torstai 7. helmikuuta 2013

K on kivaa ja keinu


Oli kiva rata treeneissä maanantaina! Ensimmäistä kertaa oli keinu mukana radalla. Saatiin tosi hyviä toistoja keinulle ja vielä paljon. Tehtiin siis ensin yksittäin ja sitten radan osana ja sitten vielä yksittäin. Muutenkin rata sujui hyvin, mitä nyt en meinannut saada Neroa vitosen takaakiertoon, eikä se muistanut ollenkaan mitä käsky "ylös" tarkoittaa. Meillä siis puomia, eikä meinannut osata mennä sinne. Vielä kun yritin liittää takaaleikkauksen niin hienoa. Ei kyllä olla pitkään aikaan tehty koko puomia, joten koiraa ei ehkä voi syyttää. Pari kertaa kun toistettiin pelkkä puomi, niin alkoi taas sujumaan. 10-12 välissä meillä meinasi vähän käännökset karata, kun vauhtia oli ja ohjaaja ei osannut antaa koiralle selkeitä ohjeita, että mihin ollaan menossa. (Ai miten niin se koira ei osaa lukea ajatuksia?) Kepit oli aikas hienot, Nero kesti paljon enemmän vedätystä kuin aikaisemmin omaa rytmiään hukkaamatta.

Lisäksi tehtiin eteen lähetystä, mikä sujui. Lisättiin siihen sitten putkea ja pyörimistä ja vaikka mitä, eikä sujunutkaan enää niin hyvin. Jostain syystä nousi taas esiin ilmiö, että koira ei osaa jotain, mitä sille ei ole opetettu. Jännä juttu.

Sora oli myös hallilla mukana ja pääsi tekemään pieniä aitoja ja putkea. Hienosti osasi takaakierron ja saatiin juostua kovaa kolmen esteen suoraakin. Pienen tauon jälkeen tehtiin ensimmäistä kertaa keppejä neljällä kepillä. Päätin opettaa Soralle kädellä ohjaamalla kepit, kun se nyt suunnilleen toimi Neronkin kanssa. (Unohdetaan kuinka vaikeata se oli, sillä Sora on ihan erilainen koira...) Ja meinasi pudota kyllä silmät päästä. Sora meni kovaa ja oikeista väleistä, kunhan vain sain oman käden liikkeen tarpeeksi nopeaksi. Tehtiin viisi kertaa ne neljä keppiä ja kahdella viimeisellä ei tarvinnut enää edes niin isoa apua. What?

Tavoitteena olisi saada opetettua Soralle esteet tässä talvikauden aikana, jotta päästäisiin mahdollisesti Neron paikalle meidän omaan ryhmään treenaamaan kesäksi, jos siis ryhmät pysyvät suunnilleen samoina. Neron kanssa treenataan Lotta Vuorelan valmennuksessa ensi kesänä. Tähän pyritään ja esimerkiksi huomenna Sora pääsee paikkaamaan Neron paikkausoikeudella aloittelijoiden ryhmään ennen Neron treenejä. Joku unohti sopivasti kysyä NoDojen ryhmien ikärajaa... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti