sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tahdotaan lisää liitelyä!

Neron agility keskiviikkona oli oikein mukavaa. Otettiin ekaa kertaa kontaktiesteitä, matalalla puomin alastuloa. Me otettiin kosketusalusta merkkaamaan oikeaa 2on2off asentoa/kohtaa. Nero tykkää ihan sikana kosketusalustasta, joten ei ainakaan vielä ollut minkäänmoista ongelmaa. Se myös pysyi puomilla ja pyöri siinä ihan ympyröitäkin, joten ihan jees oli.





Lisäksi olisi ollut keppejä, mutta koska tuolla ei voi treenata kujalla, ei tehty niitä. Kolmas piste oli aita-putki-aita yhdistelmä ja vitsi kun oli kivaa. Nero on vaan niin saamarin nopea, että mun täytyi jättää se ensimmäisen aidan taakse ja itse mennä putken puoleenväliin, että olin samaan aikaan viimeisellä esteellä. Eteenlähetys ei toimi vielä, joten siksi pitää juosta kovaa. Hyvin kyllä sujui. Kerran taisi kiertää viimeisen esteen ja se oli ihan oma moka, taisin taas vetäistä sen pois sieltä, kun olin niin paljon jäljessä ja hätäilin. Mutta muuten sujui oikein hyvin. Viime kerralla olivat tehneet pussia uutena esteenä. Kuulemma muitakin oli ollut pois, joten ensi kerralla pussi on luultavasti itsenäisenä esteenä. En usko, että tulee ongelmia, kunhan saan sen kerran lähetettyä sinne.





Torstaina Sora kävi rokotuksessa. Oikein nätisti oli, ja kuulemma ihan oli terve. Molemmilla matkoilla kyllä oksensi, mikä tarkoitti sitten kevythäkin pesemistä. Rokotuksesta ei tullut mitään ihmeempiä oireita, oli vähän väsynyt, joten jätettiin leikkitunti väliin.


Jalat..?


Lauantaina oltiin siivoamassa mummin pihaa ja kaikki koirat olivat mukana. Sora tykkäsi ihan älyttömästi mummin jättipihasta ja teki tutkimusmatkoja (välillä vähän naapurinkin puolelle.) Puutarhaletkun syönti oli myös kivaa ja varsinkin liitoskohdasta, josta vuosi kevyesti vettä. Myös Mimosa ja Ruffe kävivät paikalla, eikä saatu edes tappelua aikaiseksi. Nero ja Ruffe on kyllä niin huvittava pari, pälyilevät toisiaan koko ajan. Siivouksen ja ruuan jälkeen nukkui omistaja ja pentu sohvalla. Sora sohvan selkänojan ja minun käden päällä.



Sora the Exploler




Päätin keskiviikkona agilityn jälkeen, että nyt ne kepit sitten opetetaan ihan kunnolla. No torstaina laitoin kuusi keppiä suoraan jonoon ja vedin koiran läpi kinkulla. Ja sehän toimi! Nyt ollaan otettu monta kertaa päivässä ja tällä hetkellä keppejä on 10 (eikä meidän pihalle enempää tule, kun aurauskepit loppui) ja yritetään häivyttää apuja pois. Nero on ihan superi. Se menee kepit niin vauhdilla, etten enää pysy takaperin mukana, joten nyt sitten tavoitteena kääntyä ja jättää kättä pienemmälle. Toivottavasti toimii myös häiriössä ja silloin kun lelu on namien lisäksi taskussa.

Päätin myös, että tahdon jatkaa heti Neron kanssa agilitya. Olen yrittänyt katsoa, josko löytyisi jotain jatkokurssia tms, johon voitaisiin mennä tässä nyt heti. Ja Järvenpäästä löytyi yksi, joka alkaa ensi torstaina ja jossa on vielä ilmeisesti yksi paikka vapaana. Laitan sähköpostia tänään ja toivon, että päästään jatkamaan heti. Onkohan ihan järjetöntä haaveilla jo nyt kisoista ja siitä, että viralliset kisat korkattaisiin vielä tämän vuoden puolella...

Huomenna matkataan Pirkkalaan Soran sukulaisia tapaamaan. Annen koirat nyt ainakin on paikalla ja toivottavasti Tampereella asuva Moonaliisa sisko myös.


Nero noin 23kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti