sunnuntai 12. elokuuta 2012

Alkeita

Tänään oltiin aikaisin aamulla (10.30 :D) Soran kanssa pentukurssilla. Ennen koirien kanssa tekemistä oli pieni teoriatunti, jossa käytiin läpi, mitä kurssin aikana tehdään. Me harjoittelemme lähinnä tokon alkeita ja arkitottelevaisuutta. Lisäksi kouluttaja kertoi omia näkemyksiään koirien varusteista (polttakaa fleksit roviolla...) Kurssilla on meidän lisäksi neljä? muuta koiraa.

Sitten päästiin itse asiaan. Aluksi seisottiin hetki ringissä, jotta koirat saivat välimatkan päästä haistella ja tottua toisiinsa. Sora vähän aikaa haisteli ilmaa ja sitten totesi, että jaa ja jäi istumaan jalkojen viereen. Jes! Sen jälkeen käytiin vuorotellen moikkaamassa kouluttaja ja mentiin riviin seisomaan.

Ensin treenattiin kontaktia. Minulla oli naksu mukana, joten naksautin joka kontaktista. Sora ei kyllä tarjonnut kontaktia läheskään tarpeeksi nopeasti tai usein. Täytyy nyt ottaa oikein tehotreeniin. Kotiläksyksi saatiinkin kontaktin treenaamista niin, että ensi viikolla kontakti on, vaikka kädet olisivat nyrkissä suorana sivuilla (T-asento :D).

Seuraavaksi harjoiteltiin perusasennon alkeita tai ennemminkin namiohjausta. Vähän sinänsä harmittaa, että noin harjoitellaan, koska tahtoisin Soran keksivän kaiken mahdollisimman itsenäisesti. Toisaalta minulla ei ole mitään ideaa, että miten perusasentoa voi muuten opetella, joten tehdään nyt noin. Namiohjauksen harjoittelua tuli tästä kotiläksyksi.

Viimeisenä varsinaisena harjoitteena oli kontaktikävely. Eli ei todellakaan seuraamista, mutta hihna ei saanut kiristyä missään vaiheessa. Sorahan handlasi tämän kuin mikäkin mestari. Meidän ei tarvinnut pysähtyä kuin kerran hihan kiristyessä. Sekin johtui siitä, että Sora tahtoi etsiä muiden tiputtamia makupaloja. Muille koirille näytti kävely olevan yllättävän vaikeaa. Me ei edes olla harrastettu Soran kanssa hihnakävelyä, koska se on niin tylsää. Pari kertaa ollaan lenkkeilty hihnassa, mutta hienosti se osaa olla. Myös tätä saatiin läksyksi.

Lopussa vielä rauhoitettiin koirat, jotta ne oppivat, ettei aina tarvitse tapahtua jotain. Sora kävi maate jalkoihin melkein saman tien. Se on kyllä hauska pentu, heti kun on nameja taskussa, niin johan on keskittymiskykyä. Sora on myös ihan erilainen kotona ja muualla. Kotona se on riiviö, haukkuu ja komentaa ja riiviöi. Muualla pentu käyttäytyy kuin enkeli, seuraa minne menen, on hiljaa ja muutenkin vaikuttaa paljon fiksummalta kuin onkaan. Toisaalta kelpaa oikein hyvin, eipähän tarvitse kitkeä perseilyä pois julkisilla paikoilla :D

Tunnin jälkeen jäätiin vielä leikkimään kultaisennoutajan narttupennun kanssa. Maisa oli Soraa vähän nuorempi ja ne kyllä saivat oikein kivat leikit aikaan. En ole oikeastaan edes nähnyt Soran leikkivän niin kivasti. Juoksivat kovaa ja oikein kunnolla jahtasivat toisiaan. Varsinkin Sora yrittämällä yritti leikkiä hippaa. Se muun muassa juoksi suoraan Maisan kylkeen, niin että toinen kaatui. Olivat kyllä suloisia.

Huomenna olisi tarkoitus suunnata Neron kanssa Helsinkiin epiksiin, jos vain löydän sen tyhmän rokotuskortin jostain. Se on ollut nyt jo yli viikon hukassa enkä vaan voi käsittää, että mihin ihmeeseen se on joutunut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti