sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Urheilua

Tänään suunnattiin Mäntsälään epiksiin. Siellä oli hyppyrata, joten ajattelin että mikäs siinä, kun vielä lähelläkin olivat. Ruusu lähti mukaan koirapidikkeeksi, Sora turistiksi ja Neron kanssa kisattiin. Paikka oli kiva hiekkakenttä ja koiria oli paikalla ihan tarpeeksi. Kisat olivat alkaneet jo 12 ja kun 14.30 mentiin paikalle niin edelleen oli kisojen ensimmäinen luokka - kisaavat maksit - käynnissä. Käytiin ilmoittautumassa kahdelle startille ja käveltiin, minkä jälkeen koirat pääsivät autoon nukkumaan (ja pois sateesta.)

Neron hain autosta, kun maksimöllit alkoivat. Parikymmentä starttia oli aikaa lämmitellä ja oikein hyvin saatiin lämpö ja into päälle. Lämmittely'radalla' oli vain kaksi aitaa. Niitä vähän hypittiin ja harjoiteltiin takaakiertoa. Lisäksi heiteltiin palloa, mikä on tietysti ihan parasta.

Radalla oli 18 estettä, pituutta 120 metriä ja ihanneaika 50 sekuntia. Oli oikein kiva rata. Nopean koiran kanssa sai ihan tosissaan juosta, että pysyi perässä, enkä kyllä sittenkään pysynyt. Esteitä oli ihan normi aitoja, pituus, putkia ja muuri.
Ensimmäinen rata meni vähän plää. Nero kiersi heti toisen esteen, tosin se oli oma vikani. Se ei halunnut mennä putkiin, koska ne olivat niin mutkalla. Muuri oli kamala (Nero ei mahdollisesti ole nähnytkään aikaisemmin muuria, saati sitten hypännyt.) Aika taisi olla 49 sekuntia ja joitain.
Meidän ensimmäisen ja toisen radan välillä oli vain yksi startti, joten olin itse ihan hengästynyt vielä toisella radallakin. Toinen rata meni jo paremmin, aika oli 42 ja jotain. Putkista Nero ei kyllä vieläkään tykännyt, mutta muuten oltiin kyllä ihan hyviä. Nopealla pätkällä vaan onnistuin juoksemaan sen päälle, koska se on niin nopea.

Ei sijoituttu kummallakaan radalla, mutta hauskaa oli. Sora pääsi vielä lopuksi katselemaan minimöllien suorituksia. Nähtiin 15-vuotias bimerle shelttimummo, jonka kanssa Sora teki tuttavuutta. Mummeli vaan heilutti häntää ja pentu halusi leikkiä. Tuloksia odottaessa Sora kiusasi soopelishelttiä käymällä vähän lähellä, jolloin toinen alkoi haukkumaan ja lähtemällä taas karkuun. Ja uudestaan ja taas uudestaan. Muutenkin ihan selvästi Sora kyllä tunnistaa sheltit muiden koirien seasta. Ne ovat aina paljon kivempia ja kiinnostavempia kuin muut koirat.

Huomenna suuntana on Tampere ja asuntomessut. Ja ehkä mahdollisesti vielä Tampereella järjestettävät epikset. Täytyy vielä katsoa aikatauluja.

Soralta on lähtenyt ensimmäiset hampaat! Ensimmäinen lähti eilen tai ainakin huomattiin eilen ja heti perään lähti kaksi lisää. Korvat on tosi hyvän näköiset vielä, joten täytyy ristiä kaikki sormet ja varpaat, jos vaikka saataisiin luonnonkorvallinen shelttipoika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti