torstai 13. syyskuuta 2012

Jes!

Eilisen epikset oli ja meni, ei niistä sen enempää. Nero varasti, ei mennyt putkeen eikä tahtonut hyppiä esteitä. Joten joo. Mutta Ojangon koiraurheilukeskus oli ihan mahtava. Ja lenkkimaastot olivat oikein buenot.

Tänään oli sitten NoDojen treenit. Vähän etukäteen pelotti, että onko samanlaista päätöntä riekkumista ja sekoilua. Sora pääsi mukaan katselemaan hallin tunnelmaa ja harjoittelemaan olemista. Tärkeä taito näes, jota Nero ei ainakaan hallitse. Tarja oli tänään pois, joten meillä oli sijainen, jonka nimeä en valitettavasti kuullut.

Nero pääsi häkkiin kokeilemaan rauhoittumista ja se inhosi sitä. Joten näiltä osin se siitä kokeilusta, ehkä joskus toiste uudestaan. Muutenkin yritettiin ottaa lämmittely todella rauhallisesti. Käveltiin hiljakseen, eikä todellakaan leikitty tai tehty mitään muutakaan. Pallo joutui jäähylle, sitä ei enää agilitykentillä käytetä, ja patukka tuli mukaan kuvioihin. Joku näistä kaikista jutuista selvästi auttoi, sillä oli kuin olisi aksannut eri koiran kanssa.

Tehtiin hyvin yksinkertaista treeniä, eteen irtoamista. Harjoiteltiin siis loppusuoria varten. Neljä aitaa ja yksi suora putki suorassa linjassa Neron vauhdille yhden laukka-askeleen välimatkoilla. Aloitettiin kahdella esteellä. Käytiin viemässä patukka yhdessä esteiden taakse, mikä olikin Neron ensimmäinen kontakti leluun tai mitenkään treenimäinen toiminto koko päivänä. Sitten lähtöön (ei varastanut kertaakaan!) este-komento ja heti perään eteen-komento. Ja se toimi. Meillä ei ollut mitään ongelmia missään vaiheessa ja lopulta päästiin koko suora läpi, eikä minun tarvinnut kuin hölkkäillä perässä, jotta pääsin palkkaamaan koiran ja palauttamaan lelun suoran päähän.

Fiilis oli aivan mahtava! Tänään me tehtiin yhdessä. Keskityttiin yhdessä ja onnistuttiin yhdessä. Ei mitään ylimääräistä riekkumista tai sähläämistä, pelkästään tekemistä. Maanantaita ja tätä päivää ei voi edes verrata toisiinsa, niin iso oli ero. Tänään oli kivaa molemmilla.

Sora pääsi Etelä-Suomen Shelttien agilityn alkeis-/pentualkeiskurssille, jes! 5.10 alkaen perjantaisin suunnataan siis Helsinkiin treenaamaan liitelyä pienen shellien kansa.

Sora täytti tänään 6 kuukautta! Viralliset kuvat ja mitat tulevat viikonloppuna, kun käydään vähän Annella kyläilemässä ja karvoja trimmaamassa, mutta tässä kuvat mistä lähdetiin ja missä ollaan nyt. Onnea myös sisaruksille! ♥

Bumtsi Bumin sivuilta lainattu





1 kommentti:

  1. Oi lisää sheltti blogeja ! (: käykäähän osallistumassa tähän, http://rudolfthesuperdog.blogspot.fi/2012/09/kiitos-ja-kilpailu.html

    VastaaPoista