torstai 26. kesäkuuta 2014

Hyvää mieltä ja kivaa aksaa

Viikkoon ei tehty yhtään mitään. Ei menty mökille, kun oli vähän turhan kylmä, eikä tehty mitään muutakaan. Oltiin ja lepäiltiin ja makoiltiin. Ruuan molemmat sai muutamaan kertaan jumppapallon päällä tai lyhyen paikkamakuun jälkeen. Lisäksi kaivettiin kaapista Nina Ottossonin Dog Turbo. Nero on aika sairaan hyvä tossa ja tyhjentää sen ihan hetkessä. Soralla ei ihan riitä kärsivällisyys ja se keksikin oman tyylin; se nuolee namit pois. Osaa kyllä siirtää palikan pois edestä, jotta saa kielellä kuljetettua namin poistulo aukolle. Ongelmanratkaisua sekin? :D

Kuva lainattu netistä

Eilen päästiinkin taas treenailemaan aksaa. Ei jaksettu Jannikan kanssa alkaa väsäämään minien SM karsintarataa, joten keksittiin nopeasti kivat radat, joilta oli sitten mukava jäädä kesätauolle. Vähän jatkettiin sm teemalla, sillä napattiin maksien joukkueradan lopusta muunnelma. Toisella radalla tehtiin putkijarrua.

Loppusuorassa estevälit olivat n 6m mutta tila loppui kesken, joten lyhensin hieman.

Eilen olikin mukana ihan loistava Sorarotta! Se oli keskittynyt ja motivoitunut, eikä ottanut häiriötä muista koirista tai mistään muustakaan. Aikas jees. Vasemman puoleisella radalla oli viimeisen esteen takana etupalkka, jotta varmasti irtoaa. 4-5 väliin kokeilin ensin vastakäännöstä, mutta Sora kääntyi turhan jyrkästi eikä hakenut putkeen ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Valssi toimi tässä Soran kanssa huomattavasti paremmin. Suoralla painelin itse niin kovaa kuin pääsin ja Sopu juoksi ohi hienosti niin kuin oli tarkoituskin. Hyvin irtosi eikä paljoa kiinnostanut, vaikka jäin jälkeen. Apupalkkaajan siirtyessä vähän sivumpaan, haki edelleen erittäin hyvin kaikki esteet ja kävi sen jälkeen katsomassa että saako täältä namia.

Putkijarru radalla ei ollut Soralla mitään ongelmaa. Jarrutti hyvin, ei ennakoinut ja haki pimeään putkeen erittäin hyvin. Tehtiin myös sivussa ollut keinu kaksi kertaa niin hienoilla ja vauhdikkailla suorituksilla, ettei ihan hirveästi voi parantaa. Sora odottaa keinun paukahdusta ja lähtee siitä liikkeelle. Ei varasta eikä jää hidastelemaan. Tokoiltiin myös vähän, kun odotettiin vuoroa ja oli hieno pieni! Osaa seurata kolme askelta ja aina, kun pysähdytään tekee perusasennon. Jee!

Neron kanssa tehtiin ensin putkirataa ja oli muuten hyvä. Jarru toimi parhaiten ikinä. Eipä siihen hirveästi lisättävää.

Suora radalla vietiin yhdessä etupalkka odottamaan loppuun ja tästä meinasi syntyä ensimmäinen ongelma. Kun ei millään olisi malttanut tehdä ennen palkalle ryntäämistä. Eihän Nero tietenkään kertaakaan lelulle asti karannut ilman lupaa, mutta turhan monta kertaa kuvitteli, että putken voi jättää tekemättä, jos ei millään ehdi. Neron kanssa putkelle vientinä toimi ehdottomasti parhaiten vastakäännös. Sillä kääntyminen oli tarpeeksi voimakas ja olin itse ajoissa. Etenemisessä ei ollut ollenkaan ongelmaa. Toisella kerralla huijasin ja olin vievinäni lelun loppuun, mutta otin sen mukaan. Ei ollut näinkään suoralla ongelmia.

Oli kyllä niin hyvän fiiliksen treenit kuin vain voi olla. Kaikki sujui ja molemmat koirat oli hienoja. Itsekin jaksoin jotenkin paremmin kuin viime viikolla. Jos tää koiraharrastaminen olisi aina tällaista :D

Kalenteriin on lisätty viralliset kisat Nerolle. Me lähdetään siis Janakkalaan 5.7 hakemaan sitä viimeistä nollaa. Puomia ei olla vähään aikaan päästy tekemään, mutta mitäs pienistä. Jos hyppää kontaktien yli, niin sitten treenataan lisää. Tarkoitus olisi käydä vielä treenamassa pariin kertaan ennen kisoja, joten pääsee ainakin muistuttelemaan, jos ei muuta. Soran varalle suunnittelin Hyvinkäällä järjestettäviä epiksiä. On tarpeeksi lähellä, niin viitsii lähteä ja aikataulun muutoksilla ei ole niin väliä. Oli ihan kivan oloiset luokatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti