maanantai 20. huhtikuuta 2015

Mikä on tää jatkuva hyvä aksafiilis?

En tiedä, oliko se loma vai jo aikaisempi tietoinen asenteen muutos, mutta meillä oli taas ihan superkivat aksatreenit! Tuossa välillä jo tuntui, ettei koko lajissa ole mitään järkeä ja tuli mietittyä, että kuka hullu tätä tekee. En osannut nähdä Sorassa kuin sen, ettei se tee samalla intensiteetillä, vauhdilla ja tahdolla kuin Nero. Viime kesän jälkeen on ollut välillä todella turhauttavaa, kun ei voinutkaan jatkaa osaavan oikeasti kolmosiin valmiin Nerpan kanssa. Kisarutiinien harjoittelu uuden koiran kanssa, taitotaso, kontaktit ja sitten vielä se, ettei Soraa vaan ole kiinnostanut samalla tavalla ovat kaikki olleet vähintään kertaalleen (useammin) suhteellisen lannistavia juttuja. Kaikista tyhmintä on ollut jättää Nero kerta toisensa jälkeen kotiin, vaikka se niin kovasti tahtoisi.

Mutta nyt on kivaa! Sora tekee hyvin ja juoksee ja on innoissaan. Se näyttää oikeasti siltä, että vitsi agility on hauskaa, mikä on tietenkin kaikista tärkeintä tässä tai missä tahansa muussakin koiraharrastuksessa. Koiralla pitää olla kivaa ja sen pitää olla motivoitunut, muuten missään ole mitään järkeä. Tekemisen täytyy olla myös ohjaajalle mielekästä, koska harrastamisen, tekemisen ja hauskanpidon vuoksi agilitya pitäisi harrastaa.

Kepeiltä harjoiteltiin pois päin käännöstä putkeen. Pienen hinkkauksen jälkeen toimi ihan kivasti, joskin Soran keppejä pitää vahvistaa vielä paljon. Puomi oli oikein hyvä, jokaisella kerralla. Sopuli tiesi mihin juosta ja missä pitää pysähtyä.

15-16 ja 16-17 välit ohjasin alkuun takaaleikkauksilla, kunnes totesin että hyvin ehtii tekemään myös persjätön. Ensin tein vain ensimmäiseen puolenvaihtoon persjätön ja toiseen takaaleikkauksen, mutta vähän paremmalla lähetyksellä ja kunnon liikkeellä sain ihan helposti tehtyä molempiin väleihin persjätön. Toimi kyllä tosi hyvin. Lopussa vielä leijeröin kepit ja käänsin putkijarrun ja pakkovalssin avulla vielä viimeiselle esteelle.

Niin kuin ylempänä sanoin, jäi tosi hyvä fiilis. Ajattelin että josko tässä nyt oikeasti suuntaisi taas sinne kisoihin. Ensi sunnuntaina on vielä treenit, joten yritetään päästä tekemään aata ja maanantaina on sitten hallimestikset.

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Superia


Sunnnuntaina pyöriteltiin tällaisella radalla. Oli hauska rata ja tehtiin Soran kanssa pitkästä aikaa melkein nolla. Ainoa kohta mikä tökki oli 4, kun Sorppa jäi katsomaan maassa olevaa teippiä. Valssasin kepeille, jotta sain koiralle kivemman linjan. 3-6 väliä kokeiltiin useammalla eri tavalla. Tein sen ensin niistolla, koska ne tuntuvat Soran kanssa kaikista luonnollisimmalta. Tehtiin myös pakkovalssilla ja saksalaisella. Pakkovalssi toimi kivasti, mutta saksalaista en osaa itse toteuttaa niin, että se olisi mitenkään järkevä tai hyvä ohjaus. Kellotettiin kaikki vaihtoehdot ja kaikista tulos oli kymmenyksen sisällä, joten ainakin tässä kohtaa voi hyvin valita sen ohjauksen mikä tuntuu helpoimmalta. Japanilaista olisi vielä ehkä voinut koittaa.

Pituudelta käänsin valssilla, 13 valssilla, 14 vedolla, putkeen lähetys ja valssaten loput. Päästiin ainakin treenaamaan valsseja :D Sora ei välittänyt ansaesteistä ollenkaan, vaan meni aina juuri sinne mihin ohjasin. Tehtiin siis alkuun se meidän melkein nolla ja oli pituudelta asti melkoista pelastelua ja kalastelua, mutta silti ilman virheitä. Myöhemmin hinkattiin vähän ajoituksia ja meni tosi kivasti. Treeneistä jäi hirmu hyvä fiilis ja oli kivaa ja jee!

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Lomailua ja kivat treenit

Pieni päivittely tauko, kun karkasin lomalle Kuusamoon. Kaverini muutti sinne viime kesänä vanhalle maatilalle, jota hän alkoi miehensä kanssa kunnostaa. Tällä hetkellä Wanhan Raatesalmen vierastalo alkaa olla valmis ja pihassa on 8 islanninhevosta ja kanalassa kanoja sekä kukko. Pian ovet avautuvat ilmeisesti myös asiakkaille, mutta muutaman kuvan saatte nähdä :) Koirat jätin kotiin, koska lensin takaisin.

Freyr aka lempeä jätti



Vanha navetta eli talli ja kanala

Päärakennus



Koko heppalauma


Somadis
Hásteinn


Yhdet aksatreenitkin ollaan ehditty Soran kanssa tehdä. Rata oli mun ja Jannikan suunnittelema juoksurata, joka oli tosi hyvä idea suunnitellessa, mutta toteutus osa vähän ontui? :D

Vähän jouduttiin muokkaamaan rakentaessa, joten ohjaukset oli järkevämpi tehdä myös jotenkin muuten kuin miltä tässä näyttää. Kakkosen ohjasin pakkovalssilla, nelosen ja vitosen niistoilla. Aa ei jostain syystä toiminut kunnolla, joten sitä treenaillaan taas. Pumpperi oli jälleen harjan takana, mutta vähän turhan alhaalla.

Yritin alkuun ohjata 8-10 keskeltä kenttää niin, että olisin tehnyt japskin ysille, mutta sen ajoittaminen + estekulma eivät oikein toimineet. Joten kokeilin ysiä niistolla seinän puoleisen siivekkeen kautta, mutta sitten en ehtinyt millään ohjaamaan 11. Joten vaihdoin puolta ja teinkin ysille saksalaisen. Kun siihen sain itse hyvän ajoituksen ja lähdin liikkeelle reippaasti, ehdin ohjaamaan ihan kivasti myös 11 takaakierron. Ohjasin sen oikealla kädellä ja Sora haki aika kivasti takaa myös kauempaa, joskin vauhti kärsi.

Ja sitten päästäänkin aiheeseen putki aa erottelu. Tiedän, että ollaan tehty tosi paljon aata ja siitä on saatu paljon palkkaa, mutta ihan oikeasti. Sora lukitsi putken ja sen kuono oli jo suunnilleen putkessa, mutta heti kun lähdin liikkeelle, se hyppäsi aalle. Meinasi huumori jossain vaiheessa loppua, mutta onneksi saatiin myös onnistumisia, kun ei otettu vauhtia. 14-15 välissä olisin tehnyt takaaleikkauksen ja teinkin, koska halusin harjoitella sitä. Takaaleikkaukset menevät ehdottomasti treenilistalle. Harvemmin niitä käytän, mutta joihinkin kohtaan ne vaan ovat sopivempia ja turvallisempia.

18-21 olisin halunnut ohjata niin, että esteet olisivat koko ajan vasemmalla puolella, mutta jostain syystä Sora ei halunnut tehdä millään päällejuoksua. Tai siis teki, mutta heti jos lähdin vähääkään ajoissa liikkeelle, se jätti koko 18 aidan välistä. Jos taas odottelin enemmän 18-19 linja ei ollut tarpeeksi hyvä. Palkattiin muutamaan kertaan 18 ja vähän parani. Okserissa ei ollut mitään ongelmaa.

Treenit kaiken kaikkiaan oli tosi kivat. Sora teki hyvällä asenteella ja tossa radassa olisi ollut enemmänkin hiottavaa. Ainoa huono juttu oli, että oma kunto loppui ja Sipulin vauhti loppui. Mutta siihen nyt on teoriassa helppo ratkaisu, joskin käytäntö voi olla tuskan takana. Täytyy vaan alkaa lenkkeilemään tai ylipäätään kuntoilemaan vähän enemmän. Soralle ehkä vähän lisää voimaa ja molemmille lisää sitä kuntoa ja varsinkin ratakuntoa.

Loppuun saatte vielä nukkuvan Sopulin ♥