tiistai 28. tammikuuta 2014

Sopulointia

Eilen Sora pääsi yksin aksaamaan, koska Nero venytteli omituisesti. Nero venyttelee muutenkin todella paljon, mutta toi oli tosi omituista. Se vaan jäi paikoilleen venytysasentoihin ties kuinka pitkäksi aikaa ja oli jotenkin vaisu. Kävin kokeilemassa pienen kävelyn ja se liikkui ihan normaalisti, mutta päätin silti jättää sen kotiin. Oli muuten helppoa, kun oli vain yksi koira mukana treeneissä! :D Ihan kivaa vaihtelua.




Tehtiin tällaista rataa neljässä eri pätkässä. Alkuun tehtiin esteitä 1-8. Sora ei tullut kertaakaan ohi renkaasta! Mitä nyt kerran hyppäsi rengasta päin, mutta onneksi oli hajoava rengas, niin ei sattunut. Eikä edes tainnut muistaa seuraavalla kerralla hypätessään siitä..

Toinen pätkä oli esteet 7-10. Alkuun meinasin kierrättää Soran 9 aidan yli oikein siivekkeen ympäri, mutta onneksi on joku joka kertoo mitä tyhmää on tekemässä. Oli niin paljon nopeampaa kiertää toisen siivekkeen ympäri ja kääntää koira vastakäännöksellä seuraavalle esteelle. Koiran ei tarvinnut hidastaa vaan liike jatkui koko ajan. Ohjaus myös tuntui paljon sujuvammalta.

Seuraavaksi tehtiin esteitä 9-11, jotta saatiin palkattua keinulle. No Sorahan ei sitten meinannut pysyä ollenkaan keinulta. Se kävi paukuttelemassa sitä itsekseen, kun juteltiin kouluttajan kanssa ja karkaili juoksemaan keinulle. Ei ollenkaan paha ongelma. Huomattavasti kivampaa, että koira rakastaa keinua kuin pelkää sitä. Hyvin meni! Tehtiin myös niin että keinun jälkeen tuli muutama este ja sekin toimi, jeejee. Loppuun tehtiin vielä 12-14.

Saatiin kouluttajalta kommenttia, että Sora on kehittynyt nyt viime aikoina paljon. Siltä se tuntuukin. Itse olen oppinut ohjaamaan paremmin ja luotan siihen, että Sorakin osaa eikä ole enää ihan kakara (melkein 2vee...) Ensi sunnuntaina päästään Soran kanssa Jenna Caloanderin koulutukseen, en jaksa odottaa!

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Hyvänmielen HYLly

Tänään käytiin Neron kanssa kisaamassa CityBelgien kisoissa Ojangossa yksi hyppyrata. Me ollaan agiradoilta kisatauolla, että saadaan kontaktit kuntoon, mutta ajattelin noita hyppäreitä käydä siihen LUVAan asti tekemässä. Tämän päivän jälkeen voidaan käydä uudestaankin!

Kisat olivat suhteellisen paljon myöhässä, mutta kerrankin ei haitannut, kun oli vain yksi startti. Yleensä olen 15 minuutin myöhästymisten jälkeen ihan pistoksissa, mutta tänään ei haitannut ollenkaan. Hyppyrata oli valmiina toisella kentällä ja siihen sai käydä vapaasti tutustumassa sellaisen puoli tuntia. Ja hyvä että sai!


Rata oli sinänsä todella kiva, vähän haastavampi kuin kakkosissa on ollut. Nero vaan ei osaa tollasta serpentiiniä. Sen mielestä tehdään joko välistävetoja tai vielä mieluummin takaakiertoja. Kävin alkuun tutustumassa rataan ja mietin, että miten ihmeessä saan alun ohjattua. Kokeilin olla kentän puolella, kokeilin laidanpuolta, kokeilin vaihtaa puolta, mutta mikään ei tuntunut kivalta. Neron on todella vaikeeta pysyä kiinni kädessä ja lähellä, joten en hirveän luottavaisulla mielin ollut. Paras ratkaisu olisi ollut ehkä tehdä hienoja persjättöjä/saksalaisia joka väliin, mutta en nyt ihan ehdi ainakaan vielä. Nero kun ei odottele radalla, vaan tekee sitten ihan oman radan. Päädyin lopulta ratkaisuun heilua kentän puolella.

Lämmittelyalueella oli kolme estettä ja käytinkin hyväksi tilaisuutta ja rakensin erittäin pieneen tilaan esteet 234. Seuraavaksi olinkin lähtemässä kotiin. Neroa voinut vähempää kiinnostaa, mitä minä tein ja se haki joka kerta kaikki esteet takaa. Vaikka olisin roikuttanut sitä lelussa. Vähän meinasi usko loppua.

Painelin sitten tutustumaan rataan uudestaan ja vaihdoin alun ohjauspuolta. Päätin tehdä 3 ja 4 väliin valssin, jotta koira ei ainakaan karkaisi väärältä puolelta estettä. Takaaleikkaus putkelle ja 8 takaakiertopersjättö (saksalainen.) 10 ja 11 väliin takaaleikkaus. Kepeille vienti vähän jännitti, Nerolla kun on toisinaan vähän laajat kaaret. Päätin vaan ottaa hyvin haltuun ja lähettää siitä kepeille. Ennen 18 suoran oikealle puolelle ja sitten maaliin. Tavoitteeksi otin ihan päästä ensimmäiselle putkelle ilman hyllyä.

Toteutus vähän poikkesi suunnitelmasta:



Mä en ihan tosissaan ymmärrä, mitä tossa serpentiinissä tapahtui. Suunnitelman mukaan mentiin tokalle esteelle. Ihan kiva fiilis tuli kyllä, kun Nero vaan hienosti teki kaikki esteet, mutta oliko sen pakko verkassa esittää ettei se osaa ja aiheuttaa ohjaajalle ylimääräistä stressiä. 9 putkelle ohjasin erilailla kuin ajattelin, mutta hyvin toimi noinkin. Että mua harmittaa edelleen toi kepeille vienti. Otan haltuun ja huitasen koiran johonkin, minkä se tietenkin lukee aidaksi, koska niitä hinkattiin ennen rataa. Videon katottuani olen keksinyt jo monta eri tapaa, millä olisin saanut estettyä ton mokan. Mutta ainakin kehitystä tapahtuu mielessä jos ei muuta! Loppu meni muuten hyvin, mitä nyt vaihdoin persjättöön, mikä oikeasti oli varmasti paljon parempi vaihtoehto.

Tänään jäi radasta niin hyvä fiilis! Siis totta kai harmittaa toi kepeille vienti, mutta se meni muuten ihan loistavasti. Nero teki hyvällä asenteella ja oli ihan paras. Radan päätteeksi saatiin aplodit, vaikka hyllytettiin, mikä on oikeasti tosi kannustavaa. Voin leijailla tällä tunteella huomisiin treeneihin ja tulla sitten takaisin maan pinnalle! Nyt onkin sitten tulossa koulutuksia ja muutenkin treenejä, joten ei tekeminen ainakaan lopu.

tiistai 21. tammikuuta 2014

Maanantain liito



Me tosiaan treenataan tällä hetkellä Nauravan koiran hallilla Riihimäellä. On kyllä todella kiva paikka: lämmin, vessa ja vettä, hyvä pohja ja uudet esteet. Ei voi valittaa! Nero ja Sora treenaa samassa ryhmässä maanantaisin 21-22. Hyvin saa samoja ratoja sovellettua molemmille koirille niin, että hyödytäänkin.

Tänään tehtiin siis yllä olevaa rataa. Tai no osia siitä. Neron kanssa tehtiin esteet 20-29, koska ilmeisesti oli noi numerot loppuneet kesken. Soran kanssa vähän sovellettiin, koska meillä ei ole valmiit kummatkaan, kepit tai puomi. Sopuli sitten teki noita minikokoisia punaisia numeroita eli ohjaaja harjoitteli juoksemaan. Lisäksi tehtiin keinua.



Neron treenistä ei ole ihmeempää, jonkun vaan pitäisi opettaa minut juoksemaan ja ohjaamaan kunnolla. Puomia treenataan uudestaan. Keinuun pitää saada lisää vauhtia ja lisää varmuutta ja lisää kaikkea.



 

Soran keinu taas on jotain ihan muuta kuin Neron. Se menee niin saamarin kovaa, eikä pelkää tippaakaan! Lisäksi keinu on sen mielestä jotain ihan parasta, koska sieltä on aina saanut namin, mikä johtaa siihen, että mulla on käsissäni täysin keinuhullu koira. Nytkin treeneissä se karkaa keinulle heti, kun silmä välttää. Mutta parempi näin päin. Tänään lisättiin ensimmäistä kertaa esteitä keinun ohelle. Ensin hyppyeste sekä ihan suoraan että takaakierrolla ja rengas jälkeen. Sora myös hakee todella itsenäisesti keinua, eikä välitä minun liikkeestäni ollenkaan. Voin tehdä ihan rauhassa takaaleikkauksia tai mitä vaan. Huippua!



Radalla tehtiin tollaista vauhtipätkää. Soralta löytyi seuraava vaihde ja nyt alkaa näyttää hyvältä. Minun pitää vaan muistaa ohjata sitä ja tehdä itsekin töitä, eikä vaan katsella, että jaa tuolla se juoksee, hyvältä näyttää. Eli lähetin putkeen ja juoksin, persjättö 2 ja 3 väliin, persjättö 3 ja 4 väliin ja sitten vedin viimeiselle. Soran vastaus kunnolla ohjaamiseen oli ihan mahtava, se vaan veti entistä lujempaa. Pitää yrittää saada videota joku kerta, kun nyt kehtais ehkä jo näyttää miten mennään.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Koirauimala vallattu

Eilen sunnuntaina käytiin uimassa Bumtsi porukalla. Koiria riitti, kasaan saatiin 15 bumtsia, kaksi muuta shelttiä sekä yksi bc ja Nero. Sorakin pääsi näkemään äitiä, tätiä, siskoa, toista siskoa ja vielä veljeäkin. Oli kyllä hirmuisen mukavaa päästä näkemään kaikkia!

Melkein kaikki sheltit kuvassa, muutama taisi olla jo sisällä.


Itse tosiaan lähdin järjestämään yhteisuintia joskus pari kuukautta sitten ja tammikuulle löydettiin sopiva viikonloppu. Näin ollen valtasimme tänään Hyvinkään koirakylpylän kahdeksi tunniksi. Pari koiraa oli käynyt aikaisemmin uimassa koirauimalassa, mutta suurin osa oli ensimmäistä kertaa. Hienosti kaikki kuitenkin uivat. Sora ui viimeisessä vuorossa, jossa ei ollut uittajaa, koska homma oli sille kuitenkin tuttua ja tiesin, että se handlaa. Itse asiassa omat koirat olivat ainoat, jotka uivat ilman liivejä...

Soran Laaban-veli ja Wiivi-sisko


Nero oli aivan onnessaan veteen päästyään. Tai lähinnä pallon nähtyään, mutta lopputulos oli sama. Ei se tainnut kertaakaan edes levätä puolen tunnin aikana, vaan kuskasi tennispalloa kelle tahansa, joka sen vaan veteen heitti. Sorakin yllätti ja ihan meni melkein vapaaehtoisesti veteen! Hihnalla kun vei rampille, niin jätkähän ihan hyppäsi uimaan. Huomasi kyllä missä vaiheessa Sora väsähti, kun sitä ei enää meinannut ollenkaan huvittaa. Sen verran kuitenkin jaksoi, että oli ihanan rauhallista koiraa loppu päivän. Nero taas ei meinannut saada lopettamaan ollenkaan ja stoppi oli pakko laittaa siinä kohtaa, kun jalat eivät meinanneet kantaa pois vedestä.

Nero elementissään! ♥

On se söpö Sopuli ♥


Oli ihan älyttömän kiva tapaaminen! Toivottavasti saadaan järkättyä jotain vastaavaa myöhemminkin, vaikka jonkin toisen lajin tiimoilta.

torstai 16. tammikuuta 2014

Vuosi 2014

Tavoitteet vuodelle 2014

Nero

Agility
- Kontaktit kuntoon; aalle ja puomille rakennetaan parhaillaan juoksukontakteja, keinulle pitää saada huimasti nopeutta ja varmuutta.
- Nopeammat käännökset.
- Irtoavampi ja estehakuisempi koira!
- Sujuvampaa suorittamista muutenkin.
- Kolmosiin nousu.

Rally-toko
- Mielenvirkistystä. Jos Neroa ei ahdista mm. perusasento niin voisi vähän ajatella oikeasti treenaamistakin.

Terveys
- Toivottavasti pysyy yhtä terveenä kuin tähän asti!
- Lonkat ja selkä kuvaan?
- Hierojalla/osteopaatilla/fyssarilla käynti, aktiiviharrastaja tarvitsee huoltoa.

Arkielämä
- Mahdollisimman iloinen ja hyväntuulinen koira!
- Tarpeeksi tekemistä, liikuntaa ja aivotyöskentelyä.
- Uiminen!


Sora

Agility
- Kontaktit kuntoon; juoksukontaktit.
- Kepit; luultavasti kujilla, koska saan sellaiset lainaan, myös verkoilla erilaisia tulokulmia.
- Rengas; sheipaten ja sitten nopeasti osaksi rataa.
- Opettelen ohjaamaan sekunnin tuhannesosassa kääntyvää ja jokaista liikettä lukevaa koiraa, joka ei anna ainoatakaan virhettä anteeksi.
- Irtoaminen ja estehakuisuus.
- Virallisissa starttaaminen.

TOKO
- Aloitetaan treenaaminen; toivottavasti saadaan kesän aikataulut sumplittua niin, että päästään ohjattuihin treeneihin. Myös omatoimiryhmään olisi kiva päästä.
- Jos vaikka tänä vuonna olisi ainakin ne alokasluokan liikkeet :D

Rally-toko
- Tätä me tahdottaisiin tehdä ihan tosissaan.

Näyttelyt
- Käydään hakemassa ainakin yksi tulos avoimesta.

Terveys
- Kunhan pysyy yhtä terveenä kuin tähänkin asti niin loistavaa.
- Hieroja/osteopaatti/fyssari käyntejä.

Arkielämä
- Iloa ja hyväntuulisuutta!
- Turha haukkuminen, varsinkin sisätiloissa, saadaan kitkettyä pois.
- Sora opettelee kävelemään vetämättä hihnassa.
- Treffataan koirakavereita ja pidetään hauskaa!


Minä

Agility
- Kehityn ohjaajana, oma sijoittumine, radanluku, liikkuminen ja kaikki muukin tarvitsee vielä paaaaljon kehitystä.
- Alan kouluttaa omassa seurassa nyt ja tahdon tulla siinä hyväksi; koulutusohjaaja kurssi.
- Pidän hauskaa.

Tokoilut ja rallyt
- Opettelen opettamaan koiraa.
- Vähän pitkäjänteisyyttä; ei se koira opi, jos lopetan ennen kuin aloitan.

Arkielämä
- Kehityn koirankouluttajana.
- Pidän blogia :D
- Suunnittelen edes suurimman osan koirien treeneistä ja teen töitä johdonmukaisesti.
- Pääsen opiskelemaan!
- Lenkkeilyä!


Jos näistä tavoitteista saisi edes puolet pidettyä, niin ei aivan huonosti voi mennä?

Still alive!

Päätin näin uuden vuoden ja tämän hetkisen liiallisen vapaa-ajan kunniaksi elvyttää blogin lähes vuoden tauon jälkeen. Ajattelin ensin vaihtaa kokonaan osoitetta ja aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta tuumasin sen olevan liian työlästä ja jatkan suoraan tänne!

Kaikkea on tässä vuoden aikana tapahtunut ja eteenpäin ainakin joiltain osin menty koiraharrastuksen kanssa. Viime vuonna latelin pöytään erittäin kunnianhimoiset tavoitteet ja koska kaikki muutkin niin tekevät, avaan vähän että mitä ollaan saavutettu ja mistä kovasti luovuttu. Lisäksi voisi ehkä valottaa itsellekin niitä tämän vuoden tavoitteita. Joten viime vuoden tavoitteet:

Nero
Virallisissa agilitykisoissa starttaaminen ja nousu kakkosiin
Sehän me saavutettiin. Kisaamaan alettiin helmikuussa ja nousu tapahtui sitten kesäkuussa kolmissa peräkkäisissä kisoissa. Silloin huomasi, että nyt on paketti kasassa, koska tuli peräkkäin monta melkein nollaa ja sitten ne nollat. Myös kakkosissa on startattu ja ensimmäinen luva saatu. Sitten meillä onkin kontakti ongelma ja nyt taukoillaan kisoista niin kauan, että kontaktit ovat jälleen hallussa. Eikä me nyt muutenkaan mitenkään ylettömästi kisattu. Tosi vähän itse asiassa.

Frisbeen ja flyballin harrastelu virkistyksen puolesta.
Käytiin kesällä HSKKn flyball-kurssilla ja oli Nerosta ihan älykivaa! Valitettavasti seuran ryhmä alkoi sitten treenaamaan keskiviikkoisin ja meillä oli aksatreenit, joten sai väistyä. Mutta eiköhän me tätä jatkossakin tehdä. Frisbeetä heitettiin pari kertaa aivot narikkaan meiningillä :D

MEJÄn aloittaminen
 Ja pah! :D

Näyttelyistä H
Ei käyty. Omistajalla ei kestä hermo turkin kasvatusta, eikä toi koirakaan varmasti siitä nauttisi. Mennään sitten, kun ollaan aksassa sitä näyttelytulosta vaille valioita!

Terveys
 Kaiken kaikkiaan on pysynyt terveenä. Lonkkia ja selkää ei käyty vielä kuvaamassa, mutta myöhemmin varmasti.

Sora

Agilityssa sytyttely ja estevarmuus
Syttynyt on! Oikein hyvin. Estevarmuus on vähän hakusessa vielä, mutta hyvällä mallilla. Juoksukontaktien rakennus on alkanut ja ollaan päästy jo vähän korotetulle aalle. Puomiin ei olla koskettu, se sitten aan jälkeen. Keinu on ihan loistava! Se on itsenäinen, nopea ja varma. Nyt vaan pitää liittää rataan. Kepit on perseestä, mutta pikkuhiljaa. Rengasta pitää vahvistaa. Rima korkeudet on nostettu 35cm.

TOKOssa ALOn liikkeet kasaan
Hyvä vitsi! En ole opettanut edes perusasentoa, koska en tahdo opettaa houkuttelemalla, enkä ole löytänyt vielä kivaa tyyliä. Mutta ostin itselleni joululahjaksi kirjan "Tavoitteena täysi kymppi- Palkitsemiseen perustuva tottelevaisuuskoulutus" ja nyt ollaan asian juuressa. Eiköhän tää tästä.

MEJÄä aloitellaan
 Hyvä läppä!

Terveys
Koira on läpivalaistu loistavin tuloksin. Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0, sydän terve, silmät terveet. Selkää ei kuvattu vielä, ehkä sitten myöhemmin niin saadaan ihan viralliset tulokset. Muutenkin on koira säilynyt erittäin terveenä.

Näyttelyissä käydään ainakin muutamisssa
Käytiin ihan yhdessä näyttelyssä omistajan rahatilanteen ja koiran kasvun takia. Turku KVsta tulos  JUN EH. Sitten se kasvoi 40cm korkeaksi. No, ei siitä mitään näyttelykoiraa ollut tarkoituskaan tulla.


Vuosi 2013 kuvin


Hyvinkään uimalassa

Kevään ensimmäiset uinnit

Tällainen liittyi vahvuuteen toukokuussa


Hyvinkään näyttelyssä turisteina




Sora ja Aksu kaveri





Otettu tänään, mutta vuosi ei näyttänyt loppuvan jos ei laittanu loppuun talvikuvaa :D