tiistai 3. kesäkuuta 2014

Edelleen juostaan puomeja + Soran kepit

Perjantaina tehtiin vapaissa treeneissä mitäpä muutakaan kuin puomia. Neron kanssa aloitettiin heti kokonaisesta puomista, jossa oli kapea pumpperi alastulolla. Hyvin osui, joten toiseen toistoon otettiin enemmän vauhtia mukaan ja jälleen hyvä osuma. Poistin pumpperin ja jatkettiin kovalla vauhdilla. Livenä en ollut varma osuiko Nero sillä kerralla, mutta videolta näkyy, että käy siellä yksi tassu kontaktilla. Ei kuitenkaan sitä, mitä haetaan enkä palkannutkaan sanallisesti mitenkään. Paransi heti seuraavalle kerralle, joten kyllä se tietää mitä sen pitää tehdä.

Tauon jälkeen tehtiin vielä muutama toisto, toiseen suuntaan. Osumat eivät olleet yhtä hyviä, enkä ole varma kaikista, sillä en tajunnut videoita. Loppuun tehtiin vielä pari siihen juoksua siihen ensimmäiseen suuntaan ja oli kyllä hyviä. Aurinko tosiaan paistoi aivan puomin suuntaisesti, joten luulen sen haitanneen varjon puolelle (toinen pääty) juoksemista. Vaikka tavoitteena onkin, että se juoksee sen olosuhteista riippumatta.



Soran kanssa tehtiin myös puomia. Tehtiin oikeastaan pelkkää alastuloa. Taas sama juttu kuin viimeksi; pumpperin kanssa aivan loistavia osumia, ilman hypätään yli. Näinhän se oli Soralla aankin kanssa, mutta toistoilla toistoilla toistoilla saatiin osumakohta paremmaksi ilman pumpperiakin. (Soran aa on muuten edelleen vaiheessa...) Onkos tää nyt esimerkki siitä, että kovempi koira S oppii hitaammin kuin pehmeä koira N. Soran toistokestävyys on myös parempi kuin Neron. Täytyy selkeesti olla vain kärsivällinen. Eikä meillä ole vieläkään kiire.

Maanantaina käytiin tekemässä hallilla treeniä. Nero teki edelleen puomia ja opetin sen kääntymään. Ei ollut niin minkäänlaista ongelmaa. Tein aluksi merkkikepeillä, jotta Nero varmasti juoksi loppuun asti kun aloin kääntämään. Pari toistoa molemmille puolille ja otin ensin toisen ja sitten toisen kepin pois. Hyvin juoksi ja osui eikä sen nyt ihan hirveästi tiukemmin tarvitse vielä kääntyä. Toki joudutaan varmaan ottamaan kepit avuksi, kun lähdetään hakemaan sivuetäisyyttä, mutta nyt näyttää hyvältä. Tehtiin jollain tyhmällä vauvapuomilla, joka oli lyhyempi ja matalampi. Iso virhe, sillä Neron suora juoksu ei osunut kontaktille. Ei enää ikinä tollaisia tyhmiä omia mokia, joiden korjaaminen tulee luultavasti kestämään jonkin aikaa! Nyt vaan liitetään puomia rataan, mutta pidetään pumpperi avittamassa, jotta radallakaan ei tarvitse loikkia yli.

Sora teki muutaman keinun ja keppejä. Laitoin kepeille verkot ja rytmitys oli ensimmäistä kertaa hyvää. Verkkoja poistin vauhdilla ja lopuksi oli enää ensimmäisessä ja viimeisessä välissä eikä mitään ongelmaa. Nyt vaan lisätään kepit myös radalle ja verkotan/ohjuritan ensimmäisen ja viimeisen välin, jotta tulee mahdollisimman paljon oikeita suorituksia. Sitten vaan jossain vaiheessa poistetaan verkot ja jee! Ehkä me vielä jonain päivänä kisataan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti