi, että aalta saa hypätä just ennen kontaktia ja nyt korjataan. Enkä osaa päättää onko Soran laukka liian pitkää vai lyhyttä aalle. Kun se osuu ruutuun, laukat osuvat hyvin; tullaan harjan yli ja seuraava laukka-askel on ruutuun ja siitä alas. Mutta kun shelttikakara ei osu, ottaa se ensimmäisen laukan harjan yli ja toisen pienen askeleen kohtaan juuri ennen kontaktia ja siitä alas. Eli toinen laukka on liian lyhyt. Tänään se teki kerran alastulon myös yhdellä laukalla: ensimmäinen harjan yli tuleva laukka-askel osui kontaktialueelle ja siitä pois aalta. Suhteellisen lennokas suoritus, jollaista en halua sen tekevän vaikka ihan hienolta näytti; ei ole meinaan enää kauhean turvallista.

Neron aa näyttää siltä, että eiköhän se ole kohta kunnossa. Ja sen jälkeen puomi. Täytyy vaan todeta, että onneksi ei ole mikään kiire yhtään mihinkään. Soran kohdalla voin kuvitella jutun vievän vähän enemmän aikaa, mutta toivon että hallikortin loppumiseen mennessä oltaisiin siirrytty jo melkein täyskorkealle aalle koska muuten menee treenaaminen hankalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti