tiistai 18. joulukuuta 2012

Talkoilua

Viikonloppu menikin talkoissa HSKKn eli meidän seuran virallisissa agilitykilpailuissa. Lauantaina kisasivat 1 ja 2 luokka ja sunnuntaina kolmoset. Olin hallilla oikeastaan koko kisojen ajan, eli lauantaina 9-19 ja sunnuntaina 8-22. Ratahenkilönä toimiminen oli hauskaa, kun pääsi näkemään tosi läheltä hyviä suorituksia. Eturivin paikoilta näki miten eri ohjaajat ohjasivat ja koirat vastasivat ohjauksiin. Näki läheltä myös niitä epäonnistumisia ja pystyi hyvin sanomaan, että missä kohtaa meni pieleen ja koira kiepsahti väärään paikkaan.

Radan rakentaminen oli oikeasti tosi opettavaista. Ihan erilailla tuli mietittyä, että mihin mikäkin este tulee. Lisäksi numeroittaminen oli hauskaa, kun kilpailijat tuijottivat radan reunalla, että mihin se rata seuraavaksi jatkuu. Ja tuli mietittyä, miten itse ohjaisi oikeastaan kaikki radat. Ehdoton suosikki rata oli kolmas luokan maksien hyppäri. Se oli nopea ilman ihmeellisiä kommervenkkejä, mutta löytyi kuitenkin pari ansa kohtaa. Olisi niin kivaa päästä kokeilemaan sitä, vaikkei meillä ehkä mitään realistista mahdollisuuksia päästä nollana loppuun asti. Ja olen sitä mieltä, että ykkösten radoista suoriuduttaisiin kyllä, kunhan vaan saadaan se keinu kuntoon.

Vähän jännitti kyllä alkuun, ettei vaan vahingossakaan pilaa mitään, varsinkaan kenenkään suorituksen aikana, kun piti lähteä rimoja nostelemaan tai putkea suoristamaan. Mutta hyvin lähti sujumaan ja hauskaa oli. Tosin sunnuntaina illalla alkoi olla vähän väsynyt olo, kun piti koko maksien agilityradan ajan olla liikkuva ratamies. Ei mahtunut mihinkään istumaan, vaan piti siirtyä koirakon suorituksen aikana paikasta toiseen. 69 lähtöä ja aina piti muistaa siirtyä. Huhhuh.

Mieleen painuvimmat suoritukset olivat oikeastaan kaikki perrojen suoritukset, bumtsi-sheltti Nipsun minien kolmosissa, ja täytyy se nyt sanoa, että Juha Orenius oli aika vakuuttava. Miten voikaan ohjata niin intenssiivisesti koko radan ajan? Muuta sanaa sille ei oikein keksi. Koska oli ohjaajia, jotka ohjasivat sulavammin, terävämmin, nopeammin, ja vaikka miten. Mutta kyllä ihan ylivoimaisesti intenssiivisin oli Orenius. Hienoa katsoa.

Päätin muuten jo viikonlopun aikana, että ensi vuonna kisaan tuolla. Ihan sama missä luokassa ja millä koiralla (kiva tietty olis jos vaikka molemmilla ja eri luokissa ;)) mutta kisaan silti. Tai vaihtoehtoisesti talkooloin taas niin paljon, ettei jää aikaa edes ajatella kisaamista. Tuli oltua viikonlopun aikana 23 tuntia hallilla, joten kyllähän siihen aikaa sai kulumaan. Oli ihan super kivaa!

Eilen meillä oli viimeiset aksatreenit ennen joulua, nyt taukoilee nimittäin molemmat ryhmät. Pidettiin pikkujoulut ja tehtiin kivaa rallirataa. Ensin harjoiteltiin kerran ja sitten tehtiin kisanomaisesti. Meidän treenaus osuus oli ihan surkeaa, mutta kisaosuus sujui oikein nätisti. Tehtiin puhdas rata ja voitettiin! Varmaan ensimmäinen nolla ikinä :D


Toi puomi ei todellakaan ole noin pitkä, loppuu oikeasti tohon putken suun kohdalle. Tossa ohjelmassa on vaan niin ärsyttävän pitkä toi puomi, ettei sitä mienaa mitenkään saada oikeaan mittakaavaan, joten olkoon väärä.

Sora oli myös mukana ja tehtiin lopussa sen kanssa putkia ja noita takana olevia hyppyjä ilman rimoja. Sora osasi mennä s-putken, jee! Vähän liian pitkään tein, koska keskittyminen ei ollut enää kauhian hyvää. Pienesti otettiin myös perusasentoa. Neron kanssa tehtiin ihan lopuksi pari kertaa keinua, kun se kerran oli edelleen siinä hollilla. Pitäisi vaan saada tehtyä useammin toistoja, niin meillä ei olisi (toivottavasti..) pian mitään ongelmaa sen kanssa.

Vielä kolmee päivää töitä ja sen jälkeen loma! Mitähän kaikkea kivaa sitä keksisikään koirien kanssa?

2 kommenttia:

  1. Moikka, millä ohjelmalla sä teet noita ratoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://hem.bredband.net/flexitrack/download/terms.html

      Flexitrackilla :)

      Poista