lauantai 23. elokuuta 2014

Arkea

Mitään ihmeellistä ei olla tehty. Keskiviikon treenit jäi Sorankin osalta väliin, kun taivas päätti sitten sataa vähän rankemmin. Meidän kenttä kun on nurmi, niin ollaan hiukkasen sään armoilla.

Tänään Sora pääsi mukaan talleilemaan. Ensin se oli vetämässä mun kanssa kahden tunnin perustaito issikkamaastoa. Vähän kymmenen jälkeen lähdettiin tallille, jossa Sora oli hienosti. Sitten mentiin kahdeksi tunniksi lenkille hiekkakuoppaan, minä ja neljä asiakasta issikoilla, jossa Sora sai juosta vapaana koko ajan. Eikä menty pelkkää käyntiä, vaan myös tölttiä ja laukkaa, jolloin Sopulin piti myös vähän lisätä vauhtia. Tosin vähän ei ehkä riitä kuvaukseksi, koska täysiä se taisi painella. Lenkin loputtua piti hevoset hoitaa ja antaa niille heinää.

Sora oli aivan superhienosti! Siis niiiiiiiiiiin mahtavan hyvin. Tallin pihassa lähinnä makoili keskellä katselemassa kaikkea ja maastossa juoksenteli vieressä ja edellä ja jäljessä ja tuli aina mukana. Kertaakaan ei edes yrittänyt mennä hevosten alle ja kertaakaan ei ääntäkään päästänyt. Kyllä saa tollaisille sopiville lenkeille lähteä uudestaankin mukaan.

Maastovedon jälkeen vaihdettiin tallia ja mentiin liikuttamaan oma poni. Sora otti samantien managerin roolin ja keskittyi valvomaan kentän laidalta, että kaikki sujuu hyvin. Neljän aikaan oltiin takaisin kotona, joten kuutisen tuntia meillä kesti kaiken kaikkiaan. Nyt on kerrankin väsynyt hauveli. ♥

Tällaisen päivän jälkeen tulee aina paremmin mieleen, että kuinka paljon mielummin omistan arjessa toimivan koira kuin harrastuksissa toimivan koiran. Arki on kuitenkin se, mitä suurin osa koiran kanssa olemisesta on. Jos vertaa Soraa ja Neroa, Sora on huomattavasti helpompi koira. Sen kanssa voi tehdä mitä vaan ja sen voi ottaa mukaan mihin vaan. Neroa ei voi oikein ottaa mihinkään, sen pää ei kestä ja sitä pelottaa ja ahdistaa. Ja nykyään pitää ajatella myös enemmän sen fysiikkaa. Sora ei treenikentällä ole ainakaan vielä ihan yhtä hyvä, mutta ei kauaa tarvitse miettiä kummanlaisen koiran ottaisin seuraavaksi.

Nerolle pitäisi keksiä joku uusi harrastus. En vaan tiedä, että mikä. Toko voisi olla ihan kivaa, mutta ton pää ei kestä. Rallytoko voisi sopia sen päälle paremmin, muttamutta. Pitää katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti