tiistai 19. maaliskuuta 2013

Maanantain treenit

            
 
Eilen tehtiin treeneissä yllä olevia ratoja. Ensin vasemman puoleista ja sitten oikean puoleista. Ensimmäinen meni tosi kivasti. Hiottiin 7-9 väliä, koska käänsin 8 hypyn liian myöhään. Aloin kääntää Neroa suoraan esteen päällä, minkä takia rima tippui muutamaan kertaan. Sitten ongelmana oli, että käänsin liian aikaisin tai jyrkästi, jolloin Nero ei hypännyt ollenkaan. Piti muistaa jatkaa liikettä, sekä kropan että käden, esteen suuntaan, vaikka kääntyikin jo valmiiksi. Saatiin kyllä  oikein hieno ja tiukka käännös lopulta tehtyä.
 
Kepit oli ihan superhyvät ja vauhdikkaat! Tosi hienosti Nero hakee sisään, olen kummalla puolella tahansa. Valssien ajoitus on edelleen vaikean tuntuista. Jostain kumman syystä olen aina myöhässä. Nero kyllä tekee hienosti, mutta liian pitkillä kaarilla tai kauhealla kiireellä, koska ohjaan myöhässä. Jospa mä kehityn vielä joskus koiran tasolle.
 
Toisella radalla 4 hypylle rytmitys oli tärkeää. Niin saatiin tehtyä kunnollinen käännös, eikä jotain järkyttävää kaahotusta. Parilla toistolla onnistui. Ja niin kuin kouluttaja sanoi, niin kyllä nyt futarin pitäisi osata rytmittää, kun sitä tehdään futiksessakin koko ajan. 7-8 välin vaihdettiin vastakäännökseen, jotta saatiin tiukempi kurvi. Ja kontakteilla pitää muistaa olla johdonmukainen! Aina samalla lailla käskyt ja vapautukset ja kaikki. Lisäksi pitää muistaa palkata ja vahvistaa edelleen kontakteista, ne kun on vasta vähän aikaa olleet kunnossa. Palkka mielellään maahan.
 
Sora pääsi tekemään Neron tauoilla rengasta ja keppejä. Lähdin opettamaan rengasta naksuttimella, koska rengas nyt on renkaan muotoinen aina (niin kuin tässä on nyt tullut luettua useammasta blogista.) Hyvin Sora hoksasi. Kepeillä oli hiukkasen intoa, joten jälki ei ollut ihan niin kaunista kuin olisi voinut. Saatiin kuitenkin loppuun tehtyä ainakin neljä täysin onnistunutta suoritustakin.
 
Sora pääsi tekemään myös oikean puoleista rataa 1-7 esteillä. Muurissa oli vain päälipalikat ja muissa esteissä rimakorkeus varmaan 10 cm, paitsi 4 ei ollut rimaa ollenkaan. Soran kanssa sai kyllä ihan kunnolla juosta, kun en voi jättää sitä vielä kovin kauas lähtöön. Oli se kyllä hieno pentu! Meni kovaa ja juoksi niin kuin ohjasinkin.
 
Kaikista huvittavinta on, että Soran pitää komentaa ihan kauheasti. Itse olen kyllä ilmiön aiheuttanut nostamalla kierroksia niin kattoon kuin mahdollista. Mutta kentän laidalla pitää vähän kiroilla, kun muut treenaa sen kentällä. Intoa ainakin löytyy, joten jees!

2 kommenttia:

  1. Rähinäryhmä tarjoaa ihanille koirablogeille arvontaa haasteen muodossa, innokkaasti kaikki mukaan (arpaonnen kera tietysti):
    http://ssamperi.blogspot.fi/2013/06/mita-oppisitkaan-jos-koirasi-olisi.html

    ♥: Rähinäryhmä

    VastaaPoista
  2. Kivannäköisiä ratoja! Voisin kokeilla tehdä itsekin jotain tuontyyppisiä.

    VastaaPoista