tiistai 18. helmikuuta 2014

Bad Boy

Ollaan tehty aksaa ja Nero kävi uimassa ja lauantaina hyppyteknikoimassa, mutta päälimmäisenä mielessä on nyt, että Sopuli on bad boy. En tiiä onko se nyt keksinyt oikeasti olevansa jätkä, mutta hermo siihen meinaa mennä. Sitä on tässä kiinnostanut hajut tosi paljon ja lenkillä kuljetaan joko nenä kiinni maassa tai kolmenkymmenen sentin hihnassa. Usein mun kanssa sitten siinä jälkimmäisessä vaihtoehdossa.

Viime lauantaina oltiin tosiaan Neron kanssa lähdössä Marin hyppytekniikkaprojektiryhmään ja olin Soran ja Neron kanssa metsässä kävelemässä. Molemmat koirat oli vapaana niin kuin aina. Sora on vähän itsenäisempi ulkona liikkuja kuin Nero ja huitelee toisinaan kaukanakin näköetäisyydellä, mutta tulee kyllä huudosta. No Sora sitten lähti johonkin vähän kauemmas, ja koska oli vain Nero lisäksi päätin kerrankin mennä piiloon. Nopeasti tuli meitä etsimään ja fiilis oli että jee. Liian harvoin tulee Soran kanssa mentyä piiloon jos se johonkin lähtee harhailemaan, koska yleensä on myös Nalle on mukana ja sehän ei puskaan tule.

Pari minuutti myöhemmin lähti uudestaan johonkin. Eikä tullut takaisin. Käveltiin Neron kanssa polkujen risteykseen asti, missä sitten hetken huutelin Soraa, muttei kuulunut eikä näkynyt. Kirosin suhteellisen voimakkaasti ihan ääneenkin, koska tässä vaiheessa olisi pitänyt olla jo menossa kotiin päin ja Neron kanssa autoon. Jätin sitten kylmästi jätkän metsään. Olin myös valmis hirttämään sen, tai antamaan seuraavalle joka sen nyt sattuisi löytämään tai vaikka tekemään siitä turkin.

Noin 20 minuuttia sen jälkeen kun se oli häippässyt, tuli kotiin oikein iloinen sininen. Oli pienesti itsehillinnän kanssa tekemistä, kun eniten teki mieli heittää koko koira seinään.

En tiedä mikä toinen teini-ikä/uhmaikä/perseilykausi tää on mutta sais aikas nopeesti loppua. En kestä koiraa, jota ei voi pitää vapaana, koska teen lähes kaikki lenkit metsässä. Myös aksahallilla sillä on ollut vähän keskittymisvaikeuksia. Maanantain treeneissä sitä kiinnosti huomattavasti enemmän toinen koira kuin aksaaminen. Ketuttaa.

(Nero on hieno! Se kävi tänään uimassa tuntemattomien koirien kanssa, eikä sitä pelottanut. Se jätti sekä ihmiset että koira täysin huomiotta. Lauantaina lenkkeiltiin Tepon ja Domin kanssa, eikä nekään kiinnostanut ollenkaan. Ja täysin vieraitten ihmiset kanssa oli kiva leikkiä. Superhieno mussukka ♥)

lauantai 8. helmikuuta 2014

Paikkausta Lotan treeneissä

Keskiviikkona päästiin paikkaamaan Neron kanssa Lotta Vuorelan agilitytunnille ja ei vitsi mua ärsyttää, kun ei päästykään koko aikaisesti Lotan ryhmään! Oli meinaan hyvät treenit ja kivaa tehdä vähän vaikeempaa ja pidempää rataa. Täytyy vaan ottaa noita paikkausvuoroja aina kun mahdollista.

Oon miettinyt, että miksi noi kepit on tässä ohjelmassa niin tyhmät, kunnes nyt laskin, että niitä on vaan 10. Ei ihme ettei ne koskaan oo hyvin! Joten tässäkin kepit jatkuu vielä kaksi keppiä pidemmälle, eikä lopu noin kauas.

Ratapiirros on suuntaa antava. Saattaa olla jotkut esteet vähän vinossa ja etäisyydet miten sattuu, mutta näkee tuosta idean. Puomia ei tehty olleenkaan, koska mehän nyt tehdään siihen juoksukontakti. Alkuun tehtiin ensin aa juoksulla, ja saatiin Lotalta erittäin hyviä neuvoja. Tavoitteena tosiaan, että koira juoksee koko aan täydellä vauhdilla. Palkka aina heittäen vastakkaisella kädellä, ilman että koira näkee käden liikettä. Palkka ajoissa! Sen pitää lentää silloin, kun koira on ylösmenossa. Treenimäärät täytyy pitää pienenä, jotta saadaan aina mahdollisimman kova vauhtinen suoritus, 4-5 toistoa riittää. Sitten vaan lähdetään siirtämään samaa myös puomille, ensin madalletulle ja siitä hiljalleen nostetaan.

Rataa tehtiin muutamassa pätkässä. Heitin kakkosputkeen ja juoksin itse pituuden ja puomin välistä. 4 ja 5 olin tekemässä jotain mikä meni ihan pieleen ensimmäisellä yrityksellä, joten kokeiltiin vitoselle päällejuoksua. Siinä piti muistaa työntää koira kunnolla neloselle, ettei tullut ohi. Päällejuoksussa piti olla ajoissa ja kääntää rintamasuuntaa koiraa kohti. Sujui muutaman toiston jälkeen yllättävän hyvin, mutta treeniä treeniä.

Aalle ohjasin vastakäännöksellä, joka on yksi ihan lempiohjauksistani Neron kanssa. Aan jälkeen palkka ja jatkettiin maasta. 10 ja 11 väliin puolivalssi (tein ensimmäistä kertaa niin, että tiesin ohjauksen nimen.) 13-14 väliin tein jonkun ihmeellisen, mitä ei pitänyt tehdä, mutta päästiin puhtaasti palkkaamaan.

16-17 väliin valssi ja 18ta taas vastakäännöksellä putkeen ja kääntyi tosi hyvin. Kepeille olisin voinut lähettää vähän kauempaa, mutta toisaalta ei tullut mikään kiire tukemaan kepeille menoa ja putkesta tultiin kuitenkin tosi kovaa. Kepeiltä Nero varasti ensimmäisen kerran tokavikasta välistä, koska hetsasin vähän turhan paljon, mutta tokalla kerralla teki hyvin. 22 valssi oli oikea-aikainen ja Nero kääntyi hyvin. Loppu oli ohjauksellisesti simppeli ja jätettiin viimeinen aa tekemättä, kun ei ollut molemmilla puolilla kehikkoa.

Oli kyllä todella hyvät treenit ja saatiin oikein positiivista palautetta. Hyvällä mallilla ja nyt tarvittaisiin juuri tuollaista treeniä. Nero on kuulemma oikein kiva aksakoira ja sen kanssa on mahiksia päästä pitkälle! Nää oli taas sellaiset treenit, että tuli hiki ja jäi hyvä mieli. Ainoo mikä harmittaa, on se, etten saanut treenejä videolle :D

tiistai 4. helmikuuta 2014

Doom Dada!

Bumtsit uimassa videolla, Ruusun kuviksen työ!

Yksi väsynyt matkustaja

Eilen oli treeneissä yksi väsynyt ohjaaja, yksi väsynyt sheltti ja yksi ylikierroksilla käyvä vieteriperro. Ei ihan kauhean hyvä yhdistelmä.


Radat oli kivat ja itse asiassa olin pyytänyt noita serpentiinejä treenilistalle, mutta plaah kun ei tuntunut mikään onnistuvan. Sora oli selkeästi väsynyt sunnuntaista, eikä mikään ihmekään. Nero taas kävi suhteellisen kierroksilla ja siihen väsähtää välillä seminopeasti. Ja kun itse en osannut edes tehdä pakkovalssia niin, mitä ihmettä voi edes odottaa.

Putkiradalla Soran kanssa pakkovalssit 6 ja 11 putkeen toimi hyvin. Ohjasin molemmat koirat samanlailla, enkä ymmärrä miten Neron kanssa oli niin paljon vaikeampaa. Molemmille pitäisi vahvistaa päällejuoksuja. Se että en itse osannut ohjata edes takaakiertoa voi tietysti vähän vaikuttaa myös koirien suoritukseen. Takaakiertojen suoritusta pitää vahvistaa; se aita täytyy hypätä joka tapauksessa liikun itse mihin suuntaan tahansa. Ja itse voisi opetella ohjaamaan.

Toisella radalla tehtiin molempien koirien kanssa vain tota serpentiiniä. Tärkeätä muistaa pitää jalat eteenpäin ja ohjata koiraa lähinnä rintamasuunnan muutoksilla. Ja liikkua eteenpäin! Liian usein jäin kattelemaan, että hyvin menee ja jäin ihan liikaa jälkeen. Soran kanssa tehtiin harjoiteltiin ihan perusteita molempiin suuntiin. Loppuun Sopuli pääsi vielä keinulle ja oli niin kivaa.

Keskiviikkona Nero pääsee tuuraamaan Lotta Vuorelan treeneihin, torstaina olisi tarkoitus käydä hallilla tekemässä kontakteja, lauantaina mennään katsomaan Apassionataa ja sunnuntaina vietetään luultavasti kaksi tuntia hallilla tekemässä varmaan taas niitä kontakteja. Jos Soralle saisi vähän keppitreeniä johonkin kohtaan tungettua, niin hyvältähän tää taas näyttää.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Sora Jenna Caloanderin koulutuksessa

Tänään otettiin Soran kanssa osaa Etelä-Suomen Shelttien järjestämään Jenna Caloanderin agilitykoulutukseen. Lisää näitä! Viiden koirakon ryhmä ja kaksi tuntia aikaa riitti ainakin Soralle vallan hyvin, on ollut suhteellisen rauhallinen poika. Se on lähinnä ryöminyt paikasta toiseen ja kaatunut taas nukkumaan. Tehokasta väsytystä.


Tehtiin tällaista rataa. Soran kanssa päästiin esteelle 14 pätkissä tehden. Opeteltiin myös sellainen uusi asia kuin putkijarru, jonka Sopuliitti oppi neljällä toistolla. Muutenkin meni oikein kivasti. Takaakierroista saatiin kehuja ja nehän me ollaan Soran kanssa opeteltu aikalailla ensimmäisenä. Kiitos Ellan kuvauspalvelun sain vihdoin myös Soran treeneistä kuvia ja vielä huippulaadulla!

Video näkyy täältä!

Jennan koulukseen mennään sitten uudestaan maaliskuun lopulla. Luultavasti Sora pääse sinnekin, koska Jenna on nyt nähnyt Soran kertaalleen ja tietää vähän miltä meno näyttää.

Saatiin lainaan kotiin kujakepit ja nyt ollaankin suhteellisen ahkerasti niitä tehty. Tässä vaiheessa Sora osaa juosta kujan välistä, kun se on jotakuinkin Sora levyinen. Eli paljon on vielä duunia, mutta eiköhän se siitä. Neron kanssa on harjoiteltu itsenäisempää pujottelua. Viime kerralla sain jo lähetetty reilun viiden metrin päästä sekä umpi- että avokulmaan ja pystyin ottamaan vielä lisää etäisyyttä. Lisäksi kokeiltiin niin, että lähdin itse peruuttamaan ja Nero kepitteli eteenpäin. Oli kyllä aivan superkoira!