perjantai 23. toukokuuta 2014

Jos ympäri vuoden paistaisi aurinko ja olisi lämmin

Ihana kesä on tullut! Mä rakastan tätä lämpöä ja aurinkoa ja sitä ettei tarvii joka kerta ulos lähtiessä pukea sataa kerrosta vaatteita päälle. Koiratkin on jaksaneet hyvin lenkkeillä, joskin nyt ihan keskipäivän paahdetta vältellään. Nalle vähän huolettaa, kun se hengittää rasituksen jälkeen suhteellisen raskaasti eikä oikein jaksa kävellä ollenkaan, mutta ei sen kanssa liikoja tehdä ja jaksaa se kuitenkin ihan iloisena aina lähteä ulos. Alkuviikolla Nalle olisi kovasti halunnut leikkiä Soran kanssa pihalla, joten ei se nyt vielä ole ainakaan henkeään heittämässä.

Maanantaina kävin tuuraamassa kouluttajana ja otin omatkin koirat mukaan. Seuraavassa ryhmässä olikin tilaa ja päästiin tekemään pienet treenit helteestä huolimatta. Hyvin jaksoivat molemmat, eikä niillä mitenkään ylikuuma tullut, vaikka mittarissa olikin melkein kolmekymmentä! Onni on trimmattava koira ja hyvä turkkinen sheltti. Neron käytin hyppäämässä lähteeseen, joten se pysyi viileänä senkin avulla. Treenissä itsessään ei mitään ihmeellistä ollut, kiva peruspätkä. Keskiviikon treenit jouduttiinkin perumaan, kun meidän treenikenttä on nurmi ja sadetta tuli tarpeeksi.

Nero sai tänään helteen kunniaksi vähän lyhyemmän turkin. Nyt se onkin ihan sairaan hieno, kun on tassut polvista alaspäin pidempi turkkiset, selkään on jätetty irokeesi ja naama on viimeistelemätön :D Soralta pitäisi vielä kammata pohjavillaa pois (taas) niin voitaisiin pitää koko kesä tällaisena.

Eilen innostuin ja lähdin katsomaan seuran järjestämää tokokoetta. En ole koskaan nähnyt tokokoetta livenä vaikka olenkin youtubesta videoita katsonut. Nousi aikalailla treenimotivaatio tokon suhteen! Ei se näyttänyt niin vaikealta kuin videoissa. Sillä voi olla vaikutusta, että lähinnä EVL bordercollie suorituksia olen katsonut videolta ja eilen näin ALO ja AVO luokat. Tuli itsellekin selvemmäksi, että mitä pitää treenata, kun ensimmäistä kertaa katsoin ajatuksen kanssa suorituksia. Ja että tosiaan koko ajan liikkeenohjaaja kertoo mitä pitää tehdä. Jeejee. Ehkä mä vielä joskus tokoilen kisoissa asti ainakin jonkun koiran kanssa. Oli sinne rantautunut kolme bcn pentuakin. Ilkeetä.

Molemmilla koirilla on ollut tällä viikolla vatsa löysällä. Ensin Sora ravasi pihalla ja joka kerta sai pestä villahousut. Karvojen onneksi maha parani nopeasti, koska olin jo melkein sakset kädessä. Onnistui se kerran villamatolle tekemään erittäin löysän läjän. En tajua koiria, kun aina osutaan sille ainoalle matolle jota ei voi edes pestä. Ja kun Sora lopetti Nero aloitti. Nero onneksi osaa sentään avata itse ovet, joten ei tarvinnut koko ajan nousta aukaisemaan. Eikä sillä ole villahousuja.

Huomenna suunnataan luultavasti illalla epiksiin Tuusulaan ainakin Soran kanssa. On sellainen meille sopiva mölliluokka, jossa ei ole kontakteja tai keppejä, muttei ilmeisesti aivan aloittelijoiden tasoinen rata. Nerokin saattaisi päästä starttaamaan jos kisaavien radalla ei ole puomia. Täytyy katsoa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti