perjantai 30. toukokuuta 2014

Kesän iloa!

Olipas kivaa, kun vihdoin koirat tervehtyi ja päästiin yli viikkoon ensimmäistä kertaa tekemään jotain oman kodin ja pihapiirin ulkopuolelle (eikä siellä pihallakaan ole hirveästi tullut tehtyä kun ensin oli kovin kuuma ja sitten sataa.) Soran kanssa käytiin kyllä viikonloppuna pyörälenkillä ja hyvin jaksoi, vaikka kuuma olikin. Totta kai mentiin täysin Sopulin vauhtia ja otettiin rauhassa. Mutta tosiaan keskiviikkona päästiin hallille treenailemaan aksaa, kun seuran treenit olivat jälleen sateen takia peruttu.

Viimeisen viikon meno on näyttänyt lähinnä tältä :D


Neron kanssa tehtiin lähinnä puomia. Laitoin pienen muurin palikan, korkeus 5cm, pumpperiksi ja aloitettiin ihan vaan alastulolla. Osui joka kerta, joten nopeasti pidennettiin juoksumatkaa ja tehtiinkin jo ihan kokonaista puomia pienellä vauhdilla. Pienen tauon jälkeen tehtiin uudestaan ja ensimmäisen toiston jälkeen poistin pumpperin. Nero osui joka kerta. Tehtiin myös mutkaputken jälkeen, onnistumis% 100. Aivan superübermahtavaa! Toistellaan lisää vielä kovemmalla vauhdilla, kierrosten ollessa korkeammalla aka radalla ja sitten voidaankin alkaa harjoittelemaan kääntymistä, jeejee :D Nerppa teki lisäksi pari aata ja hyvin sujui.

Soralla oli aika sairaan hyvä motivaatio ja into tehdä puolentoista viikon taukoilun jälkeen. Ensin muistuteltiin pienellä pätkällä rengasta ja ensimmäistä kertaa sain sen ihan tulemaan renkaasta ohi. Vaatii ilmeisesti lisätreeniä tai sitten etupalkka poltteli vähän enemmän kuin ajattelin. Sora teki myös puomia pumpperilla. Aloitettiin myös Soran kanssa lyhyestä matkasta ja vähitellen pidennettiin. Pumpperin kanssa osui joka kerta, mutta ilman hyppäsi aina yli. Näin jälkeen päin ajateltuna olisi pitänyt ilman pumpperiakin aloittaa lyhyemmällä matkalla, mutta aina ei voi onnistua. Ilmeisesti pitäisi suunnitella treenit vähän paremmin, jottei koirille tulisi turhia (huonoja) toistoja vain oman tyhmyyteni takia.

Loppuun ei koira-aiheinen video, nimittäin poni pääsi laitumelle. Ihan kivaa niillä näytti olevan ja ruoka maistuu! :) Video on otettu kännykän kameralla, joten laatu ei ole ihan paras, mutta kelvatkoon.


lauantai 24. toukokuuta 2014

Sitä itseään

Mihinkään epiksiin menty tai koirakavereita tavattu. Nero aloitti ripuloinnin uudestaan ja nyt liittyi Nallekin joukkoon. Jee. Tossa pari viikkoa sitten heräsin siihen että sänky oli täynnä oksennusta. Tänään oli paskaa joka paikassa. Olen sitten pessyt lakanat ja peiton ja tyynyn. Ja sohvan. Huoh. Välillä mietityttää että kannattaako noita päästää sänkyyn...

Ei nyt ihan ehdoin tahdoin viitsi lähteä muiden koiriakaan tartuttamaan, kun veikkaan että joku tartuntatauti toi on. Nerolla meinas olla jo vähän verisyyteen viittaavaa. Tänään saivat canikuria naamaan, täytyy toivoa että helpottaa. Jossei vaikka tarttis enempää kuin viikko pyykätä koirien takalistoja.

perjantai 23. toukokuuta 2014

Jos ympäri vuoden paistaisi aurinko ja olisi lämmin

Ihana kesä on tullut! Mä rakastan tätä lämpöä ja aurinkoa ja sitä ettei tarvii joka kerta ulos lähtiessä pukea sataa kerrosta vaatteita päälle. Koiratkin on jaksaneet hyvin lenkkeillä, joskin nyt ihan keskipäivän paahdetta vältellään. Nalle vähän huolettaa, kun se hengittää rasituksen jälkeen suhteellisen raskaasti eikä oikein jaksa kävellä ollenkaan, mutta ei sen kanssa liikoja tehdä ja jaksaa se kuitenkin ihan iloisena aina lähteä ulos. Alkuviikolla Nalle olisi kovasti halunnut leikkiä Soran kanssa pihalla, joten ei se nyt vielä ole ainakaan henkeään heittämässä.

Maanantaina kävin tuuraamassa kouluttajana ja otin omatkin koirat mukaan. Seuraavassa ryhmässä olikin tilaa ja päästiin tekemään pienet treenit helteestä huolimatta. Hyvin jaksoivat molemmat, eikä niillä mitenkään ylikuuma tullut, vaikka mittarissa olikin melkein kolmekymmentä! Onni on trimmattava koira ja hyvä turkkinen sheltti. Neron käytin hyppäämässä lähteeseen, joten se pysyi viileänä senkin avulla. Treenissä itsessään ei mitään ihmeellistä ollut, kiva peruspätkä. Keskiviikon treenit jouduttiinkin perumaan, kun meidän treenikenttä on nurmi ja sadetta tuli tarpeeksi.

Nero sai tänään helteen kunniaksi vähän lyhyemmän turkin. Nyt se onkin ihan sairaan hieno, kun on tassut polvista alaspäin pidempi turkkiset, selkään on jätetty irokeesi ja naama on viimeistelemätön :D Soralta pitäisi vielä kammata pohjavillaa pois (taas) niin voitaisiin pitää koko kesä tällaisena.

Eilen innostuin ja lähdin katsomaan seuran järjestämää tokokoetta. En ole koskaan nähnyt tokokoetta livenä vaikka olenkin youtubesta videoita katsonut. Nousi aikalailla treenimotivaatio tokon suhteen! Ei se näyttänyt niin vaikealta kuin videoissa. Sillä voi olla vaikutusta, että lähinnä EVL bordercollie suorituksia olen katsonut videolta ja eilen näin ALO ja AVO luokat. Tuli itsellekin selvemmäksi, että mitä pitää treenata, kun ensimmäistä kertaa katsoin ajatuksen kanssa suorituksia. Ja että tosiaan koko ajan liikkeenohjaaja kertoo mitä pitää tehdä. Jeejee. Ehkä mä vielä joskus tokoilen kisoissa asti ainakin jonkun koiran kanssa. Oli sinne rantautunut kolme bcn pentuakin. Ilkeetä.

Molemmilla koirilla on ollut tällä viikolla vatsa löysällä. Ensin Sora ravasi pihalla ja joka kerta sai pestä villahousut. Karvojen onneksi maha parani nopeasti, koska olin jo melkein sakset kädessä. Onnistui se kerran villamatolle tekemään erittäin löysän läjän. En tajua koiria, kun aina osutaan sille ainoalle matolle jota ei voi edes pestä. Ja kun Sora lopetti Nero aloitti. Nero onneksi osaa sentään avata itse ovet, joten ei tarvinnut koko ajan nousta aukaisemaan. Eikä sillä ole villahousuja.

Huomenna suunnataan luultavasti illalla epiksiin Tuusulaan ainakin Soran kanssa. On sellainen meille sopiva mölliluokka, jossa ei ole kontakteja tai keppejä, muttei ilmeisesti aivan aloittelijoiden tasoinen rata. Nerokin saattaisi päästä starttaamaan jos kisaavien radalla ei ole puomia. Täytyy katsoa huomenna.

maanantai 19. toukokuuta 2014

Teknistätyötä

Perjantaina käytiin seuran vapaissa treeneissä tekemässä puomia. Sujui paremmin kuin viimeksi, jolloin olin valmis lopettamaan koko lajin :D Nero teki hienosti kaikki kontaktit siihen asti, että poistin pumpperin puomilta, jolloin laukka sijoittui väärään kohtaan ja se hyppäsi yli. Eli ilmeisesti toistoja toistoja ja toistoja kaivataan.

Sora teki ensimmäistä kertaa täyskorkeaa puomia ja sujui itse asiassa yllättävän hyvin. Osumisprosentti oli melko lailla sadassa. Muistaakseni ainoastaan toiseksi viimeisessä toistossa (jonka oli tarkoitus olla viimeinen) Sopuli hyppäsi kontaktialueen yli. Lähtöpaikkaa vaihtelin alastulon alusta koko puomiin. Tosi hyvää tekemistä!

Neron oli jo melkein tarkoitus mennä kisaamaan ensi viikonloppuna Tuusulaan JAUn kisoihin, mutta päätin jättää perjantain treenien jälkeen ilmoamatta. Mitä sitä turhaan kisoihin tekemään, jos ei treeneissäkään suju. Tehdään seuraava varovainen kisasuunnitelma HAUn kisoihin kesäkuun alkuun, kun kerta on lahjakortti ja ilmoittautumisaikaa on samalle päivälle asti. Jospa saataisi muutamia treenejä tehtyä ennen sitä...

Sunnuntaina käytiin viimeistä kertaa hyppyteknikoimassa Marin projektin osalta. Tällä kertaa mukaan pääsivät molemmat koirat, sillä ryhmään on sattunut harmittavan paljon loukkaantumisia koirille. Toivon mukaan kaikki paranevat ja palailevat aksan pariin!

Neron kanssa tehtiin etäisyyden arviointia uudelleen paremmalla pohjalla. Lisäksi tehtiin taipumista uutena juttuna. Nero handlasi aikas nätisti molemmat, eikä sen hyppytekniikassa ole paljoakaa korjattavaa. Yksi asia johon Mari kiinnitti huomiota on Neron lähdössä "roikkuminen". Nepsu siis leikkii bordercollieta tai jotain muuta paimenta ja istuu erittäin etupainoisena etukenossa. Hyppyjen kuuluisi kuitenkin lähteä sieltä takajaloista, joten tuosta asennosta se on melko haastavaa. Täytyykin nyt ottaa treenin alle ryhdikkäämpi lähtöasento.

Sora ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt hyppytekniikka harjoituksia, joten aloitettiin perussarjasta. Osasi jokaiseen väliin hypätä. Vähän selkään olisi kaivattu lisää pyöreyttä, ja saatiikiin Marilta ohjeita, miten alkaa työstää tätä (pienillä alustoilla seisomiset, pään venyttäminen etujalkojen väliin, pää matalalla peruuttaminen...) Lisäksi tehtiin kasvavaa sarjaa ja etäisyyden arviointia. Hyvin se handlasi molemmat. Etäisyyden arvionnissa meni juuri päin vastoin kuin Nerolla. Nerppa ottaa mielummin monta askelta kun taas Sora tekee kamikaze luonteelleen ominaisia venytyshyppyjä. Jepjep :D

Kiitos paljon Marille, kun olemme saanneet olla mukana opiskelussa. On tullut itsekin opittua paljon uutta ja nyt osaan ehkä jonkin verran tehdä hyppytekniikka treeniä itsekin, vaikken välttämättä osaisi niitä purkaakaan. Oli puhetta, että kesän aikana käytäisi vielä lisääkin treenaamassa Marin silmien alla mikä käy paremmin kuin hyvin!

perjantai 16. toukokuuta 2014

Keppejä ja rentoutumista

Keskiviikkona treenattiin lähinnä keppejä. Rata oli sama, jota tehtiin joskus viime kesänä ja olin koulutusohjaajana sillä radalla sekä viime että tällä viikolla. Muistissa oli ja muutenkin rata oli todella yksinkertainen. Tehtiin se Neron kanssa kerran ja siirryttiin tekemään keppitreenejä. Lähinnä keskityin lähettämään vähän kauempaa kepeille ja Neron keppien itsenäistämistä. Hyvinhän se veti. Pikkusen meinasi olla taas kierroksilla, kun joutui odottelemaan ensin tunnin autossa. Treeniaika oli lyhyt ja Neron mielestä oli aivan ketun tyhmää lopettaa. Se oli joka kerta varma, että pääsee tekemään uudestaan, kun kävelin autoa päinkään.

Soran keskittyi myös keppeihin. Edelleen etupalkalla tehtiin. Ensimmäisellä kerralla tehtiin 10 kepillä ja meni aivan loistavasti. Lisäsin loput kaksi keppiä ja tehtiin uudestaan ja taas nappiin! Ihan parasta. Sitten Soralla tuli joku aivopieru eikä kakara osannut lähteä kepittelemään oikeasta välistä. Lopetettiin kuitenkin hyvään suoritukseen ja ainakin kepi on vauhdikkaat jos ei muuta :D

Tänään kävin pitkästä aikaa kaikkien elukoitteni kanssa ihan yksin maastoilemassa. Ilman satulaa ja pelkällä riimulla. Kaikki mun pienet oli niin hienosti! Hyvänmielen metsäkäppäily ja oma mieli ainakin lepäsi. Poni sai välillä syödä vihreetä maasta ja koirat seilasi koko ajan lähettyvillä. Lisää tällaista. ♥

tiistai 13. toukokuuta 2014

Terveysjuttuja

Sora kävi osteopaatilla. Nyt ei ollut enää puolieroja niin kamalasti ja vasen puolikin oli jo parempi. Kuulemma on saanut syntymälahjaksi kireähkön kudoksen ja rungon, mistä osteopaatti osasi sanoa, että koira on nopea kääntymään ja lähtemään. Aika hieno, miten ammattilaiset näkevät koiran ominaisuuksia koiran kropasta. Seuraavan kerran osteopaatteillaan vasta kesän jälkeen.

Soralla oli myös jonkinmoinen vatsa pahoinvointi. Se aloitti oksentamisen lauantaina illalla ja jatkoi seuraavaan aamuun. Joi kuitenkin ihan normaalisti, mutta mikään ei pysynyt sisällä. Madotin koirat perjantaina, joten josko se siihen reagoi. Ihan kauhean kivaa oli, kun aamulla oksennusta löytyi sängystä ja sohvalta ja vaikka mistä. Laskin että ainakin 10 oksennukset tuli yhteensä. Sitten se normalisoitui melko nopeasti ja eilen illalla oli jo ihan normaali. Syöttelin pelkkää riisiä tähän iltaan asti ihan varmuuden vuoksi.

Nalle ja Nero ei onneksi reagoineet ollenkaan.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Ensimmäinen kesäkeskiviikko


Keskiviikko on illan osalta suhteellisen raskas päivä kesätreeni ajan. Vedetään Jannikan kanssa agilityryhmät 18-19 ja 20-21 ja itse treenataan molemmat kahden koiran kanssa siinä välissä. Ensimmäisellä kerralla tuli oltua kentällä 17.15-22.00 että suhteellisen paljon joutuu aikaa varaamaan. Huonoa tossa järjestyksessä on, etttä jää omiin treeneihin keskittyminen suhteellisen vähälle. Ei oikein ehdi kunnolla lämppäämään eikä jäähkäämään koiria, mikä ottaa vähän päähän. Mutta eiköhän tohon saada joku toimiva systeemi aikaiseksi.

Treenattiin siis yllä olevaa rataa. Kummankaan kanssa ei tehty puomia. 8-12 oli tässä pätkä, jota piti hioa. Kesti vähän aikaa ennen kuin tajusin miten kannattaa ohjata. 9-10 välistäveto 180 asteen käännöksellä ja 10 aita sylkkärillä niin että rintamasuunta oli 12 päin. Toimi aivan sairaan hyvin! Varsinkin Soran kanssa, koska se haki automaattisesti niin lähelle siivekkeitä. Neron kanssa kääntyminen ei ollut ihan niin hyvä, mutta parani koko ajan.

Sora teki loppuun keppejä. Ensin yritettiin 12 kepillä ja Sora jätti viimeisen välin pujottelematta. Poistin sitten kepeistä kaksi ja 10 kepillä Sora pujotteli erittäin vauhdikkaasti loppuun asti. Täytyy nyt virittää takapihalle ne ihanat aurauskepit, jotta saa tehtyä keppitoistoja. Jos vaikka laittaisi kaksi viimeistä vinoon, että pienen shetlantilaisen olisi helpompi malttaa loppuun asti.

Kaikkien treenien lopuksi tein vielä Neron kanssa puomia. Se ei osunut kertaakaan kontaktille. En vaan ymmärrä. Tai ymmärrän. Älyttömän pitkä päivä, väärä mielentila ja pallo oli liian innostava palkka. Lisäksi oltiin ensimmäistä kertaa ulkona treenaamassa koko vuonna ja puomi oli erilainen. Täytyy kokeilla josko se perjantaina vapaissa treeneissä osaisi tehdä sen, muuten voi olla että otan vielä uudestaan hallikortin, jotta oikeasti päästään treenaamaan.

Minä koutsasin toisella radalla, jossa treenaan ensi viikolla molempien koirien kanssa. Onpahan ainakin tullut katsottua, että missä kaikkialla siinä voi tehdä mitäkin :D

tiistai 6. toukokuuta 2014

Juoksejuokse!

Kontaktitreeniä jälleen. Neron puomi täyskorkea. Kehikolla osui kunnes otettiin vauhtia putkesta asti, jolloin loikkasi yli. Laitoin alastulolle pumpperin rytmittämään ja poistin kehikon, ettei tarvitse miettiä kehikon päälle astumista ja osui sen jälkeen joka kerta! Ihan nopeehan toi puomin suoritus on näin. Enää osuma varmuus ja kääntymiset mikä ei oo ehkä se kaikista helpoin juttu :D


Ja hidastettuna sama



Soran kanssa tehtiin ensin aata. Sille pitää selkeesti vielä käyttää pumpperia aalla. Tosin jos saadan vauhti vielä kovemmaksi, voisi askeleet osua oikeaan paikkaan. Nykyään ei kuitenkaan enää tule yhdellä loikalla alas, onneksi!



Kokeiltiin Soran kanssa myös puomia. Osui joka kerta, mutta vauhtia pitäisi saada lisää. Tehtiin madalletulla puomilla, mutten usko että täyskorkeallakaan on mitään ongelmia. (Niin varmaan...)



maanantai 5. toukokuuta 2014

Toinen 2lk LUVA!

HAUn kisoista kotiintuomisina 2 luokan toinen LUVA! Enää yksi siis puuttuu kakkosista ja sitten edessä on kolmos luokka. Kontaktit kuntoon ja kisaamaan.



Nero oli yllättävän hyvä ensimmäisellä radalla, kun vertaa maanantain hallimestiksiin. Muutamaa ohjausta arvoin vielä rataantutustumisen jälkeenkin. Olisiko pitänyt tehdä valssi vai persjättö 5-6 väliin ja tehdäkö päällejuoksu 9. Valssi olisi ollut varmistelua, samoin päällejuoksun tekemättä jättäminen. Treeneissä teen vastaavissa kohdissa ihan helposti noita ohjauksia, joten miksi ihmeessä en tekisi niitä kisoissa? Onneksi tein, sillä ohjaaminen tuntui koko ajan helpolta.
Tuloksena siis 0, aika -12,97, etenemä 4,75m/s, 1. sija ja LUVA.



Toisella radalla voidaan todistaa Neron hyvää muistia ja radanlukutaitoa. Vähän nauratti :D En edes ajatellut, että pitäisi ottaa hylky kohta tiukemmin, vaikka videolta katsottuna ohjaus jää vajaaksi. Yleensä se vaan hakee kepeille niin hyvin, että keskityin kokonaan putken jälkeisen kahden hypyn ohjaukseen. Myös toisen radan aika olisi ollut nopea, jos tuota pikku kieppiä ei lasketa.



Kotimatkalla käytiin hakemassa Nerolle luva hamppari.




Illalla lähdin vielä Soran kanssa hallille tekemään aata. Tänään näytti jo oikein hyvältä, vaikka jouduinkin pumpperin palauttamaan kertaalleen paikalleen, kun Soran loikka sijoittui pari kertaa peräkkäin väärään paikkaan. Vielä huomenna hallikortti on voimassa ja sitten pitäisi joko selvitä seuran esteillä tai ottaa uusi.



sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Random Facts About Life + juoksukontaktivideot

1. Neron nimeksi piti tulla Tonto.
2. Tonto on espanjaa.
3. Se tarkoitta tyhmää/pöhköä/jne.
4. Soralle oli nimi valmiina ennen kuin oli koko pentua.
5. Sora on japania.
6. Ja tarkoittaa taivasta.
7. Tosin Soran nimi on Kingdom Hearts pelisarjasta.
8. Narttukoirille olisi monta nimeä.
9. Ennen olin sitä mieltä ettei tähän laumaan narttua tule.
10. Nyt en näe enää mitään estettä.
11. Seuraava koira tulee todennäköisesti olemaan paimen.
12. Sheltti, bc tai aussi.
13. En usko että omistan enää toista perroa.
14. Vaikka Nero on maailman mussukoin ja aivan paras harrastuskoira, siinä on liikaa vikoja.
15. Vikoja löytyy myös Nallesta.
16. En ole koskaan nähnyt Neron siskoa.
17. En edes kuvaa.
18. Soralta olen nähnyt sukua joka puolelta.
19. Soran geenit tulee 1/4 Australiasta, 1/4 Amerikasta ja 1/2 Briteistä.
20. Neron äiti on Espanjan tuonti.
21. Isänkin taustalla on saman kennelin koirat.
22. Kelpuuttaisin tällä hetkellä perron vain yhdestä kennelistä.
23. Shetlantilaisia löytyy muutama enemmän.
24. Bordercollieenkin olen tehnyt taustatyötä.
25. Olen lukenut viiden rodun jalostustavoiteohjelmat kokonaan läpi.
26. Muutaman muun rodun JTOn olen lukenut osittain.
27. Haluaisin käydä jalostuksen perus- ja jatkokurssit.
28. Ehkä joskus vuosien päästä voisi haaveilla kasvattamisesta.
29. Olen lukenut myös agility-, toko- ja rally-tokosäännöt.
30. Hyllystäni löytyy 7 koira aiheista kirjaa.
31. Ja yksi Silvia Trkmanin juoksukontakti dvd.
32. Juoksukontakteihin on sata erilaista opetustyyliä.
33. Juoksukontaktit on parasta mitä Neron agilityssa on keksitty.
34. Putkien ja radanluvun jälkeen.
35. Neron aa on valmis.
36. Puomi on jo täyskorkea.
37. Soran aa on melkein valmis.
38. Puomia ei olla edes aloitettu.
39. Soran kepitkään eivät ole ratavalmiit.
40. Nero oppii todella helposti.
41. Sora oppii nopeasti.
42. Myös väärät jutut.
43. Neron lempilelu on pallo.
44. Mikä tahansa tennispallon kokoinen ja pallon muotoinen.
45. Nero myös löytää näitä palloja joka paikasta.
46. Nerolle kelpaa mikä tahansa muukin leluksi.
47. Soralla ei ole lempilelua.
48. Se harvemmin leikkii leluilla ainakaan yksin.
49. Joskus se roikkuu Neron retuuttamassa lelussa.
50. Palkatessa Soralle pitää käyttää jotain pehmeää lelua esim. skineezzejä.
51. Neron palkkaaminen on niin paljon helpompaa.
52. Eikä ikinä lopu treeneissä palkka kesken.
53. Nero juo erittäin äänekkäästi.
54. Sora juo äänettömästi.
55. Sora olisi varmaan erittäin pätevä tokokoira.
56. Se on oppinut sivulletulon vahingossa.
57. Pitäisi varmaan tehdä asialle jotain jos tahdon siitä edes jonkinmoisen tokoilijan.
58. Nero ja Sora on toistensa parhaat kaverit.
59. Nero ei tykkää vieraista koirista ja antaa niiden lähinnä olla.
60. Sora tykkää välillä liikaa, välillä liian vähän ja useinmiten juuri sopivasti.
61. Nallesta molemmat tykkää myös kovasti.
62. Nalle tykkää Sorasta.
63. Nallen pentueessa oli 10 pentua.
64. Olisin itse valinnut eri pennun, mutta äiti halusi Nallen.
65. Myös Nallen lempilelu on pallo.
66. Eniten maailmassa Nalle rakastaa mökkeilyä ja uimista.
67. Mökillä se on täysin eri koira kuin kotona.
68. Kaikille parasta olisi jos Nalle saisi muutta mökille pysyvästi asumaan.
69. Se ei vaan taida pärjätä siellä yksin.
70. Eläintenkouluttaminen on yksi kivoimmista asioista maailmassa.
71. Se on myös yksi vaikeimmista asioista.
72. Onneksi ihminen on oppivainen.
73. Ja minulla on vielä kauan aikaa oppia.
74. Olisi hienoa toimia joskus eläintenkouluttajana.
75. Tai eläinten kouluttamisen kouluttajana.
76. Ensimmäinen haaveammattini jonka muistan oli delfiininkouluttaja.
77. Valitettavasti en huomannut kun Särkänniemeen haettiin oppisopimusopiskelijoita viime syksynä.
78. Melkein itketti kun näin uutisen muutamaa kuukautta myöhemmin.
79. Haluaisin joskus kouluttaa hevosen varsasta asti positiivisella vahvisteella.
80. Pelkillä ääni- ja käsimerkeillä toimiva satuhevonen.
81. Toki noita elukoita on nytkin ihan tarpeeksi koulutettavana.
82. Sora nukkuu yöt mun vieressä.
83. Nero nukkuu kaljuna vieressä ja vähemmän kaljuna jossain lähistöllä.
84. Sora on aamu-uninen.
85. Nero ei niinkään.
86. Aina kun Sora on väsynyt ja nukkuu paljon luulen että jotain on vialla.
87. Vieläkään ei ole iskostunut päähän että se on ihan aikuinen koira jo ja osaa levätä.
88. Tai että kaikki koirat eivät nuku muutenkaan yhtä paljon.
89. Soran lempinami on juusto.
90. Neron on ehkä maksalaatikko?
91. Koirat tahtoisivat harrastaa raakaruokintaa.
92. Omistajakin alkaa kallistua vähintään 50/50 ruokailuun.
93. Loppuun vielä viisi videota urpojen juoksukontakteista.
94. Kuvattu 3.5.2014.
95. Soran aa.

96. Soran aa.

97. Soran aa.

98. Neron puomi.

99. Neron puomi ja aa.

100. Rakastan mun kaikkia karvakorvia aivan mahdottoman paljon! ♥

perjantai 2. toukokuuta 2014

Aan treeniä

Vappua juhlittiin treenaamalla kontakteja. Eilen illalla käytiin tekemässä parit sarjat aata ja tänään aamulla myös. Nyt voin hyvillä mielin sanoa Neron osaavan aalle juoksukontaktin. Se myös irtoaa aalle paljon paremmin kuin ennen. Eli nyt osataan juosta eteen päin ja sihahduksesta kootaan askelta jo alastulolla ja käännytään nopeasti. Eilen tehtiin merkkikeppien kanssa kääntymistä (pituuden kulmakeppi alastulon loppuun, ettei koira hyppää sivusta pois) ja tänään kokonaan ilman. Eikä mitään ongelmaa. Loistavaa! Nerolle enää puomi haltuun ja sitten kisataan :D

Sorakin parantaa kerta kerralta. Eilen tein muutaman kerran nostamalla Soran alastulolle, jotta se alkaisi ottamaan toista laukkaa alastulolle. Ilmeisesti meni yön aikana jakeluun, sillä tänään Sora osui joka ikinen kerta alastulolle kahdella laukalla! Toivottavasti kohta saataisiin pumpperi poistettua ja suoritusvarmuus pysyisi satasessa. Hyvällä mallilla on kuitenkin jo vaikka välillä meinasi usko loppua. Kyllä se vielä tän vuoden puolella kontaktit osaa!