perjantai 9. toukokuuta 2014

Ensimmäinen kesäkeskiviikko


Keskiviikko on illan osalta suhteellisen raskas päivä kesätreeni ajan. Vedetään Jannikan kanssa agilityryhmät 18-19 ja 20-21 ja itse treenataan molemmat kahden koiran kanssa siinä välissä. Ensimmäisellä kerralla tuli oltua kentällä 17.15-22.00 että suhteellisen paljon joutuu aikaa varaamaan. Huonoa tossa järjestyksessä on, etttä jää omiin treeneihin keskittyminen suhteellisen vähälle. Ei oikein ehdi kunnolla lämppäämään eikä jäähkäämään koiria, mikä ottaa vähän päähän. Mutta eiköhän tohon saada joku toimiva systeemi aikaiseksi.

Treenattiin siis yllä olevaa rataa. Kummankaan kanssa ei tehty puomia. 8-12 oli tässä pätkä, jota piti hioa. Kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin miten kannattaa ohjata. 9-10 välistäveto 180 asteen käännöksellä ja 10 aita sylkkärillä niin että rintamasuunta oli 12 päin. Toimi aivan sairaan hyvin! Varsinkin Soran kanssa, koska se haki automaattisesti niin lähelle siivekkeitä. Neron kanssa kääntyminen ei ollut ihan niin hyvä, mutta parani koko ajan.

Sora teki loppuun keppejä. Ensin yritettiin 12 kepillä ja Sora jätti viimeisen välin pujottelematta. Poistin sitten kepeistä kaksi ja 10 kepillä Sora pujotteli erittäin vauhdikkaasti loppuun asti. Täytyy nyt virittää takapihalle ne ihanat aurauskepit, jotta saa tehtyä keppitoistoja. Jos vaikka laittaisi kaksi viimeistä vinoon, että pienen shetlantilaisen olisi helpompi malttaa loppuun asti.

Kaikkien treenien lopuksi tein vielä Neron kanssa puomia. Se ei osunut kertaakaan kontaktille. En vaan ymmärrä. Tai ymmärrän. Älyttömän pitkä päivä, väärä mielentila ja pallo oli liian innostava palkka. Lisäksi oltiin ensimmäistä kertaa ulkona treenaamassa koko vuonna ja puomi oli erilainen. Täytyy kokeilla josko se perjantaina vapaissa treeneissä osaisi tehdä sen, muuten voi olla että otan vielä uudestaan hallikortin, jotta oikeasti päästään treenaamaan.

Minä koutsasin toisella radalla, jossa treenaan ensi viikolla molempien koirien kanssa. Onpahan ainakin tullut katsottua, että missä kaikkialla siinä voi tehdä mitäkin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti