maanantai 9. kesäkuuta 2014

Ville Liukan koulutus

Neron kanssa käytiin sunnuntaina Kellokoskella Ville Liukan koulutuksessa. Halpa hinta, sopiva ajankohta ja perrojen kanssa kisaava kouluttaja, joten ihan mielellään mentiin. Eikä toi lyhyt matkakaan huono asia ollut, kilometreissä lyhyin matka ikinä agilityyn :D


Alkuun tehtiin tosiaan noita tummia neliöitä. Nero teki oikein hyvin heti, kun aloin itse ohjaamaan :D Ilmeisesti jännitän näitä koulutuksia enemmän kuin kisoja, koska näin on käynyt sekä Jennan että nyt tässä koulutuksessa. Tosin valmistautuminen ja latautuminenkaan ei ole ihan samaa luokkaa. Treeni oli siis yksinkertainen irtoamistreeni, jossa sain kivasti itse juoksennella keskellä ja käskyttää Neroa.

Toinen pätkä oli vaaleat ympyrät. Tein persjätöllä 7-8 välin ja toisella kerralla valssilla 9-10, vaikka olisi luultavasti mennyt ihan vaan kääntämällä. Eipä siinäkään mitään ongelmaa ollut.

Kolmas pätkä oli tummat ympyrät. Persjättö 3-4 väliin, valssi 7-8 ja 9-10 ja kääntö putkeen. Sujui ihan ookoo. Itse olin aluksi myöhässä ja ohjauksen olivat epäselviä. Valssit valui koska tuli kiire ja sitten Neron linjat valui. Viimeinen oli tosi hyvä, vaikkakin tuli 6 ohi, mutta muuten sitä ei olisi ihan hirveän paljon paremmin voinut ohjata.

Neljäs pätkä olikin sitten vähän kinkkisempi. Eli vaaleat neliöt. 4 tein alunperin niiston, mutta siihen Ville antoi uuden ohjeen, jolla säästän itselleni arvokkaita metrejä/sekunteja. Eli turhaa sitä koiraa on käydä hakemassa aidan takaa, kun voi vain odottaa sen tulevan yli. Ohjattiin siis takaakierto ja käsi tarpeeksi kauan paikallaan, jotta koira lähti hyppyyn ja sitten itse jo liikkeelle. Katse koirassa/ponnistuspaikassa! Muutaman toiston jälkeen toimi ihan älyttömän hyvin. Alkuun oli itselle kamalan vaikeaa, mutta ehdottomasti käyttöön. Ehdin paljon paremmin ohjaamaan vitoselle ja varsinkin kutoselle. 6-7 väliin oli tarkoitus tehdä valssi, mutten jostain syystä osannut ollenkaan ajoittaa sitä. Olin aina myöhässä ja oma liike vei liikaa eteen päin: Neron linjasta tuli huono. Sain ohjeet minulle uuteen ohjaukseen, jaakotukseen. Jaakotus 6 edessä, minkä jälkeen vastakäännös ja vippaus 7 yli ja putkeen. 9 tein kahdella eri ohjauksella, takaakiertovalssi ja pakkovalssi. Pakkovalssi toimi vähän paremmin, koska sain linjattua paremmin 10. Luultavasti myös vauhdissa pakkovalssi olisi toiminut paremmin, nyt tehtiin pätkissä kun se edeltävä pätkä oli niin ylivoimaisen vaikea.

Kaiken kaikkiaan oli hyvä koulutus! Taas opin uuden ohjaustekniikan ja tollaiset lyhyet pätkät sopivat hyvin kuumaan ilmaan. Ville selitti asiat hyvin ja oltiin suurimmasta osasta samaa mieltä. Ohjasin kuulemma oikein kivan näköisesti ja liikuin hyvin. Nero on hyvä ja innokas koira ja näyttää kuulemma hyvältä, jeejee.

Treenin jälkeen käytiin vielä jäähkäämässä ja Nepsu kävi pulahtamassa Kelliksen lammikossa. En tiedä saiko, mutta oli selkeesti sen tarpeessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti