maanantai 10. syyskuuta 2012

Viime viikko

On ollut pikkuisen kiire, joten on jäänyt blogin päivittely vähän vähemmälle. Kamerassakin olisi kuvia vaikka kuinka paljon, mutten ole ehtinyt ja jaksanut siirtää niitä koneelle ja katsoa läpi, josko löytyisi jotain julkaisemisen arvoista.

Viime viikolla alkoi HSKKn agilityn talvitreenit ja oli hauskaa. Ainoa huono puoli noissa treeneissä on, että ne on maanantaisin 21-22, eli nyt jo on ihan pilkkopimeetä, kun lopetetaan. Kävele siinä sitten koiran kanssa ympyrää niin mustassa maisemassa, että melkein hirvittää. Lisäksi käyn itse ihan kierroksilla urheilun jälkeen aina monta tuntia ja tiistai aamuna pitäisi kuitenkin olla ajoissa töissä.

Viime maanantaina treenattiin valsseja ja takaakiertoja. Me saatiin Neron kanssa aloittaa ja koska sujui niin hyvin, lisättiin treeniin yksi putki. Sekin sujui ja päästiin ensimmäistä kertaa tekemään välistävetoja. Siinä kohtaa meni vaikeammaksi, sillä vaikka välistävedot sujuivat oikein hienosti, myös omalta osaltani, Nero ei meinannut enää kiertää estettä takakautta. Yritettiin saada Neron juoksurataa pienemmäksi, mistä seurasi, että ohjasin liian passiivisesti. Oli muuten vaikeaa alkaa korjaamaan omaa liikettä. Lisäksi se, että samassa harjoituksessa oli sekä valsseja/takaa kiertoja ja välistävetoja, varmaan sekoitti Neroakin jonkin verran. Sen pitikin seurata koko ajan mitä minä teen, eikä se oppinut rataa ensimmäisellä yrityksellä. Saatiin me siihenkin onnistuneita suorituksia.

3 ja 4 välissä valssi, 4 ja 5 välistäveto


Toinen juttu mitä harjoiteltiin olivat kepit. Meidän kepit nyt oli justiinsa samanlaiset kuin aina ennenkin. Toinen puoli sujuu kovaa ja hienosti ja saan lähettää vähän kauempaakin. Väärän puolen kepit olivat selkeästi paremmat kuin viime kerralla: minun tarvitsi enää pitää kättä paikallaan vieressä tukemassa pujottelua. Mutta se viimeinen väli! En ymmärrä yhtään, että miksi Nero ei tule siitä välistä, vaan kiertää kaksi keppiä lopussa. Ja se tekee sen joka kerta. Joka ikinen kerta. Lopuksi yritettiin niin, että koulutusohjaaja seisoi edessä, jottei Nero pääse kiertämään ja onnistui. Mutta heti kun ohjaaja meni pois edestä Nero kiersi taas. En vain voi ymmärtää. Tehtiin keppejä myös hyppyihin liitettyinä eikä mitään ongelmaa, siltä oikealta puolelta.

Torstaina oli toinen kerta Tarjan agilitya ja tehtiin kivaa rataa, joka oli kyllä vielä vähän haastava meidän taidoille. Alkuun otettiin pari kertaa aata, koska Nero ei ole vielä treeneissä sitä kokonaisena mennyt.


Mittasuhteet saattaa olla pielessä, enkä ole ihan varma oliko 9 ja keppien välissä vielä yksi este.
16 oli samalta puolelta kuin 3.
Ensin tehtiin pätkä 1-6, jotta sain palkattua aan jälkeen. Ei mitään ongelmaa. 7-9 oli helppoja, mutta sitten yritin viedä Neron suoraan kepeillä. Kyllähän se meni (vaikka minulta loppui usko kesken), muttei siinä mitään järkeä ollut. Joten Tarja neuvoi, että vie koiran vaan pidemmällä ja kääntää sen, jolloin se pääsee lähestymään keppejä suorassa linjassa, toimi. 11 Nero karkasi väkisin 7/14 esteelle. Pitäisi ottaa koira paremmin haltuun, hidastaa jo omaa vauhtia ja alkaa kääntyä, jotta se tietäisi mihin suuntaan ollaan menossa. 13-16 otettiinkin sitten useampaan kertaan. Ensin ohjasin koko niin, että Nero oli oikealla puolellani. Silloin 15 tahtoi olla vaikea. Sitten kokeiltiin 13 jälkeen persjättö, 15-16 välissä takaakierto ja vielä 17 persjättö, jotta olin putken oikealla puolella. Saatiin muutamaan kertaan toistaa, jotta siitä mitään tuli. Mutta kyllä siitä tuli. Viimeinen oli jo ihan nätti suoritus. Kyllähän siinä sai juosta ja tuntui, että olin koko ajan myöhässä, mutta eiköhän tämä lähde sujumaan.

Lopuksi treenattiin vielä aan ja puomin alastuloja sekä keppejä. Alastulot olivat ihan ookoo. Ei nyt mitään maata järisyttävää, mutteivät ne ihan huonostikaan menneet. Keppejä treenattiin siis väärältä puolelta niin, että viimeisen välin eteen laitettiin aidan siiveke, jotta Nero ei pääsisi kiertämään väärältä puolelta. Kiersi silti. Huoh. Lisättii toinen siiveke ja silloin alkoi näyttää paremmalta, eli ei enää kiertänyt. En nyt ole varma otettiinko toinen siivekkeistä pois vai ei, mutta loput pari suoritusta oli oikeita. Eikun treeniä.

Soran kanssa ollaan käyty pentukurssilla ja treenailtu näyttelykäytöstä. Kurssista olen päättänyt, että ajattelen sitä vain ja ainoastaan häiriötreeninä, sillä koulutusohjaajan ja minun näkemykset eroavat niin paljon toisistaan. Tällä hetkellä tärkeintä on, että Sora tottuu työskentelemään muiden koirien lähellä ja thats it. Sora ei nimittäin tajua namiohjauksesta hölkäsen pöläystä ja kurssilla kaikki perustuu siihen. Kyllähän Sora namia seuraa, mutta se on pennun mielestä vaan kiva leikki. Ei sillä ole mitään ideaa mitä tehdä, jos pienennän käsiapua. Eli voisitte kertoa, miten opetatte koiralle perusasennon, sillä itse olen ihan hukassa. Tahdon heti kunnollisen ja ennen kaikkea toimivan perusasennon ja tällä hetkellä Soralla ei ole mitään käsitystä koko asennosta. Plaa.

Tulevista tapahtumista sen verran, että tällä viikolla aksataan Neron kanssa maanantaina ja torstaina treenien merkeissä sekä keskiviikkona epiksissä. Soran kanssa mennään mätsäriin ainakin sunnuntaina sekä toivottavasti lauantaina (ja jos Ruusu jaksaa lähteä niin myös torstaina), sillä pentu on ilmoitettu ensimmäiseen viralliseen epäviralliseen pentunäytelmään Orivedelle 22.9. Lisäksi olisi tarkoitus osallistua ainakin Lahden ja Helsingin pentunäyttelyihin ja sitten Voittajaan/Winneriin. Ilmoitin Soran myös HSKKn pentukakkos kurssille, jolle toivottavasti mahdutaan ja joka toivottavasti järjestetään. Etelä-Suomen Sheltit järjestävät agilityn alkeis/pentualkeis kurssin, jonne ilmoittauduin myös. Joten Sorakin pääsee toivon mukaan aksaamaan lähiaikoina!

2 kommenttia:

  1. Ootteko menossa messariin siis molempina päivinä? :) Mä en osaa ollenkaan päättää, viitsiikö maksaa sitä 110 euroa vai pitäisikö tyytyä vain yhteen arvosteluun :D

    Millä ohjelmalla teet ratapiirrokset? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään oo vielä päättäny, että mennäänkö vaan toisena vai molempina. Sinänsä kannattaa mennä vain toisena, että Soran on neljä päivää liian nuori junnuihin, joten pentuluokkaan oltaisiin menossa. Täytyy nyt kattoa, jos sitä vaikka voittaisi lotosa ja olisi ylimääräistä rahaa :D

      Teen sillä FlexiTrackilla. Ja otan kuvan näytöstä ja kopion paintiin ja tallennan, helppoa kuin mikä! :D

      Poista