keskiviikko 22. elokuuta 2012

Leikkinäytelmiä

Nyt ollaankin oltu monissa mätsäreissä. Viime torstaina oltiin Helsingin Tuomarinkylässä, lauantaina käytiin Haimoossa ja maanantaina suunnattiin Helsinkiin Koneen kentälle. Uusia tuttuja saatiin ja muutenkin on ollut hauskaa nähdä paljon koiria. Sora käyttäytyy joka kerta paremmin ja paremmin. Ruusu on alkanut Soran virallisen epäviralliseksi handleriksi ja saa sen toimimaan paljon paremmin kuin minä. Joten nyt sitten oma osani on hermoilla ja jännittää kehän laidalla.

Sora ja Riina.


Tuomarinkylässä arvosteltiin pikkuisen erilailla kuin mätsäreissä normaalisti. Koirat oli jaettu roturyhmien mukaan kehiin. FCI1 ja FCI3 olivat samassa kehässä ja arvosteltiin siis sekaisin olevissa pareissa. Ensin olivat vuorossa pennut. Sora oli heti ensimmäisessä parissa 8,5kk vanhaa bordercollieta vastaan. Soran seisominen ei ollut mitään ihan parasta ja pöydällä yritti kiivetä Ruusun syliin. Sai näin jälkikäteen ajateltuna ihan ansaitusti sinisen nauhan. Ryhmäkehässä ei myöskään pärjätty, Ruusu joutui seisottamaan Soraa melkein pöydän alla ja tuomari kätteli ulos.

Voihan pöytä :D


Reissun paras osa oli ehdottomasti Soran tyttökloonin Riinan tapaaminen. Riina oli väritykseltään uskomattoman paljon samanlainen kuin Sora. Tyttö on pari viikkoa Soraa nuorempi ja aivan ihana. Oli niin innoissaan ihmisistä ja saivat hyvät leikit aikaiseksi. Soran hammaskin jäi Riinan turkkiin kiinni, juuri ennen kuin Riinan oli tarkoitus mennä kehään! Oli sitten pennulla koko kaulus veressä ja hirveällä vauhdilla siivottiin.

Huomatkaa Soran miehekäs pinkki panta!





Lauantaina Haimoossa oli vähän eri koko luokan mätsäri. Torstaina koiria oli 250-300 ja Haimoossa varmaankin 50-70. Pentujen kehässä kaikki pennut kutsuttiin aluksi kehään samaan aikaan. Sitten jaettiin koirat suunnilleen puoliksi ja arvosteltiin pienet ensin ja isot sitten. Sora seisoi oikein hienosti ja oppi selvästi hakemaan seisomiselle paikkaa ja oikeaa asentoa. Haimoossa ei arvosteltu ollenkaan pöydällä, mikä olikin sitten uusi juttu Sopsulle. Tuomari oli vähän isompi nainen ja kumartui Soran ylle ennen kuin Ruusu ehti edes kyykkyyn. Sorahan sitten väisti nätisti, mutta antoi katsoa hampaat hyvin ja antoi kopeloida ihan urakalla. Kehässä jouduttiin olla ihan älyttömän pitkä aika, että kaikki pienemmät pennut saatiin arvosteltua. Sen jälkeen odoteltiin kehän laidalla, että isot arvosteltiin. Oma puolueellinen mielipiteeni on, että Sora seisoi melkein parhaiten kaikista pennuista. Lopuksi kasattiin kaikki pennut kehään. Tuomari kätteli Ruusun pois kehästä, koska pentu väisti. Muutenkin tykkäsi selvästi isommista koirista, melkein kaikki jatkoon päässeet olivat isojen rotujen pentuja.

Maanantaina Koneen kentällä nähtiin taas Riina ja saivat leikkiä. Pienissä pennuissa oli myös kaksi muuta shelttiä, 5 kk vanha trikkityttö, jonka nimi jäi kuulematta ja 10 kk vanha soopelipoika, jonka nimi jäi myös kuulematta. Pidettiin sellaista pientä shelttinurkkaa. :D Parikehässä Sora esiintyi todella hyvin! Seisoi hienosti, haki hyvin oikean asennon, oli nätisti pöydällä (tuomarin lähetyessä kinkkua suuhun, jotta Soralle jäi hyvä maku), liikkui ihan ookoo, mitä nyt vähän hyppelehti, kun nurmikko oli pitkää. parikehästä siis punainen nauha! Ryhmäkehä olikin sitten plaah. Kehä oli todella pieni jo ihan parien arvostelussa. Sitten sinne otettiin kaikki punaisen nauhan saanet pienet pennut ja niitä oli ainakin 17. Joten tilaa ei juuri ollut ja Ruusulle ja Soralle jäi niin pieni tila, ettei Ruusu saanut edes ojennettua kättään ja seisotettua Soraa. Joten taitava pentu sitten päätti istua lähes koko ajan. Lopputuloksen voi varmaankin arvata, eli ei päästy jatkoon. Nero oli myös reissussa mukana, harjoitelemassa olemista. Oikein hieno superperro on Nepsuliini.

Kaiken kaikkiaan Sora oppii kyllä todella nopeasti. Kolmessa mätsärissä kehitys on oikeasti ollut todella näkyvää. Seisomisasento paranee koko ajan ja tuomari ei ole enää läheskään niin jännä. Myös käytös kehän laidalla on hyvää, pienesti pitää toisia koiria nuuskutella, mutta hienosti keskittyy, kun keskittymistä pyytää.



Sunnuntain pentukurssin voi kiteyttää lauseeseen: Ensi kerralla parempia nameja.
Sateen takia tämän viikon aksa oli peruttu. Ensi viikolla onkin seuramestaruudet ja sitten alkaakin hallikausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti