torstai 21. kesäkuuta 2012

Agilitya

Sora täytti tiistaina 14 viikkoa. Painoa oli 3,91 kiloa ja kuva on jotenkin kummasti taas ottamatta. Ollaan nyt parina päivänä käyty rämpimässä metsässä ja on ollut ihan älyttömän kivaa. Nero ja Nalle on vähän, että ootko tosissas, että käännytään jo takaisin päin, mutta ei Soraa voi ihan hirveän pitkille vaelluksille vielä viedä. Tosi hienosti se kyllä metsässä pomppii. Ei pelkää mitään ja keksii nopeasti miten pääsee esteistä yli. Kuralammikko ja mutakuopat oli niiiin hauskoja, kun Nalle ensin kävi siellä rämpimässä. Sora sai ihania pentuhepuleita ympäri metsää, kun tassut vähän kastuivat.

Sora 14 vko, ei se oikeesti tolta näytä :D


Tiistaina lähdettiin katsomaan epiksiä Tuusulassa. Otettiin Nero ja Sora mukaan. Sora lähinnä tottumaan haukuntaan ja hälinään ja Nero opettelemaan rauhoittumista ja odottamista. Sukulaisia oli paikalla ja serkku kisasi kisaavissa mineissä ja setä kisaavissa makseissa. Sitten jotenkin kummasti, kun siinä seisoskeltiin, menin ensin treenaamaan puomia ja aata. TuuKKin kentällä oli harjoituskenttä vieressä ja siellä oli matalampi ja leveämpi puomi, josta Nero meni oikein nätisti. Aa sujui kanssa, kun kouluttajasetä kävi madaltamassa sitä. Ja jotenkin kummasti tämä treenaaminen johti siihen, että ilmottauduttiin medimölleihin radalle, jossa oli sekä aa että puomi.

Meni ihan kivasti. Aan kiipesi hienosti ja ainoa iso ongelma oli puomi. Ensin hyppäsi heti alas ja toisella kerralla puolivälin paikkeilla. Jätettiin sitten puomi väliin. Hauskaa oli ja on se nopea. Sukulaisiltakin tuli positiivista palautetta! Radan pituus oli noin 120 metriä ja ihanneaika 50 sekuntia. Meidän tulos oli 54 sekuntia, mutta siihen oli lisätty 20 sekuntia hylkäyksen tilalle. Joten ihan nopeasti mentiin, vaikka puomi toistettiin, aalle ei mennyt ekalla lähetyksellä ja 6-7 välin jouduin käydä juoksemassa hypyn puolelta. Nopea koira, joskus vähän liian nopea.






Keskiviikkona oli viimeinen agilityn alkeikurssin kerta. Meitä oli viisi paikalla, joten saatiin ihan kivasti tehtyä kaikkea. Ensin tehtiin ratapätkää, jossa oli aita, putki, aita, putki, aita ympyrämuodostelmassa. Nero meni hienosti ja kovaa ja jee. Ei mitään ongelmaa.










Lisäksi tehtiin puomia, matalaa aata ja keppejä. Sujui oikein hyvin, mitä Nero nyt vähän yritti väistää kurssiohjaajaa puomilla ja hyppäsi sen takia monta kertaa alas 2on2offista. Pujottelu oli ensimmäisellä kerralla lähinnä huvittava; meni ekasta välistä ja ryntäsi toiseen päähän keppejä odottamaan palloa. Jep. Hidastettiin vauhtia ja saatiin oikein hyviä suorituksia. Myös vähän kovemmalla vauhdilla. Aan kontakti oli paljon parempaa kuin puomin. Saattoi johtua siitä, että saatiin tehdä rauhassa ilman muita ihmisiä lähellä.







Sora oli eilen mukana kentällä harjoittelemassa kevythäkissä oloa. Paljon se itki, mutta rauhottui lopuksi ja pääsi sitten pois häkistä. Sora pääsi kokeilemaan putkea ensimmäistä kertaa ja meni läpi kovaa. Kahdesti tehtiin, eikä mitään ongelmaa. Mun tuleva agilitytähti ♥


Viime viikon sukulointireissulta


Juhannukseksi suunnataan mökille Korpilahteen kera koko perheen, kaikkien koirien ja mummin. Tänään täytyy käydä ostamassa pelastusliivit Soralle, meillä kun on moottorivene ja huono ranta opetella uimaan. En halua ottaa mitään riskejä, että se hyppää vesikoirien perässä laiturilta järveen, eikä osaakaan uida. Toivottavasti ei sada ja hyttyset häippäsee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti