lauantai 26. heinäkuuta 2014

Huh, hellettä!



Hellettä on täälläkin päin ollut. Hirveästi ei olla jaksettu sen takia mitään tehdä, vaan viihdytty lähinnä viileissä sisätiloissa. Nallesta varsinkin huomaa, että helle ottaa veronsa: se ei kävele ollenkaan enempää kuin on pakko. Neron lenkit menee varsinkin kotiin päin tullessa varjosta varjoon makoillen. Sillä on tällä hetkellä aivan järkyttävä trimmi, kun meinasin trimmata sen viime viikon lopussa ja trimmerin terä tylsyi taas! Johan sillä kolme kertaa tulikin trimmattua... Mutta tosiaan Nerolla on toinen kylki vähän lyhyemmässä karvassa ja toinen karvainen, mahanalus kalju ja pään päältä ja niskasta leikattu saksilla takkuja pois. On hieno! :D

Viime viikonlopuksi koirat lähtivät mökille veden ääreen. Nalle ja Nero oli viihtyneet tiiviisti järven puolella ja Sora ei ollut ensimmäisenä päivänä mennyt edes rantaan asti. Oli ilmeisesti saanut traumat viime kerran uinneista, phah. Itse pidin koirattoman viikonlopun, mitkä on kerran vuodessa ihan kivoja. Vaikken edes tehnyt mitään.



Harrastusrintamalla päätin vihdoin ottaa härkää sarvista kiinni ja opettaa Soralle ne penteleen kepit. Sorahan osaa jo pujotella, muttei oikein malta ja menee helposti väärästä välistä sisään ja jättää viimeisen pujottelematta. Verkkojen kanssa tehtiin ennen kesätaukoa älyttömän hyviä suorituksia radan osana ja päästiin vähentämään verkkoja neljään, eli ensimmäiseen ja viimeiseen väliin. Meidän seuralla ei kuitenkaan ole verkkoja ja omia olisi ehkä vähän hankala kantaa mukana.

Päädyin siis ohjureihin. Meinasin ensin tilata jostain valmiit ohjurit, mutta uusi tee-se-itse- asenteeni alkoi huutamaan. Etsin netistä ohjeita mahdollisimman toimiviin ja edullisiin ohjureihin ja löysinkin täältä, Tollewichin blogista ja täältä, Sinisten otusten blogista. Ostin kirkasta juomavesiletkua, yleispuristimia ja mustaa jesaria. Päätin tehdä vain neljä ohjuria, koska lähinnä me tarvitaan niitä alkuun ja loppuun. Täytyy kattoa kuinka nopeasti teen loputkin. Tekeminen oli erittäin helppoa ja vei sellaisen 15 min. Letkuilla on pituutta 155cm plus puristimien tuoma lisäpituus.



Käytiin Soran kanssa kokeilemassa ohjureita eilen kuudella kepillä. Mentiin tosiaan yhdeksän jälkeen ja edelleen oli aikalailla lämmin. Ohjurit oli helppo laittaa paikalleen, mutta letkut meinasivat vähän lörpöttää. Kaksi pysyi erittäin hyvin suorassa, mutta kaksi lörpötti maata kohti. Ja Sora juoksenteli päin ja hyppi yli ja meni ali. Jepulis :D Mutta eiköhän se siitä.



Testissä oli samalla uusi palkka, joka oli huippu hitti. Ostin Maukkaan sika-nautajauhelihakuutioita. Lähtiessä nappasin yhden kuution pieneen purkkiin suoraan pakastimesta ja tällä helteellä se ehti sulaa juuri sopivasti. Palkkasin heittämällä purkkia ja etupalkalla alustan päältä. Purkista oli helppo käydä antamassa sopivan kokoinen pala, eli vähän. Meidän keppiharjoituksiin kului alle puolikas ja vikasta hyvästä suorituksesta sai sitten loppu palan. Kuutio ei mennyt velliksi, mitä pelkäsin, vaan säilytti muotonsa. Ja kelpasi Soralle palkaksi melkein turhankin hyvin, joten näillä jatketaan ainakin toi pakkaus loppuun.

Joku on ehkä saattanut huomata, että Nerolla on lonkka- ja selkäkuvat 15.8. Neron lonkat on kuvattu 1,5-vuotiaana deeksi lähinnä löysyyden takia. Käydään nyt tarkistamassa mitä on tapahtunut kahdessa ja puolessa vuodessa aksan treenamisella. Jos on nivelrikkoa päässyt muodostumaan, Nero pääsee luultavasti varhaiseläkkeelle aksasta ja aloittaa uimisen säännöllisesti myös talvella. Siihen asti Nerppuli näillä näkymin taukoilee agilitysta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti