perjantai 31. elokuuta 2012

Hyppyratoja!

Neron kanssa suunnattiin sunnuntaina epiksiin Hyvinkäälle samaan halliin, jossa treenataan talvi. Otettiin vain yksi startti hyppärissä, koska itse olin sen verran kipea, ettei viittinyt tosissaan alkaa urheilla.


Sunnuntain episten rata.


Rata oli oikein hauska. Kahdelle ensimmäiselle putkelle oli takaakierto melkein ainoa vaihtoehto ja plaa. Takaakierrot ei ole oikein hallussa, mutta silti piti yrittää pakottaa niitä siihen. Lopputuloksen voi varmaan arvata. Niistä taisi tulla meidän ainoat virheet. Toinen vaihtoehto olisi ollut valssata 3 ja 4 välissä, mutta Nero on niin nopea, ettei sekään olisi varmaan toiminut. Samoin valssi 7 jälkeen olisi ollut parempi vaihtoehto paitsi, että olin melkoisen paljon jäljessä. 9 ja 10 väliin valssi ja loppuun aikas suoraviivaisesti. Loppusuora oli ihan kamala ja siinä sai kyllä pinkoa kunnolla. Nero otti tosi hyvin kaikki esteet, vaikka juoksin vaan vieressä ja karjuin este. Viimeisestä juoksi sitten ohi, koska olin jo niin paljon jäljessä, että jäi katsomaan missä se ohjaaja viipyy. Siitä myös virhe. Kait.
En tiedä paljon oli lopputulos tai loppuaika, mutta me oltiin kolmansia! Hauskaa. :)


Keskiviikkona osallistuttiin seuramestaruuksiin. Oli muuten kiva nähdä kaikkia seurassa agia harrastavia ihmisiä, siis muitakin kuin oma ryhmäläisiä. Möllien rata oli hyppyrata ja sen kuullessani päätin, että mekin otetaan osaa.


Keskiviikon seuramestaruuksien rata. 16 putki oli paljon jyrkempi ässä.


Medimölleissä oli kaksi osallistujaa. Me saatiin onneksi lähteä toisena. Nero oli oikein hieno koko radan ja haki hyvin esteille, mutta itse sähläsin oikein urakalla. Ohjailin ihan oudosti ja käskytin väärillä sanoilla. S-putkea ei olla ennen tehty ja Nero tulikin ensin ulos väärästä päästä. Mieleen ei jäänyt oikeastaan mitään ja siksikin pitäisi videoida näitä ratoja: näkisi edes että mistä niitä virheitä on kerännyt. :D
Tultiin toiseksi, mikä nyt ei sinänsä ollut yllätys. Mutta kivaa oli ja talven treenikausi alkaa ensi viikolla.


Torstaina meillä alkoi Nobody' Dog Sportsien agilityvalmennus. Ollaan siis koko talvi Tarja Leppälän valmennuksessa. Ryhmäkoko on neljä koirakkoa, eli ehditään varmaan ihan kivasti tekemään. Ensimmäinen kerta oli tavallaan tutustumiskerta, eli Tarja halusi nähdä ja kuulla vähän mitä ollaan tehty ja osataan.

Torstain treenien rata.

Tehtiin ylläolevaa rataa. Nero oli ihan tajuttoman hieno! Se oli nopea, haki esteet hyvin ja niin innoissaan. Kepit mentiin ihan järkyttävän kovaa vauhtia ja Tarjakin sanoi, että johan on vauhtia kepeillä. Pöytä ei ollut ihan mielessä, eikä olla sitä ennen tehty radan osana. Niinpä Nero hyppäsi kyllä hienosti pöydälle, mutta vauhti oli vähän liian kova ja koira pysähtyi vasta viisi metriä pöydän takana. Vähän muistuteltiin ja heti sujui paremmin.

Kepit tehtiin niin, että valssasin 10, joten jäin oikealle puolelle. Sillä tavalla Nero ne osaakin. Tuossa radalla olisi tietysti ollut järkevää jäädä keppien vasemmalle puolelle, jotta esteelle 12 olisi ollut helpompi ohjata. Nyt jouduin kiepauttamaan Neron edessäni, koska se kiisi kepit niin hirveää vauhtia ja siinä nyt ei ollut mitään järkeä. Lopuksi tehtiin keppejä siltä meille väärältä puolelta. Sujui yllättävän hyvin, saan liikkua etuperin ja ohjausapu on enää yksi sormi, jota vähän heiluttelen. Mutta Nero on keksinyt, että viimeistä keppiväliä ei tarvitse mennä. Ja tämä toistui oikeastaan joka kerta, kun tehtiin kepit näin päin. Luulen, että Nero on jo niin innoissaan keppien loppumisesta, ettei malta enää pujotella sitä viimeistäkin väliä. Ensi kerralla laitetaan siiveke estämään sen, ettei Nero ohita viimeistä väliä. Toivottavasti toimii!

Jäi kiva fiilis treeneistä, enkä jaksaisi odottaa ensi viikkoa. Toivottavasti HSKKn ryhmäpaikkakin selviäisi ja sitten päästään treenaamaan kahdesti viikossa koko talvi. Nero alkaa olla melkoisen hyvin kartalla tässä lajissa. Enää täytyy saada koiranohjaaja mukaan kuvioihin ja hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti