lauantai 8. helmikuuta 2014

Paikkausta Lotan treeneissä

Keskiviikkona päästiin paikkaamaan Neron kanssa Lotta Vuorelan agilitytunnille ja ei vitsi mua ärsyttää, kun ei päästykään koko aikaisesti Lotan ryhmään! Oli meinaan hyvät treenit ja kivaa tehdä vähän vaikeempaa ja pidempää rataa. Täytyy vaan ottaa noita paikkausvuoroja aina kun mahdollista.

Oon miettinyt, että miksi noi kepit on tässä ohjelmassa niin tyhmät, kunnes nyt laskin, että niitä on vaan 10. Ei ihme ettei ne koskaan oo hyvin! Joten tässäkin kepit jatkuu vielä kaksi keppiä pidemmälle, eikä lopu noin kauas.

Ratapiirros on suuntaa antava. Saattaa olla jotkut esteet vähän vinossa ja etäisyydet miten sattuu, mutta näkee tuosta idean. Puomia ei tehty olleenkaan, koska mehän nyt tehdään siihen juoksukontakti. Alkuun tehtiin ensin aa juoksulla, ja saatiin Lotalta erittäin hyviä neuvoja. Tavoitteena tosiaan, että koira juoksee koko aan täydellä vauhdilla. Palkka aina heittäen vastakkaisella kädellä, ilman että koira näkee käden liikettä. Palkka ajoissa! Sen pitää lentää silloin, kun koira on ylösmenossa. Treenimäärät täytyy pitää pienenä, jotta saadaan aina mahdollisimman kova vauhtinen suoritus, 4-5 toistoa riittää. Sitten vaan lähdetään siirtämään samaa myös puomille, ensin madalletulle ja siitä hiljalleen nostetaan.

Rataa tehtiin muutamassa pätkässä. Heitin kakkosputkeen ja juoksin itse pituuden ja puomin välistä. 4 ja 5 olin tekemässä jotain mikä meni ihan pieleen ensimmäisellä yrityksellä, joten kokeiltiin vitoselle päällejuoksua. Siinä piti muistaa työntää koira kunnolla neloselle, ettei tullut ohi. Päällejuoksussa piti olla ajoissa ja kääntää rintamasuuntaa koiraa kohti. Sujui muutaman toiston jälkeen yllättävän hyvin, mutta treeniä treeniä.

Aalle ohjasin vastakäännöksellä, joka on yksi ihan lempiohjauksistani Neron kanssa. Aan jälkeen palkka ja jatkettiin maasta. 10 ja 11 väliin puolivalssi (tein ensimmäistä kertaa niin, että tiesin ohjauksen nimen.) 13-14 väliin tein jonkun ihmeellisen, mitä ei pitänyt tehdä, mutta päästiin puhtaasti palkkaamaan.

16-17 väliin valssi ja 18ta taas vastakäännöksellä putkeen ja kääntyi tosi hyvin. Kepeille olisin voinut lähettää vähän kauempaa, mutta toisaalta ei tullut mikään kiire tukemaan kepeille menoa ja putkesta tultiin kuitenkin tosi kovaa. Kepeiltä Nero varasti ensimmäisen kerran tokavikasta välistä, koska hetsasin vähän turhan paljon, mutta tokalla kerralla teki hyvin. 22 valssi oli oikea-aikainen ja Nero kääntyi hyvin. Loppu oli ohjauksellisesti simppeli ja jätettiin viimeinen aa tekemättä, kun ei ollut molemmilla puolilla kehikkoa.

Oli kyllä todella hyvät treenit ja saatiin oikein positiivista palautetta. Hyvällä mallilla ja nyt tarvittaisiin juuri tuollaista treeniä. Nero on kuulemma oikein kiva aksakoira ja sen kanssa on mahiksia päästä pitkälle! Nää oli taas sellaiset treenit, että tuli hiki ja jäi hyvä mieli. Ainoo mikä harmittaa, on se, etten saanut treenejä videolle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti