perjantai 20. kesäkuuta 2014

SM treeniä


Tämän viikon treenirata näytti tältä. Kyseessä on siis SM-kisojen minien yksilökisan karsintarata. Rataa jouduttiin vähän muokkaamaan, koska kaikki kokoluokat treenasivat samalla radalla ja estevälien pitää olla medeillä ja makseilla vähintään 5m (mineillä 4m.) Oli jotenkin tosi vaikea saada treenifiilis päälle, kun oli kouluttanut alle yhden ryhmän. En ehtinyt tutustumaan rataan, koska verkkasin koirien kanssa ja se ehkä vaikutti myös omaan suoritukseen.

Sora oli... väsyttävä. Mulla ei ollut mitään namipalkkaa mukana ja Soraa ei kiinnostanut. Se otti häiriötä kaikesta: nurmesta, muista koirista, ihmisistä, hajuista, esteistä ja niin edelleen. Ei ihan hirveän hauskaa. Alkulämpässäkin tuli mukana, mutta nenä oli ihan koko ajan maassa. Kuulemma oli aamulenkillä häippässyt nuuskimaan polkua toiseen suuntaan. Ilmeisesti se taas muisti olevansa nuori mies. Huoh. No joka tapauksessa, ei mennyt hyvin. Sain lopulta Soran keskittymään niin, että tehtiin esteet 1,3,17 ja 8 ja palkkasin, mihin lopetettiin. Ei kannata pakottaa jos ei vaan suju. Vahvisti taas nämäkin treenit seuraavan koiran rotua...

Neron kanssa ilman rataantutustumista tällanen rata ei ole ehkä kaikista paras juttu. Pari kertaa otettiin jo alkukin uudestaan ennen kuin päästiin vauhtiin. Keppien jälkeen tein persjätön ja olin sitten myöhässä ohjaamassa pituudelle. Sillekin esteelle pitäisi ehkä harjoitella joskus irtoamista. Kepit Nero teki superhienosti. Olisin halunnut tehdä persjätön 14 ja 15 väliin, mutten kerennyt millään. Joten pysyin esteiden oikealla puolella ja leikkasin heti muurin jälkeen takaa. 18 valssi ja sitten vaan loppuun asti. Kepeille olisin voinut kokeilla myös takaaleikkausta, jolloin olisin saanut paremmin etumatkaa putkelle ja siten ohjattua renkaan ja pituuden paremmin. Täytyy kokeilla ensi viikolla uudestaan, sillä tehdään samaa rataa. Pääseepähän kokeilemaan rataa myös kokonaisuudessaan uudestaan, nyt loppui aika kesken.

Onneksi on Nero, jonka kanssa treenaaminen on kivaa. Soran kanssa se on välillä sellasta takkuamista ettei mitään rajaa. Tosin oma asenne oli alusta asti huono, eikä tää ole nyt aivan ihanteellisin systeemi, että koirat odottaa autossa 1,5h ennen kuin verkkataan ja siitä ihan suoraan treenaamaan, loppuverkka ja takaisin autoon odottamaan toiseksi 1,5 tunniksi. Tosin ei voi valittaa, kun löytyy kaksi tervettä koiraa, joiden kanssa harrastaa. En oo vaan vielä päättänyt tahtooko Sora aksata vaiko ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti