maanantai 1. lokakuuta 2012

Pitkästä aikaa

On päässyt vähän kulumaan aikaa viime päivityksestä. Me ollaan puuhailtu kaiken näköistä. Soran kanssa mätsäreitä ja yksi pentunäyttely ja Neron kanssa ollaan aksattu oikein ahkerasti. Soran pentukurssi loppui ja vaikka oltaisiin päästy pentu2 kurssille, jouduttiin jättämään väliin, koska olisi ollut täsmälleen samaan aikaan kuin Neron torstai aksa. Ensi perjantaina Sorakin pääsee siis liitelemään, kun pentualkeiskurssi alkaa. Ihan huippua!

Soran 6 kk mitat olivat siis 36,5cm ja 6,4kg. Kohta pitääkin ottaa jo 7kk mitat ja kuvat. :D



Viime viikon lauantaina käytiin Orivedellä pentunäyttelyssä. Shelttien urospentujen 5-7kk ryhmään oli ilmoitettu kolme pentua ja sattumalta olivat kaikki Röllin pentuja. Onneksi muut kaksi olivat soopeleita, joten Sora erottui joukosta. Päivä oli sateinen ja melkein koko aika istuskeltiinkin sateenvarjojen alla piilossa ja odotettiin. Oltiin pienesti etuajassa, mutta parempi niin. Sorahan oli sitten ihan märkä, kun kehä lähestyi, joten ei alettu edes harjailemaan mitenkään. Pyyhkeellä kuivaksi ja eikuin kehään. Sora esiintyi parhaiten pennuista ja saatiin oikein hyvä arvostelu. Tyytyväisinä, nälkäisinä, väsyneinä ja märkinä lähdettiin ajamaan kotiin kaiken maailman pikku teitä pitkin. Maisemareitti!

Vielä arvostelu. Tuomarina oli siis Irina Poletaeva.
"Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Erinomainen luusto. Hyvä pää ja ilme. Saksipurenta. Hyvät korvat. Erinomainen kaula. Hyvä selkä. Lantio voisi olla pidempi ja parempi asentoinen. Rintakehä hyvin kehittynyt ikäisekseen. Hyvät kulmaukset. Hieman ahdas kinner. Hyvä karva."

Agilitykin on sujunut nätisti. Kaikkea kivaa ollaan tehty ja palkan vaihdon jälkeen Nero keskittyy paljon paremmin siihen agilityyn, eikä vain leluun. Viime maanantaina tehtiin keinua ja siitä saatiinkin sitten pienoinen ongelma aikaiseksi. Neroa pelotti keinun liike, luultavasti lopun tärähdys. Aikaisemmin ollaan tehty keinua kerran, mutta nurmella, joten keinu ei tärähtänyt niin paljon. Lisäksi itse varoittelin ja käskin hidastaa liikaa, annoin merkkejä, että joku on pielessä. Heti kun otin itse reippaammaalla vauhdilla, sujui paljon paremmin. Toivottavasti ei saada mitään ongelmaa aikaiseksi, vaan seuraavalla kerralla sujuu paremmin. Ollaan myös harjoiteltu erilaisia ohjauskuvioita (takaa leikkauksia, persjättöjä, valsseja, sylkkäreitä) ja ohjaaja on kyllä niin kujalla, että propsit aina koiralle, kun menee oikein!

Tänään oltiin syyskävelyllä koko perhe ja koirilla ainakin oli kivaa!

Vauhtia riitti!

Kakarat leikki koko ajan

Lentokala :D

Posetus, huomatkaa heijastimet!

Kaunis ♥

2 kommenttia:

  1. Sorasta tulee kyllä mielettömän nätti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan :) On se kyllä kaunis omaan silmäänkin.

      Poista