keskiviikko 8. elokuuta 2012

Keskiviikon ajattelutreenit

Tänään oli sitten Neron kanssa oman ryhmän agilitytreenit. Tehtiin samaa rallirataa kuin maanantaina, eikä meillä ollut taaskaan mitään ongelmia. Vähän huolellisempaa olisi voinut olla oma ohjaus varsinkin alussa.

Rallin lisäksi esillä oli kepit, joita sai ottaa itsenäisesti. Teimme pari kertaa paremmalta puolelta putkeen yhdistettynä. Ihan ookoo, mutta olisimme voineet molemmat tehdä paremmin. Nero yritti vähän oikoa, kun oli niin innoissaan. Putkea nyt tehtiin vähän turhaan, mutta olipa jotain kivaa, jossa Nero sai heittää aivot narikkaan.

Vaikeammalta puolelta pujottelu oli sitten vaikeampaa. Saatiin kuitenkin pari ihan hyvääkin suoritusta sekaan. Nero alkaa selvästi jo tajuamaan, että ne on ihan samat kepit, olen sitten kummalla puolella tahansa. Vielä me ne handlataan.

Kolmantena paikkana oli puomin alastulo. Olen Nerolle naksutellut kontaktilaatikkoa, mutta olen ollut itse liian aktiivinen. Nero ei hakeudu itsenäisesti 2on2off asentoon, vaan lukee liiaksi minun liikettäni. Se kyllä pysähtyy, kun sanon käskyn, mutta vain silloin kun itse liikun kontaktipinnan ohi. Jos jään itse seisomaan paikalleni, se ei tajua yhtään. Joten me ei oikeastaan tehty puomilla treeniä vaan kontaktilaatikolla. Naksuttelin Neroa laatikolle ensin liikkeen kanssa ja sitten ilman liikettä. Kyllähän se melko nopeasti keksi mitä hain.

Toisaalta Nero ei osaa ollenkaan yhdistää asioita. Se ei myöskään tajua sheippaamista. Kun aloittelimme naksuttamista, harjoittelimme ympäri menoa. Naksautin, kun Nero käänsi päätä, sitten kun sen kaulakin kääntyi ja niin edelleen. Mutta Nero ei tajunnut. Se ei vain yksinkertaisesti voinut kääntää selkäänsä minulle. Se ei tajunnut, mitä halusin. Lopulta täytyi ottaa käsimerkki käyttöön. Nykyään Nero osaa mennä ympäri, käsimerkin kanssa.

Ja sitten palataan tämän päivän treeneihin. Nero ei osannut siirtää kontaktilaatikolla tapahtuvaa toimintoa puomille. Jotenkin tuntuu, että tämä ei ole paras tapa opettaa Neroa. Muutenkin tahtoisin kontaktiesteiden olevan yksi suoritus. Eli puomiin kuuluisi puomin ylös juokseminen ja 2on2off asentoon jääminen. Jes komennolla vapautus ja matka jatkuisi. Tahdon, että 2on2off on automaatio, että minun ei tarvitse alkaa sitä erikseen komentamaan.

Me opeteltiin pöytä niin, että käskin Neron pöydälle ja sanoin paikka käsimerkin kanssa. Sen jälkeen jätettiin paikka-käsky pois. Sitten käsimerkki. Meillä meni noin kymmenen toistoa siihen, että pöytä komennolla Nero hyppää pöydälle ja odottaa niin kauan, että vapautan jatkamaan matkaa. Luulen, että voisin opettaa kontaktiesteet samalla tavalla. Jotenkin tuntuu, että se toimisi paremmin. Toisaalta olen agilityssa vielä aivan aloittelija, joten ehkä tämä tapa on todettu hyväksi ja toimivaksi.

Tänään ei ollut yhtä hyvä fiilis treenata, mutta se johtui varmaankin siitä, että aloitin uudet työt tiistaina ja olen väsynyt. Ehkä en jaksanut itse keskittyä, ehkä Nero kävi kierroksilla, mutta se ei ollut niin kivaa kuin yleensä. Onneksi ensi viikolla päästään uudestaan ja on ollut aikaa tottua tähän työntekoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti