perjantai 15. kesäkuuta 2012

Alkuviikon kiireet

Sora 13 viikkoa
Säkä 28,5cm (mitattu maanantaina)
Paino 3,68 kg (punnittu keskiviikkona)
Kuva ottamatta.

Maanantaina käytiin siis sukuloimassa Pirkkalassa ja oikein kivasti meni reissu. Soraa vähän jännäsi ensin, mutta sai ne Wiivin kanssa kunnon leikitkin aikaiseksi. Sora ei ollut ihan niin riehakkaisiin leikkeihin tottunut, mutta kyllä se puolensa piti. Ja hienosti osasi olla koko kahdeksan koiraisen lauman keskelläkin. Väsynyt poika oli kotona koko loppu illan.


Tää onki sitten yksi ainoista kerroista, kun Sora on niskan päällä :D



Lentäviä shetlantilaisia!

Veli ja sisko

Tuolileikki

Pennut

juoksee

tosi

kovaa!

Sora, meet the pack
Opri ja Curre ♥

Vetoleikki
Pientä epäluuloisuutta :D



Äiti ja poika


Äiskä vahtii


Sora ja Kerttu


Täti, äiti ja sisko


Ilona ♥


Kaunis
Kerttu
Pentti

Pirkko

Kuuma ja väsy


Tiistaina oli kevätkauden viimeiset Euroliiga pelit, joten Sora ja Nero pääsi molemmat mukaan. Ja kuinka ollakaan, pentu on parempi odottaja. Neron mielestä oli ihan tajuttoman tylsää vaan istua (lue hyppiäpomppiaseistä) vieressä, kun minä valmensin. Pelien jälkeen jäätiin vielä hetkeksi katsomaan B-tyttöjen peliä ja koirat saivat olla vapaana. Nerolle oli pallo mukana ja koko reissu oli sittenkin ihana.

Agility ei mennyt tällä viikolla ihan putkeen. Kirjaimellisesti. Ensimmäiseksi päästiin kokeilemaan pussia. Aloitettiin sillä tavalla, että pussi oli ihan auki ja itse kyykin melkein sen sisällä ja huusin Neroa. Hyvin toimi. Pari kertaa toistettiin ja alettiin pienentämään pussin suuta. Hyvin meni siihen asti, että laitettiin kiinni ja Nero juoksi edelleen täysiä ja kaatui pussissa. Tuli hyvin pois sieltä, muttei meinannut suostua menemään uudestaan. Sitten oikein kaivamalla kaivettiin sieltä vielä yksi onnistunut suoritus (pussin suu taas kokonaan auki) ja tauolle.
Itsenäisiä esteitä olivat pussi ja kepit. Käytiin tekemässä kepit pari kertaa ja sekin sujui hyvin. Pussia käytiin vielä kokeilemassa uudestaan, tällä kertaa palkkana oli pallo. Eikä ollut kyllä mitään ongelmaa, vaikka pussi oli kokonaan alhaalla.
Kontakteista oli tällä kertaa vuorossa A. Pidettiin se paljon isommassa kulmassa kuin sen kuuluisi olla ja harjoteltiin lähinnä 2on2offia. Kerran taidettiin tehdä kokonaan se. Sujui ihan ookoo. Nero ei oikein tahtonut pysyä oikeassa asennossa, vaan pysähtyi kyllä oikeaan kohtaan, mutta heitti sitten takajalat sivukautta alas. Taytyy varmaan keksiä joku toinen tapa opettaa, koska ei se nyt kunnolla ainakaan toiminut.

Ratapätkänä oli aita-mutkaputki-aita-aita. Ensin kokeiltiin pelkkää mutkaputkea, eikä ollut ongelmaa. Juoksi täysiä. Toisella kerralla Nero kaatui ihan kyljelleen putkessa ja ilmeisesti vähän sitä sattui, koska meni ihan lukkoon. Toisen mutkan jälkeen otettiin aita-putki yhditelmällä ja eihän Nero mennyt sinne putkeen ollenkaan. Yritettiin uudestaan ja uudestaa, muttei toiminut. Sitten käännettiin putki suoraan ja onneksi toimi. Lopetettiin siihen ja käytiin ihan treenien lopussa ottamassa vielä yksi suora putki ja hyvin meni. Aitoja otin kaksi peräkkäistä, ihan vain testattiin. Hienosti hyppi.



Nero on sellainen herkkis koira, että se aistii heti, jos itse turhaudun. Lisäksi se ei näytä, jos sitä sattuu, mutta sitten se näkyy juuri noin, ettei mene sinne paikkaan enää uudestaan. Jos olisin heti tajunnut, että se säikähti/satutti itsensä oltaisiin ehkä voitu välttää minun turhautuminen ja epäonnistuneet suoritukset. Onneksi opitaan molemmat koko ajan lisää.

Ilmoitin molemmat Neron ja Soran perjantaiksi mätsäriin! Koirakeidas järjestää Vantaalla mätsärin, jossa luokkina on muun muassa pennut 3-6kk ja arat koirat. Joten sinne suunnataan huomenna. Toivottavasti menee paremmin kuin eilinen aksa.

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia! Wiivi taitaa piestä kaikki veljensä ihan mennen tullen kun Laabankin oli vähän altavastaavana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se pärjäis siellä laumassa, jos ei osais piestä veljiä :D

      Poista