perjantai 15. helmikuuta 2013

Valmistelevat harjoitukset

Eilen treenattiin Neron kanssa Tarjan alaisuudessa. Meitä oli vain kaksi koirakkoa paikalla, joten saatiin hyvin treeniaikaa. Tehtiin kivaa rataa ja muutamia yksittäisiä treenejä; pöydälle lähetystä ja sen muistuttelua sekä keinulle lähetystä. Nero keskittyi tosi hyvin, kun ei ollut Soraa mukana, eikä ne kierroksetkaan nousseet ihan niin korkealle ja sitä haettiinkin.

Toi liian pitkä puomi pilaa mittasuhteiltaan kaikki radat, jotka yritän tehdä...

Pitkästä aikaa oli pöytä mukana eikä pieni perro enää muistanut, että siihen pitää ehkä jarruttaakin. Jarrutukset tapahtui vasta pöydän päällä, mikä ei riittänyt, kun vauhtia kuitenkin oli. Lähetysharjoituksilla saatiin Nero oikein hienosti jarruttamaan maassa ja hyppäämään pöydälle sopivassa vauhdissa ilman yli liukumista. Eikä se kertaakaan tullut pöydältä alas ilman lupaa! Pointsit koiralle.

Radalla tein ensin 3-4 välissä takaaleikkauksen, jonka takia olin sitten ihan myöhässä putken toisessa päässä ja Nero lähti aina putken suusta vasemmalle. Sitten vaihdettiin persjättöön samassa välissä ja kaikki toimi paremmin: tuli paremmat käännökset ja olin puomilla oikeaan aikaan. Kepeille Nero haki taas ihan mahtavasti joka kerta. Pöytä tosiaan oli alkuun vähän hankala, kun vauhtia riitti, mutta saatiin siihen harjoituksen myötä enemmän järkeä.

11 puomilla jätin Neron seisomaan kontaktille ja menin itse valmiiksi putken suulle asti. Siitä Nerolle käsky putkeen ja itse 13 tekemään pakkovalssia. 16 putkeen piti lähettää vastakkaisella kädellä, koska muuten tosi helposti käännyin jo putken toista päätä kohti ja ohjasin Neron sinne. Vastakkaisella kädellä ei ongelmaa ollut, vaan sain aikaan varman ohjauksen, jota Neron oli helppo lukea.

Kontaktit oli eilen ihan supervarmat. Nero ei tullut kertaakaan läpi, vaikka olisin juossut kuinka kovaa ohi. Muutenkin oli hienosti kuunteleva koira radalla. Puomilla tuli huomattua, että Nero ei osaa tehdä sitä, ellen ole vieressä tai edessä juoksemassa. Nyt täytyykin alkaa harjoitella etäisyyttä sivu- ja takasuunnassa, jotta saadaan vauhdikkaampia ja varmempia suorituksia aikaan.

Keinulla Nero oli tosi varovainen, mutta mielummin niin, kuin jotain päätöntä juoksemista lentokeinuna läpi. Vauhtikin hieman kasvoi, kun tehtiin enemmän toistoja ja lisättiin keinun eteen pätkä rataa.

Kaiken kaikkiaan jäi kyllä tosi hyvä fiilis. Melkei uskaltaa sanoa, että ihan varmoin mielin lähdetään sunnuntaina korkaamaan kisat. Vielä ei ainakaan jännitä edes yhtään, mutta voin kuvitella että sunnuntaiaamuna ja varsinkin kisapaikalla olen hermostunut. Tosin nyt kun alkoi ajattelemaan kisaamista, niin heti alkoi jännittämään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti