lauantai 20. lokakuuta 2012

Agility on kivaa!

Torstain rata
Meitä oli torstaina treeneissä vain kaksi, eikä se toinenkaan kuulunut meidän ryhmään. Saatiin tosi kivasti aikaa treenata, hyvät tauot ja pystyttiin tutustumaan kunnolla rataan. Aloitettiin käymällä läpi molempien ohjausvalinnat ja mietittiin, miten kannattaa ohjata. Mä osasin valita hyviä ja sujuvia ohjauksia, eikä Tarjalla oikeastaan ollut ollenkaan korjattavaa. Hah! :D

Otettiin aluksi aata ja voi huoh. Nero tuli joka ikinen kerta läpi. Se ei pysähtynyt kokonaisella aalla kertaakaan. Osasi hienosti tarjota 2on2offia, jos kiepautin alastulolle. Samoin jos juoksi samaa puolta ylös ja takaisin alas, loistava 2on2off. Mutta kokonaisella tuli aina läpi. Kokeiltiin jättää nami heti aan jälkeen, jotta pysähtyisi oikeaan kohtaan. Nokka pysähtyi, mutta jalat heitti vaikka sivu kautta alas. Nero ei vaan osaa yhdistää aan kiipeämistä ja 2on2ff alastuloa toisiinsa. En nyt keksi, että mitä tässä tehdään. Kohta alan oikeasti opettamaan sille juoksukontakteja...

Aan jälkeen tehtiin rataa kahdessa pätkässä 1-10 ja 8-17, mutta jätettiin aa kokonaan pois, eli poikki neloseen ja sitten taas aan jälkeen jatkettiin. Nero siis seisomaan ykkös esteen taakse ja kakkonen pakkovalssilla. Tiukasti haltuun, koska muuten hyppäsi 14. Kolmosen ja nelosen väliin persjättö ja rengas. Parin toiston jälkeen saatiin oikein hieno pätkä aikaiseksi. Hieno minä, koska Nerohan osaa, kunhan vaan ohjaan.

Kutoselle takaakierto, seiskalle ja putkeen sylkkäri/takaaleikkaus hommeli. Nero vaan pudotti tosi monta kertaa seiskan riman. Se ei oikein kestä vielä, jos minä vaihdan suuntaa, vaan lähtee kääntymään esteen päällä, eikä keskity hyppyyn, jolloin rima putoaa. Putken ja pussin väliin persjättö ja sitten jollain valssin tapaisella kepeille. Pussista juoksi pari kertaa ohi, koska olin edellä, jotta ehdin ajoissa valssaamaan kepeille. Kerran vai kaksi palkkasin pelkän pussin ja johan mentiin taas. Kepeille kävin työntämässä Neron väärälle puolelle aloittamaan, väärään väliin ja niin edelleen. Viimeisellä kerralla annoin sen hakea itse ja meni ihan loistavasti sisään. Pitäisi vissiin luottaa vähän enemmän sen osaamiseen...

Tauon jälkeen tehtiin loppuosa. Ei oikeastaan mitään ihmeellistä. Puomin alastulo oli hyvä, kait. 14 ja 15 välissä täytyi ottaa aika hyvin haltuun, ettei karannut kakkoselle. 15 takaakiertona, minkä jälkeen persjättö ennen putkea, jotta olin edes vähän lähempänä putken toista suuta, kun Nero tuli ulos. Sitten vain eteen käsky ja palkka odotti siellä, joten hienosti eteni.

Kaiken kaikkiaan oli hyvä treenit, joskin oltiin molemmat ihan väsyneitä treenien jälkeen. Sora oli myös mukana ja Ruusu naksutteli pennulle häkkiä kivaksi paikaksi. Oikein hienosti osasi jo tunnin lopussa mennä häkkiin. Harjoitelttin vähän leikkimistäkin ja vitsit, kun leikki hyvin!

Kesäkuva ♥


Perjantaina oli Soran vuoro aksata ja kuka tunnustaa käyneensä vaihtamassa mun koiran? Pentu leikki ja riehui ja haki putkeen. Oli innoissaan, motivoitunut ja tykkäsi. Sitä pystyi palkkaamaan sekä lelulla että namilla ja vielä sekaisin. Tehtiin ensiksi ihan suoraa putkea ja palkka oli namikipossa putken päässä. Vitsit, kun Soran pystyi lähettämäänkin sen sinne! Siis ihan mahtava pieni. Toisella kierroksella tehtiin kahden esteen lyhyttä sarjaa lelupalkalla. Esteissä oli siis rimat maassa sellaisten suojien alla, jotteivat rimat pääse pyörimään. Hienosti jahtasi lelua esteitten yli. Pystyi tekemään häiriössäkin, sillä minä liikuin takana mukana ja silti meni, jeejee. Kolmannella kierroksella tehtiin pientä rataa, lähetettiin koira takaakierrolle ja siitä putkeen. Sekin onnistui! Siis koko treenit oli vain onnistumista onnistumisen perään ja jäi niin hyvä fiilis.

Tänään ollaankin pyöritty eri aksahalleilla. Aamulla käytiin Hausjärvellä mittaamassa Nero ja mulla on nyt sitten ihan virallisesti medikoira! Kisakirja löytyy ja virallisiin tähdätään ensi vuoden alussa. Päivällä mentiin omalle hallille katsomaan, kun setä kisasi kolmosissa. Kivaltahan se kolmosten ratakin näytti, kontaktit kuntoon ja me ollaan siellä hujauksessa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti