maanantai 20. huhtikuuta 2015

Mikä on tää jatkuva hyvä aksafiilis?

En tiedä, oliko se loma vai jo aikaisempi tietoinen asenteen muutos, mutta meillä oli taas ihan superkivat aksatreenit! Tuossa välillä jo tuntui, ettei koko lajissa ole mitään järkeä ja tuli mietittyä, että kuka hullu tätä tekee. En osannut nähdä Sorassa kuin sen, ettei se tee samalla intensiteetillä, vauhdilla ja tahdolla kuin Nero. Viime kesän jälkeen on ollut välillä todella turhauttavaa, kun ei voinutkaan jatkaa osaavan oikeasti kolmosiin valmiin Nerpan kanssa. Kisarutiinien harjoittelu uuden koiran kanssa, taitotaso, kontaktit ja sitten vielä se, ettei Soraa vaan ole kiinnostanut samalla tavalla ovat kaikki olleet vähintään kertaalleen (useammin) suhteellisen lannistavia juttuja. Kaikista tyhmintä on ollut jättää Nero kerta toisensa jälkeen kotiin, vaikka se niin kovasti tahtoisi.

Mutta nyt on kivaa! Sora tekee hyvin ja juoksee ja on innoissaan. Se näyttää oikeasti siltä, että vitsi agility on hauskaa, mikä on tietenkin kaikista tärkeintä tässä tai missä tahansa muussakin koiraharrastuksessa. Koiralla pitää olla kivaa ja sen pitää olla motivoitunut, muuten missään ole mitään järkeä. Tekemisen täytyy olla myös ohjaajalle mielekästä, koska harrastamisen, tekemisen ja hauskanpidon vuoksi agilitya pitäisi harrastaa.

Kepeiltä harjoiteltiin pois päin käännöstä putkeen. Pienen hinkkauksen jälkeen toimi ihan kivasti, joskin Soran keppejä pitää vahvistaa vielä paljon. Puomi oli oikein hyvä, jokaisella kerralla. Sopuli tiesi mihin juosta ja missä pitää pysähtyä.

15-16 ja 16-17 välit ohjasin alkuun takaaleikkauksilla, kunnes totesin että hyvin ehtii tekemään myös persjätön. Ensin tein vain ensimmäiseen puolenvaihtoon persjätön ja toiseen takaaleikkauksen, mutta vähän paremmalla lähetyksellä ja kunnon liikkeellä sain ihan helposti tehtyä molempiin väleihin persjätön. Toimi kyllä tosi hyvin. Lopussa vielä leijeröin kepit ja käänsin putkijarrun ja pakkovalssin avulla vielä viimeiselle esteelle.

Niin kuin ylempänä sanoin, jäi tosi hyvä fiilis. Ajattelin että josko tässä nyt oikeasti suuntaisi taas sinne kisoihin. Ensi sunnuntaina on vielä treenit, joten yritetään päästä tekemään aata ja maanantaina on sitten hallimestikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti