perjantai 17. lokakuuta 2014

Viimeistelytreeni

Eilen käytiin Soran kanssa Lotta Vuorelan treeneissä tekemässä viimeistelyjä viikonlopun starttiin. Oli ihan superhyvä päästä tekemään pidempää rataa, koska kisoissakin esteitä on enemmän kuin muutama niin kuin normi treeneissä.

Rata oli oikein sopivan tasoinen ja kiva tehdä. Sorppeli oli hyvässä vireessä. 6-7 väliin halusin tehdä persjätön ja sen ajoituksen kanssa oli vähän vaikeuksia. Aloin joka kerta tekemään sitä myöhässä, vaikka olisi pitänyt aloittaa jo ennen muuria. Jotenkin en uskaltanut luottaa Soraan, mikä oli ihan typerää, koska kyllä se tekee.

Kepeille Sora haki aivan superhyvin! Ja kepitteli hyvällä vauhdilla ilman apuja seinää päin ja loppuun asti. Sain jopa otettua sivuetäisyyttä. Huippu sheltti! Keppien jälkeen tein valssin putkelle. Tässäkin oli pientä ajatusvirhettä, valssi suuntautui liikaa kohti sitä putkensuuta, johon oltiin menossa, jolloin peitin koiralta koko putken ja Sopuli haki aalle. Kun jatkoin valssia pidemmälle, Sorppa tuli juuri sinne mihin piti.

Aata lähdin tekemään ilman pumpperia. Ensimmäisellä kerralla oli hyvä osuma, mutta ne huononivat koko ajan. Oli pakko hakea pumpperi avuksi ja silloinkin ensimmäisellä kerralla Sora hyppäsi kokonaan kontaktin yli. Viimeinen oli taas hyvä. Lotan vinkki tähän oli tehdä välillä vähän madalletulla aalla, jotta laukka pitenee automaattisesti. Lisäksi pumpperin paikkaa kannattaa tarkkailla, jotta päästään aina optimaaliseen suoritukseen. Ja pumpperin tarvittava paikka voi muuttua myös yhden treenin aikana.

Aalta jatkettiin pyörityksellä aan puoleisen siivekkeen ympäri ja miten olikin niin yksinkertainen ohjaus niin kamalan vaikea. En saanut millään suunnattua ja ajoitettua omaa liikettä järkevästi, vaan olin joko edessä tai hukkasin koiran tai ohjasin sen johonkin ihan muualle kuin muurille. Sain lopulta tähänkin ihan ookoo suorituksen.

Loppu olikin juoksemista ja hyvin Sora ampui putkeen, vaikka osittain epäilin vauhdin hidastuvan. Myös lähettäminen 20 putkeen onnistui hyvin.

Viimeiseksi tehtiin vielä koko rata kertaalleen ja lukuunottamatta aan kontaktivirhettä me tehtiin nolla! Rimat oli 35cm ja 40cm sekaisin. Jäi tosi hyvä mieli treeneistä ja tuli heti paljon varmempi fiilis huomisen ensimmäisestä virallisesta startista. Tavoitteita ei sille radalle ei ole, mutta olisihan se siistiä pystyä tehdä samanlaista aksaa kuin treeneissä. Ja siitä lähdetään sitten jatkamaan.

Lotta huomasi treenin aikana, että Sora laukkaa takajalat samaan tahtiin. Kuulemma aika yleistä shelteillä. Voi kertoa lanteen jumeista tai ainakin siitä, että lanne jumittuu helpommin. Sora on kuitenkin käynyt osteopaatilla kuukausi sitten, joten en usko siellä olevan ainakaan mitään isompaa jumia. Tänään ja eilen olen sitten kytännyt Soran juoksemista vähän enemmänkin ja huomasin, että hitaammassa vauhdissa takajalat erottuvat kyllä, mutta kovempi vauhti vaikuttaa heti. Täytyy seurata tilannetta.

2 kommenttia: