sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Hyvänmielen HYLly

Tänään käytiin Neron kanssa kisaamassa CityBelgien kisoissa Ojangossa yksi hyppyrata. Me ollaan agiradoilta kisatauolla, että saadaan kontaktit kuntoon, mutta ajattelin noita hyppäreitä käydä siihen LUVAan asti tekemässä. Tämän päivän jälkeen voidaan käydä uudestaankin!

Kisat olivat suhteellisen paljon myöhässä, mutta kerrankin ei haitannut, kun oli vain yksi startti. Yleensä olen 15 minuutin myöhästymisten jälkeen ihan pistoksissa, mutta tänään ei haitannut ollenkaan. Hyppyrata oli valmiina toisella kentällä ja siihen sai käydä vapaasti tutustumassa sellaisen puoli tuntia. Ja hyvä että sai!


Rata oli sinänsä todella kiva, vähän haastavampi kuin kakkosissa on ollut. Nero vaan ei osaa tollasta serpentiiniä. Sen mielestä tehdään joko välistävetoja tai vielä mieluummin takaakiertoja. Kävin alkuun tutustumassa rataan ja mietin, että miten ihmeessä saan alun ohjattua. Kokeilin olla kentän puolella, kokeilin laidanpuolta, kokeilin vaihtaa puolta, mutta mikään ei tuntunut kivalta. Neron on todella vaikeeta pysyä kiinni kädessä ja lähellä, joten en hirveän luottavaisulla mielin ollut. Paras ratkaisu olisi ollut ehkä tehdä hienoja persjättöjä/saksalaisia joka väliin, mutta en nyt ihan ehdi ainakaan vielä. Nero kun ei odottele radalla, vaan tekee sitten ihan oman radan. Päädyin lopulta ratkaisuun heilua kentän puolella.

Lämmittelyalueella oli kolme estettä ja käytinkin hyväksi tilaisuutta ja rakensin erittäin pieneen tilaan esteet 234. Seuraavaksi olinkin lähtemässä kotiin. Neroa voinut vähempää kiinnostaa, mitä minä tein ja se haki joka kerta kaikki esteet takaa. Vaikka olisin roikuttanut sitä lelussa. Vähän meinasi usko loppua.

Painelin sitten tutustumaan rataan uudestaan ja vaihdoin alun ohjauspuolta. Päätin tehdä 3 ja 4 väliin valssin, jotta koira ei ainakaan karkaisi väärältä puolelta estettä. Takaaleikkaus putkelle ja 8 takaakiertopersjättö (saksalainen.) 10 ja 11 väliin takaaleikkaus. Kepeille vienti vähän jännitti, Nerolla kun on toisinaan vähän laajat kaaret. Päätin vaan ottaa hyvin haltuun ja lähettää siitä kepeille. Ennen 18 suoran oikealle puolelle ja sitten maaliin. Tavoitteeksi otin ihan päästä ensimmäiselle putkelle ilman hyllyä.

Toteutus vähän poikkesi suunnitelmasta:



Mä en ihan tosissaan ymmärrä, mitä tossa serpentiinissä tapahtui. Suunnitelman mukaan mentiin tokalle esteelle. Ihan kiva fiilis tuli kyllä, kun Nero vaan hienosti teki kaikki esteet, mutta oliko sen pakko verkassa esittää ettei se osaa ja aiheuttaa ohjaajalle ylimääräistä stressiä. 9 putkelle ohjasin erilailla kuin ajattelin, mutta hyvin toimi noinkin. Että mua harmittaa edelleen toi kepeille vienti. Otan haltuun ja huitasen koiran johonkin, minkä se tietenkin lukee aidaksi, koska niitä hinkattiin ennen rataa. Videon katottuani olen keksinyt jo monta eri tapaa, millä olisin saanut estettyä ton mokan. Mutta ainakin kehitystä tapahtuu mielessä jos ei muuta! Loppu meni muuten hyvin, mitä nyt vaihdoin persjättöön, mikä oikeasti oli varmasti paljon parempi vaihtoehto.

Tänään jäi radasta niin hyvä fiilis! Siis totta kai harmittaa toi kepeille vienti, mutta se meni muuten ihan loistavasti. Nero teki hyvällä asenteella ja oli ihan paras. Radan päätteeksi saatiin aplodit, vaikka hyllytettiin, mikä on oikeasti tosi kannustavaa. Voin leijailla tällä tunteella huomisiin treeneihin ja tulla sitten takaisin maan pinnalle! Nyt onkin sitten tulossa koulutuksia ja muutenkin treenejä, joten ei tekeminen ainakaan lopu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti