perjantai 17. elokuuta 2012

Putki + takaakierto = väsynyt ohjaaja

Keskiviikon agilityssa tehtiin pientä rataa, puomia ja keppejä. Nero oli taas hieman kierroksilla, eikä sitä saanut suunnilleen pidettyä poissa kenttäalueelta. Välillä tuntui, että olin ottanut kuuron kengurun mukaan, joka vain poukkoili ja hyppi ja tahtoi ja meni kovaa. Täytyisi käydä kentällä vaan ja ainoastaan istumassa joskus, jottei kaikki keskittymiskyky menisi kohkaamiseen.

Aloitimme radalla.



Ihan yksinkertainen ja kiva rata. 1-4 ihan normaalisti, vitos-putkeen lähetys ja siinä takaakierto ja persjättö kutoselle, josta putkeen. Saatiin lupa ottaa heti koko rata, jei. Alun esteen meni oikein hienosti 3-este takaa käskyllä. Sitten tultiin putkelle, eikä Nero mennyt sinne ollenkaan. Ensin ohjasin vähän löysästi, kuulemma huiskaisin sen vaan putkeen. Sitten leikkasin liian aikaisin. Sitten hidastin liikaa. Ja kun ohjasin sen ihan hyvin sinne, ei silti. Otettiin monta toistoa ja jopa pelkkää putkea. Kyllähän se sinne lopulta meni ja jeee palkka. Sitten yritettiin yhdistää se rataan ja toimi ihan ookoo. Mutta kun ohjaajan piti alkaa takaaleikkaamaan, niin hohhoijaa. En ehtinyt, kaatuilin (lenkkarit tais vaihtua nappiksiin) tai sitten lähdin leikkaamaan liian aikaisin, jolloin Nero ei mennyt putkeen. Taidettiin saada yksi suunnilleen oikeanlainen suoritus aikaiseksi ja monta sellaista, missä joko hidastin Neroa tai olin törkeästi myöhässä tai rähmälläni maassa. Nopean koiran kirous. :D Takaakiertoa pitää treenata!

Sitten taidettiin tehdä keppejä, molemmilta puolilta. Nero alkaa hyvin tajuta myös väärän puolen kepit, tosin en saa vielä kulkea etuperin, tai koko ajatus katoaa. Nero myös keksi jonkun ihme jutun, että oikeinpäin keppejä mentäessä se saa jättää viimeisen välin pois. En tajua, että mistä se on tuon oppinut. Tai ehkä se oli sen aivot narikkaan kentällä efektin tulos. Saatiin me sinne vissiin pari onnistunuttakin toistoa.

Lopuksi mentiin vielä puomille. Otettiin ensin ihan alastuloa. Nero hiffasi asennon hyvin, eli meidän laatikko treenauksesta on ollut apua! Sitten kun otettiin koko puomia käveli läpi ensimmäisellä kerralla. Toistoja tehtiin pari ja loput olivat oikein onnistuneita. Hieno hauva.

Tehtiin muuten vielä odottamis/lähtöharjoituksia. Koira esteen taakse ja paikka, kunnes annettiin lupa liikkua. Aluksi Nero oli niin innoissaan, ettei millään pysynyt paikallaan, kun leikin ohjaavani. Lopussa sain jo ottaa spurtteja ja hyppiä ja ohjailla.
Sora pääsi mukaan agilitykentälle harjoittelemaan kentällä oloa ja varsinkin odottamista. Vähän sen piti haukkua ja itkeä, mutta suurimman osan ajasta oli oikein hyvin. Varsinkin kun palkkausväli oli tarpeeksi pieni. Enemmän Nero huusi, kun jäivät molemmat tolppaan kiinni...

Vähän liian hieno kuva ton valituksen jälkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti